Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Marqués de Riscal, Viñas Viejas Rosado

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De nieuwe top-of-the-range van spaanse rose wijn is zonder twijfel de Chirel Baron Centenarias Viñas Rosado rose. Slechts geproduceeerd in een zeer kleine oplage en is een wijn die met de jaren nog zal verbeteren (drinkvenster: 2018-2024). Deze rosé wijn is gemaakt van zeer oude wijnstokken van Grenache en Tempranillo gelegen op een van de hoogste terrassen van de rivier de Duero uit de beste wijngaarden van Marques de Riscal en komt van niet geënte oude wijnstokken. De wijn krijgt een zeer bijzondere opvoeding want de druiven worden voor enkele maanden in contact gebracht met het droessem van Sauvignon Blanc,nen dit geeft deze top rose een stukje extra frisheid en complexiteit. In het glas is deze Riscal rose zeer bleek, lichtzoze en helder. De neus heeft intense aroma's van aardbeien en frambozen, met bloemige noten. Het gehemelte is fris, fluweelachtig en uitgebalanceerd met een aangename, volle, zure sensatie en een fraai bittertje. Dit is een avant-garde wijn en een gastronomische topper


    Lees meer

  • 2015 Marques de Riscal Baron de Chirel Centenarias Verdejo

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De nieuwe top-of-the-range spaanse wijn is zonder twijfel de Chirel Baron Centenarias Verdejo Viñas welke afkomstig is van het Segovia deel van de Rueda appellation. De verdejo druiven komen van zeer oude wijnstokken gelegen op een hoogte van 900 meter op een zandig/leistenen terroir. De wijngaard is maar enkele ha groot dus hier worden maar rond de 3500 flessen van gemaakt. In de neus ruiken we subtiele tonen van vers gemaaid gras, grapefruit, romig eiken, venkel en anijs. Dit alles is zeer harmonieus in balans. In de mond heeft de wijn een mooie ietwat romige aanzet  met een levendige zuurgraad en zeer goed geconcentreerd en zuiver met een prachtige afdronk. Dit is een geweldige Spaanse witte wijn met een score van maar liefst 92 Parkerpunten en 94 Peninpunten.


    Lees meer

  • 2012 Marques de Riscal Baron de Chirel Reserva

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Innovatief als altijd, heeft Marqués de Riscal enkele jaren geleden alles uit de kast gehaald om een nieuw vlaggeschip te creëren. Zo ontstond Baron de Chirel, in 1986. Geoogst van de allerbeste perceeltjes wijngaard van meer dan 40 jaar oude stokken. Zorgvuldig uitgezochte druiven, handgeplukt, en manueel geselecteerd. Alleen geproduceerd in top-oogstjaren, als alle variabelen optimaal zijn. Fermentatie vindt plaats bij 26 graden, maceratie niet langer dan 12 dagen. Malolactische vergisting in houten vaten van 20.000 liter, waarna de wijn 18 maanden rijpt in Amerikaanse vaten. Na minimaal een jaar flesrijping wordt de wijn vrijgegeven. De 2012 heeft 92+ Parkerpunten gekregen en 94 Peninpunten.


    Lees meer

  • 2011 Marques de Riscal Baron de Chirel Reserva

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Innovatief als altijd, heeft Marqués de Riscal enkele jaren geleden alles uit de kast gehaald om een nieuw vlaggeschip te creëren. Zo ontstond Baron de Chirel, in 1986. Geoogst van de allerbeste perceeltjes wijngaard van meer dan 40 jaar oude stokken. Zorgvuldig uitgezochte druiven, handgeplukt, en manueel geselecteerd. Alleen geproduceerd in top-oogstjaren, als alle variabelen optimaal zijn. Fermentatie vindt plaats bij 26 graden, maceratie niet langer dan 12 dagen. Malolactische vergisting in houten vaten van 20.000 liter, waarna de wijn 18 maanden rijpt in Amerikaanse vaten. Na minimaal een jaar flesrijping wordt de wijn vrijgegeven. De 2011 heeft 92 Parkerpunten gekregen en 93 Peninpunten.


    Lees meer

  • 2012 Marques de Riscal Baron de Chirel Reserva Magnum

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Innovatief als altijd, heeft Marqués de Riscal enkele jaren geleden alles uit de kast gehaald om een nieuw vlaggeschip te creëren. Zo ontstond Baron de Chirel, in 1986. Geoogst van de allerbeste perceeltjes wijngaard van meer dan 40 jaar oude stokken. Zorgvuldig uitgezochte druiven, handgeplukt, en manueel geselecteerd. Alleen geproduceerd in top-oogstjaren, als alle variabelen optimaal zijn. Fermentatie vindt plaats bij 26 graden, maceratie niet langer dan 12 dagen. Malolactische vergisting in houten vaten van 20.000 liter, waarna de wijn 18 maanden rijpt in Amerikaanse vaten. Na minimaal een jaar flesrijping wordt de wijn vrijgegeven. De 2012 heeft 92+ Parkerpunten gekregen en 94 Peninpunten. Dit betreft een magnum van 1.5 liter verpakt in een fraaie houten kist.


    Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen