Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 23

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Valdesil Valderroa

    Maak favoriet

    75 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras/Galicia is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. Dit is een op-entop zomerse rode wijn welke in Spanje altijd licht gekoeld (14-15graden) wordt gedronken. Valdesil Valderroa is bereid van 100% mencía. De druiven groeien op 500 m boven zeeniveau, op de hooggelegen terrashellingen van de gemeenten Rubiá, A Rúa, Petín en O Bolo. De wijngaarden zijn gemiddeld 15 jaar oud. De Valderroa is Mencía in zijn puurste staat. De nabijheid van de Atlantische oceaan zorgt voor een ongekend frisse en delicate wijn (zeker voor een wijn uit deze prijsklasse).  De Valderoa heeft een heldere robijnrode kleur, met een granaatrode zoom. In de neus ruiken we verse pure tonen van aromatische rood fruit aroma's (framboos en pruim) met minerale elementen.  In de mond is de wijn vers, fris en intensief met mooi fruit en met goed geïntegreerde tannines maakt deze wijn perfect in balans. De Valderroa is een wijn met een een haast ongekende goede prijs/kwaliteit en kunnen we u van harte aanbevelen.


    Lees meer

  • 2015 Telmo Rodriguez Gaba Do Xil Mencia

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De zalige mencia van Telmo Rodriguez is biologisch. Drink deze zalige wijn licht gekoeld zo lekker. De Gaba Menica is een middel-zware, heerlijk en zeer stijlvol wijn, het meest geschikt voor de lente / zomer / herfst. Rijp fruit, kruiden, mineralen, mooie tannines en uitstekende afdronk. Gewoonweg heerlijk en een uitstekende begeleider van sushi en bijvoorbeeld spicy gerechten of bij droge worsten en tapas.


    Lees meer

  • 2017 Valdesil Montenovo

    Maak favoriet

    105 op voorraad

    Een heerlijke jonge, frisse witte wijn gemaakt van 100% Godello druiven. De wijngaard heeft een bodem van leisteen, wat ook mooie mineralen meegeeft aan deze wijn. De wijn heeft een meer dan uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Mooi op de neus met aroma’s van peer, ananas, citroen, meloen en een lichte vleug van rozemarijn en salie kruiden. Smaakt schoon, mineralig, fris en fruitig. Een heerlijke wijn om iedere dag van te genieten en een aanbeveling voor mensen die "chardonnay" moe worden. Ook zeer smakelijk als aperitief, of bij een gezellige borrel voorzien van een hapje. Combineert ook erg goed met visgerechten.

    De Grote Hamersma: 8,5


    Lees meer

  • 2017 Pago de los Capellanes O Luar Do Sil Godello

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Pago de los Capellanes, O Luar do Sil Godello, 2017, Een 100% godello wijn uit de wijngaarden op de granieten heuvel van het dorp Seadur (Orense), en gemaakt in de recent gecreëerde wijnmakerij O Luar do Sil. Het is een levende, frisse, schone en oprechte wijn. Drinken tussen 2018-2023
    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valderroa Carballo

    Maak favoriet

    56 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke leisteen bodems welke de wijnen van dit huis uniek maken. De Valderroa Carballo Mencia is afkomstig van oudere Mencia wijngaarden. De wijn is gefermenteerd in roestvrij staal en de malolactische fermentatie werd uitgevoerd in 500-liter Franse eiken vaten waarna de wijn 10-12 maanden zich verder mag ontwikkelen op gebruikt Frans eiken. De Carballo is de top-uitvoering van wijnhuis Val De Sil. Het is een medium bodied wijn met tonen van leder, rijpe rode vruchten, kruiden en kersen. De smaak voelt gepolijst, met wat warmte in evenwicht gehouden door een goede zuurgraad. Sluit uw ogen en proef een goede bourgogne maar dan tegen een fractie van de prijs.


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Sobre Lias Blanco

    Maak favoriet

    63 op voorraad

    Een van de aankomende sterren op het gebied van witte wijnen uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke eisteen gronden welke de wijnen van dit huis uniek maken. Bloemig, fris en mineralig. De ValldeSil Sobre Lias is een zeer complexe haast unieke wijn gemaakt voor 100% uit de Godello druif die met de tijd zich verder zal verbeteren. Robert Parker heeft in 2015 de 2008-uitvoering gedronken en was hiervan danig van onder de indruk (lees de recensie onder het tabje Parker). De wijn heeft een uitstekende zuurgraad met rokerige tonen tesamen met geroosterd brood en toffee. Fraai mineralig en citrus en een frisse maar stevige afdronk. De wijn zal met de jaren nog verder verbeteren en wij adviseren een drinkvenster van 2017-2023. De liefhebber van een Godello (of Chardonnay) dient deze wijn zeker te proberen.


    Lees meer

  • 2017 Rafael Palacios Louro Do Bolo

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Deze wijn wordt vrijwel uitsluitend gemaakt in en rond Galicië. Volgens Parker een van de beste witte wijnen onder de 20 euro. De louro de Bolo heeft een ronde, volle smaak, milde houttonen, zachte zuren, wat kruidigheid en een aangename melange van rijpe citrusvruchten met wit fruit. Fris exotisch citrusfruit met toetsen van szechuanpeper en bloemen. In de mond ervaren we goed geïntegreerde rijpe zuren, een charmante molligheid, een rijk en gevuld midden, met in de retro een discrete exotische toets. Het geheel wordt omhuld door een onopvallend jasje van de foederrijping met minerale karaktertrekken Zijn affiniteit met hout maakt de wijn een uitstekend alternatief voor wie Chardonnay moe is. 


    Lees meer

  • 2015 Pago de los Capellanes O Luar Do Sil Godello Sobre Lías

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    De Pago de Los Capellanes De O Luar do Sil' Sobre Lías is een delicate prachtwijn met een complexe neus met florale tonen en rijp wit fruit, kruiden en wat mineraliteit. In de mond elegant met een prachtige balans tussen de rondheid van het rijpen op de lies en de frisse tonen van het fruit. Lange mineralige afdronk. Fris, elegant en zal met de jaren nog verder verbeteren. 90/100 punten gekregen van de Wine spectator
    Lees meer

  • Ceibo Albamar Godello

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    El Ceibo is de eerste wijn van het project in Valdeorras, gemaakt met 100% godello en gedeeltelijk verouderd in eiken vaten gedurende 8 maanden. De Ceibo heeft prachtige kenmerken. Met zijn licht romig-chiffon citroen fruit, een zachte mix van kaneel, nootmuskaat en toets van eik. Eronder zit fijn fruit en de wijn verandert langzaam richting perzik en papaya smaken. Medium strogeel van kleur, aantrekkelijke neus van mineralen, kruiden, peer en perzik. Geconcentreerd, gekruid en droog met een exceptioneel fruitig karakter.

    Zeer beperkte productie, slechts 3.500 flessen zijn gebotteld.


    Lees meer

  • 2014 Valdesil Pezas da Portela

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Pezas da Portela is een 100% Godello afkomstig uit 11 kleine unieke Pezas (percelen) in het dorp Portela op 500 meter hoogte met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar oude wijnstokken welke in bezit zijn van de familie. Elk perceel wordt apart gevinifieerd in eiken vaten van verschillende grootte, daarna gemengd en verblijft dan nog 6 maanden in barrique en daarna nog eens n roestvrij staal. De oogst van de 2013 was twee weken later dan normaal als gevolg van de late nachtvorst in april en vrij koud voorjaar. Deze "rustige" groei heeft deze jaargang nog verfijnder gemaakt dan normaal het geval is. Wat een pracht witte wijn is dit. Tonen van van rook, geroosterd brood, vanille, appel en rijp geel fruit in de achtergrond en de unieke mineraliteit. De smaak is zeer intens, breed, romig, complex en verfijnd met verfrissende zuren versterkt door een gespierde mineraliteit welke wordt ontleend uit het unieke leistenen terroir. Dit is een geweldige unieke wijn die met de jaren alleen maar zal verbeteren. De beste samenvatting voor deze wijn van Val de Sil is: Delicaat  & Complex met een grote Finesse. 


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 23

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Voor de liefhebbers van een volle chardonnay is dit zeker een aanrader. Qua prijs wat gunstiger dan vergelijkbare wijnen uit Amerika.

- Rob
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen