Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2012 Radio-Coteau Lemorel Sonoma Coast Zinfandel

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Zinfandel Lemorel wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. Deze rode wijn heeft 22 maanden op hout gelegen en daarna nog een jaar in de fles. In de neus heeft deze prachtige cool climate zinfandel de typische Zinfandel-neus; donker fruit en rijpe zwarte kersen, gedroogde vijgen, frambozen en cranberry jam. In de mond is de wijn full-bodied en kruidig met hints van abrikoos verrast. Verder kruidig, bittere chocolade en kaneel - zoals een Zinfandel moet zijn. Onderscheidend is de mineraliteit, gedreven door hoge zuren en structuur.

    Nu is de Lemorel Estate Zinfandel, vintage 2012 "ready to rock".

    90/100 Robert Parker


    Lees meer

  • 2014 Radio-Coteau Savoy Anderson Valley Chardonnay

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De bodem en het klimaat van de Savoy wijngaard van Radio-Coteau toont veel gelijkenissen met de Franse Bourgogne. Dit inspireerde de wijnboer om Chardonnay aan te planten en daarmee een indrukwekkende wijn te maken. Specifiek wordt er gewerkt met twee variëteiten: 70% Wente en 30% Prosser. De Radio-Coteau Chardonnay Savoy heeft 15 maanden gerijpt in 30% nieuw Frans eiken voordat hij werd gebotteld. De wijn heeft een drinkvesnter van zeker 10 jaar. In de neus duidelijke tonen van Geroosterde honing, appel en gebakken peertjes, ananas en tropische tonen, frisse cantaloupe. In de mond is de wijn licht getoast door de eiken barrique opvoeding met veel fruitelementen, zoete specerijen uit de bakkerij, noten en amandelschil en gecaramelliseerde citroen. Afgesloten met een rijkheid die doet denken aan de zachtheid van crème-fraiche qua smaak en mondgevoel.

    94/100 Robert Parker


    Lees meer

  • 2013 Radio-Coteau Syrah Sonoma Coast Harrison Grade

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Harrison Grade wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Bij het fermenteren wordt ongeveer 45% van de druiven als hele kluster gehouden, zodat er voldoende structuur en kelderpotentieel ontstaat. Deze Syrah is donker robijnrood in het glas, met een blauwe rand. De concentratie van de kleur komt overeen met de stevige neus die deze wijn heeft. De wijn is ongefilterd. Super elgegant en niet vreemd dat deze geweldige wijn 96/100 punten heeft gekregen.

    96/100 Robert Parker


    Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen