Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • equipo navazos niepoort

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De 2015 is de laatste vintage van de Navazos Niepoort Fino. Dit een niet versterkte sherry/witte wijn en het idee om een niet-versterkte sherry uit te brengen, is overigens niet van Equipo Navazos zelf, maar van een andere wijngrootheid: Dirk van der Niepoort. Die kwam naar Andalusië om in 2008 de eerste editie te maken van de Navazos Niepoort. De wijn is expressief en open doordringende hints met spierkracht en kracht. De smaak is erg smakelijk, met een kalkachtige mineraliteit en een lange afdronk. De Navazos Niepoort is een wijn met karakter, levendig, fris en mineralig, met de zuivere expressie van de kalkrijke bodem. Full body, maar niet zwaar, droog, maar niet agressief. Een geweldige gastronomische wijn! 

    92/100 Parker


    Lees meer

  • Equipo Navazos La Bota de Florpower MMXV Nº77

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Deze Sherry/Manzannilla is wel de beroemdste onder de sherry's. Worden maar een paar duizend flessen van gemaakt. Gemaakt van de Palomino-druif is dit bijna niet te plaatsen. De La Bota de Florpower La Bota de Florpower 77 MMXV is een van de toppers van Equipo Navazos. De kleur is goudgeel, met noten en amandel in de smaak. Gerijpte, licht oxidatieve afdronk. Het is raadzaam om deze manzanilla behandelen met de zorg zoals een grote witte wijn verdient. Doordat dit een onversterkte Palomino is (dus minde dan 15%) is dit technisch niet een sherry maar een fino blanco. Het moet worden geserveerd tussen de 8 en 10 graden. Zalig als desertwijn (jawel uniek bij harde kazen) maar ook geweldig bij schaaldieren.

    93/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • Equipo Navazos, La Bota 82 Manzanilla Florpower MMXV

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Deze Sherry/Manzannilla is wel de beroemdste onder de sherry's. Worden maar een paar duizend flessen van gemaakt. Gemaakt van de Palomino-druif is dit bijna niet te plaatsen. De La Bota de Florpower La Bota de Florpower MMXV is een van de toppers van Equipo Navazos. Het is een niet-versterkte Palomino Fino, die eerst vergist is in stalen tank, daarna acht maanden onder flor op houten vaten heeft gerijpt en vervolgens weer op staal rijpte, ook onder een laag flor natuurlijk. In de laatste fase voor het bottelen is bewust wat lichte oxidatie toegestaan. zalig als desertwijn (jawel uniek bij harde kazen) maar ook geweldig bij schaaldieren, bij noten en natuurlijk bij Iberico ham.
    Lees meer

  • Equipo Navazos La Bota de Florpower MMXIV Nº67 sherry

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    De La Bota de Florpower MMX Nº 67 is een van de toppersl van Equipo Navazos. Het is een niet-versterkte Palomino Fino, die eerst vergist is in stalen tank, daarna acht maanden onder flor op houten vaten heeft gerijpt en vervolgens weer op staal rijpte, ook onder een laag flor natuurlijk. In de laatste fase voor het bottelen is bewust wat lichte oxidatie toegestaan. De kleur is goudgeel, met noten en amandel in de smaak.

    95/100 Peñín
    91-93/100 Parker 


    Lees meer

  • Equipo Navazos la Bota de Manzanilla No 71

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Deze Sherry is wel de beroemdste onder de sherry's van het tophuis Equipo Navazos. Hier zijn eind 2015 rond 2000 flessen van 0.5 liter van gebottled. Gemaakt van de Palomino-druif is dit bijna niet te plaatsen. Het is frisser en gecontreerder ondanks dat wijn rond de 20 jaar op zijn vat heeft gelegen. De smaak en geur van de La Bota del Amontillado Nº 61 is heel complex, aards en kruidig met een stevig alcoholgehalte van 18,5%. We proeven en ruiken karamel, hazelnoot een een vleugje honing, specerijen. De smaak is zeer evenwichtig en levendig. De sherry heeft een perfect oxidatief element met een fijne nootachtige nasmaak. Gewoonweg prachtig en wellicht de haast ideale begeleider bij hors d'oevres.
    Lees meer

  • 2010 Equipo Navazos Colet Reserva Extra Brut

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De joint venture met Equipo Navazos uit Jerez, waarbij de mousserende wijnen van Sergi Colet uit de Penedes worden gemengd met de geest van sherry door een kleine dosage paolo cortado. Colet Navazos Extra Brut Reserve is een mousserende Penedés Cava bereidt volgens de traditionele methode (champenoise) met de tweede gisting in de fles. De flessen worden bij Palo Cortado en Amontillado uit de Jerez bijgevuld, wanneer ze onaangetast zijn: ze noemen het een oxidatieve mousserende. Het heeft een ongewone neus met aroma's van geroosterde noten en rozijnen en sommige rokerige, vlezige noten. Het verhemelte heeft knappe smaken met een sous-achtige noot van smakelijke bouillon en schone, evenwichtige zuurgraad met veel kleine bellen die in je mond uitbarsten. De COLET-NAVAZOS RESERVE Extra Brut heeft een lange rijping gehad van 41 maanden. Het is absoluut droog, met vrijwel nul restsuikers. De wijn heeft een mooi zuivere geur, licht oxidatief, appel, amandel en een fris hoog zuur na. De basis wijn komt van de Chardonnay met een zuidelijke bijdrage van Manzanilla Pasada en Manzanilla en dit maakt de Cava uniek, subtiel met een zeer persoonlijke karakter.
    Lees meer

  • Equipo Navazos La Bota del Fino Macharnudo Nº 68

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    De NV La Bota de Fino Macharnudo Alto 68 is gelijk aan de fameuze voorgangers de 54, 34, 27, 18, 15, 7 en 2. La Bota de Fino 68 "Macharnudo Alto" is in juni 2016  en gemaakt van dezelfde solera/vaten van de zeven vorige edities van La Bota de Fino. Deze nieuwe versie heeft  een geschatte gemiddelde leeftijd tussen tien en elf jaar. De neus toont zeer complexe en intense aroma's, en een opvallende romigheid in de mond (de traditionele boterachtige aanraking van oude finos). Dit is een wijn voor fijnproevers. Dit is  een prachtige, unieke wijn die niet voor niets 94 Parkerpunten heeft gekregen. Het kan beslist nu gedronken worden maar met enige evolutie in de fles zal kan vele jaren worden genoten op voorwaarde dat de wijn goed wordt opgeslagen zoals geldt voor iedere goede wijn. Drink de wijn rond de 9-10 ° C. Gastronomisch is dit een zeer veelzijdige wijn uitstekend past bij natuurlijk Ibérico-ham, maar ook zeevruchten gerechten, gegrilde groenten, niet te rijpe boerenkazen

    94/100 Parker




    Lees meer

  • Equipo Navazos La Bota de Fino Nº 45

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    De NV La Bota de Fino Nº 45 is geproduceerd met Pedro Ximenez-druiven die gedurende lange tijd (rond 15 jaar) onderweg zijn op weg naar een Amontillado (het zou een Fino Amontillado genoemd worden als dit een officiële categorie zou zijn). De wijn is afkomstig van de Perez Barquero wijnmakerij. In het glas toont de wijn een diepe gouden kleur en een neus met gist, krijt en brooddeeg, met door zijn leeftijd ook een vleugje karamel en geroosterde noten. In het gehemelte is de wijn fris, soepel en ziltig en eindigend mooi strakdroog. Voor de kenners doet de wijn denken aan de Manzanillas Pasadas van Equipo Navazos. Dit is  een prachtige, unieke wijn die niet voor niets 96 Parkerpunten heeft gekregen.

    96/100 Parker




    Lees meer

  • Equipo Navazos, La Bota de Pedro Ximenez Nº 76

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    De Equipo Navazos,La Bota de Pedro Ximenez Nº 76 is een klassieke Pedro Ximenz gerijpt in de stijl van Jerez dus meer oxiderend dan die normaliter gemaakt worden  Montilla-Moriles. De Non Vintage La Bota de Pedro Ximénez 76 "Jerez" heeft 370 gram restsuiker en 16% alcohol na gemiddeld 30 jaar te zijn gerijpt in oude 600-liter Amerikaanse eikenhouten vaten. Heerlijke frisse oxidatieve tonen met cacao, zoethout en toffee, niet te droog en net een beetje meer oxidatief en meer ontwikkeld.  Van de Equipo Navazos La Bota de Pedro Ximenez Nº 76 zijn 1800 flessen van geproduceerd..

    94/100 Parker


    Lees meer

  • Equipo Navazos, La Bota de Oloroso Nº 74

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Met releasenummer 74 gaan we terug we dezelfde solera in Montilla waar releasummer 46 vandaan is gekomen. La Bota de Oloroso # 74 "Montilla" komt uit dezelde solera als nummer 46  maar is nu weer gebruikt in zeer kleine oplage dus deze wijn is vijf jaar ouder dan zijn voorganger, La Bota de Oloroso nº 46 en houdt in dat de La Bota de Oloroso nº 74 rond de 30 jaar oud is. Drink het in kleine glazen (riesling of witte wijn) in kleine hoeveelheden en koel (ongeveer 12º / 13ºC), om de intensiteit van zijn krachtige structuur te verzachten. De complexe geur van deze Oloroso is krachtig en verfijnd met tonen van sinaasappel, zoethout, peper, pure chocolade. In de mond is de wijn krachtig, persistent en met een verrassende zuurgraad.

    94/100 Parker


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen