Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 17

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Zenato Bardolino Rosso

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960. Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen. Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bijzondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau. De Zenato Bardolino Rosso is een rode wijn uit de zone tussen Peschiera en Garda van de druivensoorten Corinva, Molinara, Negrara en Rondinella. Dit met een maximale aanvulling van 15% Sangiovese, Garganega en Rossignola. De Corinva geeft de Zenato Bardolino Rosso kleur en sterkte. De Rondinella druif een frisse smaak en de Molinara zorgt voor de verfijnde aroma's. De Bardolino Rosso is een niet zware wijn met een fruitig karakter en advies is om de wijn zeer licht gekoeld te drinken (16 graden)
    Lees meer

  • 2016 Zenato Valpolicella Superiore

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    In de wijncompetitie van Proefschrift uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Huiswijncompetitie in de categorie café/eetcafé rood. Heerlijk vlezige, sappige wijn. Erg veel wijn voor het geld.
    Lees meer

  • 2016 Tedeschi Valpolicella Superiore

    Maak favoriet

    23 op voorraad

    De Tedeschi Valpolicella Superiore uit de Veneto is een intens robijnrode wijn met mooie purperen reflecties. Het bouquet van de wijn is vol van mooi donkerrood fruit en lichte hints van kruiden zoals kaneel en vanille. Zoals alle Tedeschi-wijnen is dit ook een aanrader.
    Lees meer

  • 2015 Tedeschi Capitel dei Nicalo Rosso del Venezie

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Een intens robijnrode kleur met purperen reflecties. Het bouquet van de wijn is vol met kersen, frambozen en van mooi donkerrood fruit in combinatie met lichte hints van kruiden zoals kaneel en vanille. 


    Lees meer

  • 2013 Brigaldara Valpolicella Superiore Case Vecie DOC

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Het moment van oogsten is bij een goede Valpolicella erg belangrijk want als je maar iets te vroeg of te laat bent dan is de balans zoek en is de wijn vaak te zuur. Brigaldara is een absoluut tophuis uit de Veneto en bij deze Brigaldara Casa Vecie Valpolicella Superiore proef je het verschil tussen een normale Valpolicella en een goede Valpolicella. Deze Brigaldara is het topmodel onder de Valpolicella's en de druiven komen van hun topwijngaard de "Case Vecie". De 2013 jaargang is pas eind 2015 beschikbaar gekomen en heeft 12 maanden opvoeding gehad op slovenisch eiken foeders van 2000 liter en daarna nog 4 maanden flesrijping. Parker schreef over een eerdere jaargang (2013 is nog niet beoordeeld): "The Valpolicella from Brigaldara is incredibly sexy juice"


    Lees meer

  • 2015 Brigaldara Valpolicella Classico Superiore Ripasso IL Vegro DOC

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    De Brigaldara Il Vegro is een Ripasso opgevoed allereerst in RVS vaten en daarna in Sloveens eiken vaten. Volgens Decanter behoort deze tot de 5 beste Valpolicella Ripasso. Granaat rode kleur met in de neus mooie tonen van droge rijpe rode vruchten, kersen en vanille. 


    Lees meer

  • 2014 Tedeschi Valpolicella Doc Superiore Maternigo

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Een bijzonder krachtige, klassieke en grootse rode wijn. Een juweeltje deze Valpolicella Doc Superiore Maternigo van topwijnhuis Tedeschi. Deze Maternigo is prachtig helder robijnrood van kleur met zeer verfijnde aroma's van zoete zwarte kersen, bessen en pruimen, mooi rood fruit in combinatie met een vleugje zwoelheid en zoet, vanille en chocola. Deze wijn smaakt mooi krachtig en rijp, is warm, soepel en zwoel, met een lichte bitter, heerlijk kersenfruit, goede zuren en een stevige afdronk.

    Door zijn uitgesproken kracht, rijpheid en diepte past deze wijn uitstekend bij pepersteak, hazenrug, hazenpeper, hertenbiefstuk en harde kazen.


    Lees meer

  • 2013 Tedeschi Valpolicella La Fabriseria

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Een geweldige wijn, mooi robijnrood van kleur, met aroma's van intens kersenfruit, confiture, pruimen, vanille en bloemen. In de mond een rijke, complexe smaak met veel fruit en sap (kersen, bramen), mooie levendige zuren, een fijn bittertje, krentjes, met lichte tannines. Deze wijn is heerlijk rijp, goed in balans en mooi van kracht.

    Deze La Fabriseria smaakt uitstekend bij wildgerechten (haas, ree) en andere mooie vleesgerechten zoals entrecote. Ook heerlijk bij een (dessert met) kaasplank.


    Lees meer

  • 2009 Zenato Cresasso Veronese IGT

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Cresasso is robijnrood van kleur dankzij de volledig volgroeide Corvina & Rondinella druiven. De Zenato Cresasso is een lichte uitvoering van de Amarone. Dezelfde druif maar minder bombastisch en zoet. De Cresasso is een speciale uitvoering is het resultaat van een zorgvuldig onderzoek en selectie van de beste druiven van Corvina. De manuele oogst gebeurt in twee fasen, een eerste selectie wordt gemaakt in de tweede helft van september. De druiven worden dan zoals ook bij de amarone op een plateau gelegd en drogen voor een periode van 2 maanden. Hierna vindt de 2e selectie plaats waarna de wijn na vergisting maar liefst 24 maanden verouderd op frans eiken. Een groot verschil met de Amarone is dat de druiven vroeger worden geplukt (in september en niet pas eind oktober wat het geval is bij de Amarone). Dit maakt de wijn frisser, minder zoet en met meer rood en minder donder fruit. De Cresasso heeft een uitgesproken cherry neus en kruidige tonen van wierook en peper, kenmerkend voor de Corvina druif en is zacht en elegant in de mond.
    Lees meer

  • 2014 Zenato Amarone della Valpolicella

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Sergio Zenato's topcuvée uit Italie. Eén van de beste amarones. De druiven corvina veronese en rondinella worden na de oogst ingedroogd in een rieten mand. Dit duurt de hele winter. Het vocht verdampt en de extracten worden rijker. De Amarone Zenato heeft een imponerende elegantie met in het centrum rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hinten van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade. Indrukwekkend.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 17

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen