Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Dominio de Pingus PSI Peter Sisseck

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De PSI is wijn van de vermaarde wijnmaker Peter Sisseck welke ook bekend is van de cult-wijn de Pingus en de Flor de Pingus. De befaamde bodega Dominio de Pingus van Peter Sisseck in Ribera del Duero gaat z'n wijnen aanzienlijk minder hout geven. Wie overdrijft, lijdt aan wijnmakers-luiheid vindt hij. 

    In het glas heeft de wijn een diep frisse rode kleur. De PSI is een stevige wijn met Tempranillo-expressie van het hoogste niveau: klasse, fruit, zacht, zonnig. Andere structuur dan de overige wijnen van dit domein, in een minder rijpe stijl. Stevige en vlezige aanzet met heel veel fruit dat in het begin nog wat gebukt gaat onder de tannines. Een wijn die in het begin erg veel lucht nodig heeft. Vlezige finale met een knipoog naar de authentieke Riberastijl van toen. Geweldig glas wijn maar enfin het is ook van Sisseck.


    Lees meer

  • 2016 Pingus Flor de Pingus

    Maak favoriet

    36 op voorraad

    De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa. De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest. Zeer diep en jong in kleur. Zwoel, rijpe fruit ( bosbes, bramen) en mooie tonen van koffie, cacao en leder en al verrassend evenwichtig voor zijn leeftijd. 93-95/100 Wine Advocate


    Lees meer

  • 2012 Peter Sisseck Château Rocheyron Saint Emilion

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Van de Chateau Rocheyron 2012 zijn slechts 9000 flessen geproduceerd. De wijn is een blend van de 94% Merlot, 6% Cabernet Franc. De wijn is diep en jeugdig van kleur. Rijk en herkenbaar voor deze A.O.C. op gebied van geuren. Ietwat zongedragen waarin de expressie van de Cabernet Franc tamelijk goed tot uiting komt. Monumentale aanzet, krachtig, zijdezachte tannines die duidelijk aanwezig zijn en subtiel zuurtje voor wat frisheid. Zeer lange finale die zich nog gerust verder kan ontplooien. Densiteit zit op het niveau van Pingus. Château Rocheyron dankt zijn naam aan de locatie, Rocheyron. Het is gelegen naast Château Laroque en de wijngaard geclassificeerd als Grand Cru Classé. In 2010 besloten de twee vrienden Silvio Denz, mede-eigenaar van Clos d'Agon in Spanje (Catalonië) en Peter Sisseck, oenoloog van de Clos d'Agon en fameus met zijn Pingus, Flor de Pingus en PSI om Château Rocheyron onder de AOC Saint-Emilion Grand Cru te kopen De Grandcru-wijnen van Château Rocheyron gaf Sisseck de kans ook in Bordeaux geweldige wijnen te maken met de de haast manische perfectie. De wijn is sinds vintage 2010 op de markt en krijgen zonder uitzondering hoge scores van 90+/100


    Lees meer

  • 2008 Pingus Flor de Pingus

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa.De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest. Zeer diep en jong in kleur. Zwoel, rijpe fruit ( bosbes, bramen) en mooie tonen van koffie, cacao en leder en al verrassend evenwichtig voor zijn leeftijd. De wijn is zeer diep en jong in kleur. Zwoel, pakken rijpe rode bes type bosbes, bramen. Verder nog koffie, fijnrokerige houttoets in beperkte mate, cacao en leder. Geconcentreerde aanzet met veel van alles. Rijpe tanninestructuur. De 2008 heeft maar liefst 96 Peninpunten en 96 Parkerpunten gekregen.  De 2008 is een van de allermooiste vintages ooit van deze geweldige wijn


    Lees meer

  • 2015 Pingus Flor de Pingus Magnum

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Flor de Pingus van de fameuze wijnmaker Peter Sisseck is afkomstig van 16 verschillende percelen rond La Horra en Roa. De percelen voor deze wijnen liggen in het hart van Ribera del Duero, op een hoogte tussen 700 en 850 meter en zoals behoort bij deze topwijn op een biologische manier verbouwd dus geen gif of kunstmest. Zeer diep en jong in kleur. Zwoel, rijpe fruit ( bosbes, bramen) en mooie tonen van koffie, cacao en leder en al verrassend evenwichtig voor zijn leeftijd..


    Lees meer

  • 2015 Dominio de Pingus Pingus

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Volle rode wijn. Rood fruit, cacao, een vleugje kruiden, mineralen, rijpe tannines en een fantastische afdronk. Slechts beperkt verkrijgbaar maar een absolute collectors-item. Van de Pingus worden slechts rond de 4500 flessen van gemaakt. Peter Sisseck, van oorsprong een Deen is de maker van Pingus. De naam van het domein: Dominio de Pingus en van de wijn Pingus was zijn bijnaam in Denemarken. De wijn van Dominio de Pingus is afkomstig van oude wijnstokken en er wordt biodynamisch gewerkt. 


    Lees meer

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen