Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 22

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Celler del Roure, Cullerot, 2016

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Celler del Roure is zonder meer de pionier en topwijnmaker van de appellatie Valencia. Voorheen vooral bekend voor bulkwijnen, heeft deze regio zich onder zijn invloed en die van Dominio de la Vega opgewerkt tot een van Spanjes meest interessante regio'sen heeft het gebruik van amfora's terug op de wijnkaart gezet.

    Cullerot betekent dikkopje zoals je ook zien op het logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen. 20% van de druiven ondergaat een schilmaceratie gedurende 12 uur op lage temperatuur. Alcoholische gisting in lemen ‘tinajas’ of amforen van 800 tot 3000 liter, gevolgd door een rijping van 6 maanden. In het glas geven we de wijn wat lucht om zijn geuren vrij te geven. Zowel fruitgeuren van het type rijp wit fruit treffen we aan, maar ook anijs en wat bloemige exotische hints met een discrete mediterrane handtekening. De smaak zet vol, fruitig en droog aan met een breder middenrif. Sappig en samenhangend met beperkt zuurtje.

    91/100 Parker


    Lees meer

  • Pérez Barquero Gran Barquero Fino Sherry

    Maak favoriet

    28 op voorraad

    De Gran Barquero van Perez Barquero heeft ongeveer 6 jaar gerijpt in eiken vaten. Dit is een heerlijke sherry welke 'stand-alone' als aperitief erg fraai is maar is zeker een aanrader bij chocolade-desserts en oude (harde) kazen. Ook geweldig bij een Espresso. 

    92/100 Parker


    Lees meer

  • Rey Fernando de Castilla Vermut

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Bij Rey Fernando selecteert men voor de vermut twee basissherry’s: een tien jaar oude Amontillado en een eveneens tien jaar oude Pedro Ximenez. De droge Amontillado, van 100% palomino-druiven, wordt mooi aangevuld met de zoete PX. De kwaliteit van die sherry’s is zodanig dat beide prima op fles verkocht kunnen worden. De kruiden die voor de vermut gebruikt worden zijn onder andere alsem, gentiaan, koriander, engelwortel, salie en sinaasappelschil. De blend van sherry-wijnen en botanicals rust na de samenvoeging ongeveer zes maanden, waarna de vermut gebotteld wordt. Het unieke aan de sherry-vermut is dat de wijn niet meer versterkt hoeft te worden, zoals bij Italiaanse en Franse vermout gebeurd. De sherry is namelijk al versterkt! Dit is een aanbeveling voor de sherry-drinker. Uniek!!
    Lees meer

  • Emilio Hidalgo Pedro Ximenez sherry 0.5 ltr

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De donkere kleur van deze sherry is bijna ondoorzichtig en bezit aroma's van vijgen en amandelen en rijp fruit. Dit is naast een fraai glas sherry als aperitief ook een erg fraaie desertwijn en past geweldige bij oude en harde kazen. Absolute aanbeveler en verrassend bij een fraaie dis om als desertwijn te schenken.
    Lees meer

  • Alvear, Tres Miradas Vino de Pueblo

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Deze jonge Pedroz Ximenz heeft 8 maanden lang onder de flor gerijpt. Het is een blend van hun zes wijnen die ook afzonderlijk zijn gebotteld. De PX druiven komen van de wijngaardenuit de Riofrio en Cerro Macho zones van Montilla, De wijn rijpt gedurende acht maanden onder een sluier van gist (flor). Het effect van de flor is nog steeds erg subtiel en ontwikkeld zich nog verer in de fles. Een prachtige zeer droge neus met in de mond de typische kalkstenen tonen. De wijn heeft een grote zuiverheid en een lange afdronk. De wijn is anders dan anders en is speciaal en is een zeer fraaie geniet-wijn en gastronomisch erg fraai bij zeevruchten maar ook erg lekker bij Iberico Ham en dan natuurlijke de echte Bellota.

    90+/100 Parker


    Lees meer

  • 2017 Bodegas Victoria Ordonez La Ola del Melillero

    Maak favoriet

    304 op voorraad

    Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld. Ze is in 2015 gestart om hoog in de herbergzame bergen van Malaga (fantastische) wijnen te maken en dit worden wijnen die in de gaten moeten worden gehouden. Ze staan momenteel al in menig Michelin-restaurant. De La Ola del Melillero (de Golf van Melillero) is een blend van 70% Pedro Ximenez (PX)  en 30% Moscatel uit de bergen van Malaga. Het is een mooie volle niet al te droge witte wijn met een perfect zuurgraad. De wijn is evenwichtig en complex tegelijkertijd,  Een vleugje bitterheid aan einde herinnert ons aan de aanwezigheid van Muscatel en de Ximenz. Kortom de La Ola del Melillero  is een elegante wijn met de elegantie en de versheid van de PX en de zoetheid en de vrijgevigheid van de Muscatel. Bij de beroemde wijnschrijver Hubrecht Duiker is deze wijn zijn Vondst of de Maand in de uitgave van Juli 2017


    Lees meer

  • Pérez Barquero Gran Barquero Pedro Ximenez Sherry

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Gran Barquero Pedro Ximenez komt voor 100% van de Pedro Ximenez druif uit de Albarizas wijngaarden gelegen in de Sierra de Montilla en Moriles Altos en heeft tussen de 8-10 jaar opvoeding gehad op amerikaans eiken. Het heeft een intens en complex aroma als gevolg van de zongedroogde pedro ximenez druiven. De neus is heel typerend voor deze stijl, gedomineerd door rozijnen en gedroogde vijgen, espresso met een warme, fluweelzacht gehemelte, die eindigt met een pittige curry noot. De wijn heeft een zoete toon met een dichte, warme, krachtige structuur. Een erg fraaie sherry die gekoeld erg mooi tot zijn recht komt. Het is een uitstekende dessertwijn (of een dessert in zich zelf).
    Lees meer

  • 2017 Bodegas Victoria Ordonez Las Olas del Melillero Sparkling Rosé Brut Nature

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    Heerlijke Sparkling Rosé bubbel van topwijnhuis Victoria Ordonez. Mooi lichtroze van kleur met delicate aroma’s van rood fruit en bloemen. Droog met een evenwichtige zuurgraad en rondheid als gevolg van veroudering op de gist in de vaten. Gemaakt van oude Pedro Ximenez druiven en Petit Verdot, Tempranillo en Shiraz. Een heerlijke wijn, koel geserveerd ideaal als aperitief en ook prachtig in combinatie met vis, zeevruchten, zalm, sushi- en rijstgerechten en desserts.

    Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld. Ze is in 2015 gestart om hoog in de onherbergzame bergen van Malaga (fantastische) wijnen te maken en dit worden wijnen die in de gaten moeten worden gehouden. Ze staan momenteel al in menig Michelin-restaurant. 


    Lees meer

  • Lustau Vermouth

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Wat de vermout (of Vermut of Vermouth) van Lustau zo bijzonder maakt, is de samenstelling. Vermut Lustau wordt namelijk niet geproduceerd door een basiswijn te versterken met (wijn)alcohol, maar door twee Sherry wijnen (die al een alcoholpercentage van 15% of hoger hebben) te combineren. Eén daarvan is een Pedro Ximénez en de ander een Amontillado. Beiden hebben 10 jaar of langer op eikenhout gerijpt. De wijnen worden vervolgens gebruikt om meer dan tien botanicals zoals gentiaan, salie, absint, koriander en sinaasappelschil afzonderlijk macereren. De gemacereerde Sherry’s worden later door een Masterblender tot een vermout gemélangeerd. Lustau is niet in te delen in een stijl van vermout, maar is zeker voor liefhebbers van Sherry de moeite waard om eens te proberen.
    Lees meer

  • Alvear Amontillado PX Carlos V22

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    De Alvear Amontillado Carlos VII is afkomstig is van een oude solera van de Alvear-familie. Het is een gulle wijn gemaakt van de Pedro Ximénez-druif die een lange rijpingstijd heeft meegemaakt onder de flor en eindigt zijn rijping in zeer oude Amerikaanse eiken vaten. De NV Amontillado Carlos VII heeft een medium / donkere kleur, tonen van toffee, geroosterde noten en koffie, maar eindigt droog met een goede zuurgraad en doordringende amandel-pasta-achtige smaken. De Amontillado Carlos VII Amontillado is een indrukwekkende sherry komende van een Soleravan minstens 15 jaar oud. Drink nu tot 2030.

    93/100 Parker


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 22

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen