Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Baglio del Cristo di Campobello Terre Siciliane IGT CDC Rosso

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    De Baglio del Cristo di Campobello C'D'C' Rosso komt van het Italiaanse Sicilië. Baglio del Cristo wordt inmiddels gezien als een van de beste wijnhuizen van Sicilië waar Sicilië momenteel wordt gezien als een sterk opkomende Italiaanse wijnstreek. De C.D.C staat voor Cristo di Campobello en is een blend van Nero d'Avola, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Het is een prettige wijn met klein rood fruit o.a. zure kersen en bosvruchten. De wijn is heerlijk kruidig met heerlijke zijdezachte tannines. Goed in balans een ideale wijn bij een Pizza, BBQ, Rood vlees of bij de Borrel met harde kazen.


    Lees meer

  • 2016 Cusumano Nero d'Avola IGT

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Een modern gemaakte, granaatrode wijn met volle aroma's van pruimen, zwarte bes en kruiden. Het is een heerlijke wijn om als 'doordrinker' zo van te genieten en ook erg lekker als aperitief met een hapje (bijv. een stukje salami of ham). De Nero d'Avola laat zich bovendien ook goed schenken bij pasta- en vleesgerechten en bij licht gerijpte kazen. De wijn is elegant, geconcentreerd en goed in balans. Een levendige wijn met prettige tannines en een medium body.  Gemaakt door kwaliteits wijnhuis Cusumano die in 2013 in Italie werd uitgeroepen tot Winery of the Year.


    Lees meer

  • 2017 Baglio del Cristo di Campobello Adenzia Bianco

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De Adenzia Bianco is een blend van de typische Siciliaanse druiven de grillo & insolia. Dit is een Free flow wijn oftewel een vin de goutte' (free-run wine; lekwijn, wijn die niet geperst is, maar onder eigen gewicht spontaan is vrijgekomen en is gaan stromen. Dit in tegenstelling tot perswijn (vin de presse) die, door perskracht, een hoger percentage zuren en tannine heeft. De Adenzia verblijft 3 maanden 'sur lie' op zijn eigen droesem. De Adenzia Bianco is een zachte, afgeronde, complexe wijn met een delicate smaak, gevuld met schaduwen van zwarte bessen, kruiden maar elegant met fluweelzachte tannines. Deze Adenzia is heerlijk om als standalone glas te drinken maar ook uitstekend bij wit vlees zoals kip en natuurlijk heerlijk bij gegrilde of gebakken vis.
    Lees meer

  • 2016 Cusumano Benuara

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Winery of Italy 2013. Nero d’Avola en Syrah hebben veel gemeen, onder andere dat ze van lekker veel zon houden. En daar is geen gebrek aan, in het hete en droge klimaat op Sicilië. De aroma’s van rijp zwart fruit en specerijen van de Syrah druif vullen het rode fruit van de Nero d’Avola wonderwel aan, in deze Benuara van Cusumano. De lokale Nero d’Avola domineert in deze blend van beide druiven, waarbij een vijfde deel van de wijn op grote houten vaten heeft gerust, de rest in stalen vaten. Daardoor heerlijk zacht en rijk van smaak. Op terras met vrienden of een stuk vlees op de grill, deze Benuara zal u nooit teleurstellen. Dan is het handig om te weten dat hij ook verkrijgbaar is in magnum formaat.
    Lees meer

  • 2014 Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Deze fraaie Siciliaanse rode wijn is een blend van de Nero d'Avola, Syrah en Cabernet Sauvignon. De druiven worden handgeplukt en daarna vinificatie met maceratie op met schil gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedeeltelijk voor 10 maanden in 110-hectoliter staal en in rFranse eiken met daarna nog een flesrijping van minimaal 12 maanden. Deze fraaie rode wijn heeft een zeer breed spectrum van aroma's, met tonen van zure kersen en bosvruchten, samen met heerlijke hints van vanille. De wijn is verleidelijk in de mond en wordt in de afdronk kruidig met sierlijke tannines. De Baglio del Cristo di Campobello Adènzia heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft 91 Parkerpunten gekregen 90 punten van Wine Enthousiast gekregen.
    Lees meer

  • 2016 Rapitala Alto Nero Nero d'Avola Sicilia DOC

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest. Dit is wat je noemt een Siciliaan van wereldklasse. De wijn is gemaakt van 100% Nero Syrah druiven. Deze De Rapitalà Sire Nero Syrah Sicilia DOC is een heerlijke rode wijn en heeft een intens rode kleur en bezit een krachtig, mediterraans karakter. In de neus fruitaroma’s van bramen en zwarte bessen. In de mond heeft de wijn een frisse, kruidige smaak en is een ideale begeleider bij rood vlees, curry, spicy food.
    Lees meer

  • 2014 Rapitala Hugonis Cabernet Sauvignon Nero d'Avola

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De naam Rapitala is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest. Dit is wat je noemt een Siciliaan van wereldklasse. De wijn is gemaakt van 100% Nero Syrah druiven. Deze De Rapitalà Sire Nero Syrah Sicilia DOC is een heerlijke rode wijn en heeft een intens rode kleur en bezit een krachtig, mediterraans karakter. In de neus fruitaroma’s van bramen en zwarte bessen. In de mond heeft de wijn een frisse, kruidige smaak en is een ideale begeleider bij rood vlees, curry, spicy food.
    Lees meer

  • 2013 Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Lu Patri Nero D'Avola

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    Puur en subliem is een goede samenvatting van deze geweldige Siciliaanse wijn gemaakt van 100% Nero d'Avola. De Lu Patri. De druiven worden hand geoogst en hand gesorteerd. Na de 18-daagse temperatuur gecontroleerde maceratie vindt de opvoeding plaats gedurende 18 maanden met rijping in 225 liter Franse eiken barriques (Nevers, Trançais, Allier), waarvan een derde nieuw is. Na deze opvoeding verblijft de wijn ook nog eens 10 maanden voor rijping in de fles. De wijn is donker rood in het glas met Balsamico noten, aromatische kruiden om fruit van bramen en zwarte kers. In de mond is de wijn rond, zacht, complex en warm, met mediterrane kruiden met een mooie smaken van tabak, zoethout en peper,. Rond en gul, elegant complex, mooie tannines met een harmonieuze afwerking en lange aromatische afdronk.
    Lees meer

  • 2013 Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Lusirà

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    De Sicilia Syrah Lusirà vertegenwoordigt een indrukwekkende inspanning van Baglio del Cristo di Campobello. De Lusira heeft een heel gelukkig huwelijk tussen de druif Syrah en het Siciliaanse terroir. De wijn heeft in tegenstelling tot de Nero d'Avola meer aroma's van donker fruit, gezouten vlees en zwarte peper die zeer specifiek zijn voor deze druif. Het fraaie is aan deze Lusria dat deze prachtige smaken niet worden gemaskeerd door overdreven hout. De textuur van de wijn is zacht en rond met in de afwerking mooie tonen en smaken van leer en tabak. De wijn heeft 93+ Parkerpunten gekregen en 92 punten van WINE ENTHUSIAST MAGAZINE en de Lusria wordt gezien als de mooiste Syrah wijn uit de mediterranean.
    Lees meer

  • 2013 Cusumano Benuara IGT Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Winery of Italy 2013. Nero d’Avola en Syrah hebben veel gemeen, onder andere dat ze van lekker veel zon houden. En daar is geen gebrek aan, in het hete en droge klimaat op Sicilië. De aroma’s van rijp zwart fruit en specerijen van de Syrah druif vullen het rode fruit van de Nero d’Avola wonderwel aan, in deze Benuara van Cusumano. De lokale Nero d’Avola domineert in deze blend van beide druiven, waarbij een vijfde deel van de wijn op grote houten vaten heeft gerust, de rest in stalen vaten. Daardoor heerlijk zacht en rijk van smaak. Op terras met vrienden of een stuk vlees op de grill, deze Benuara zal u nooit teleurstellen. Dan is het handig om te weten dat hij ook verkrijgbaar is in magnum formaat.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen