Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij kaas

Een mooi kaasplateau met wijn na het diner of bij de borrel is altijd genieten. U komt daarbij voor de keuze te staan: welke wijn past het best bij welke kaas? Een niet onbelangrijke keuze want veel kazen komen nog beter tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de juiste wijn. Lang niet iedere kaas-wijn-combinatie is geschikt vanwege de verschillende zoutgehaltes, zuurgraden en tannines in de wijn.

De vroegere richtlijn dat er bij kaas altijd een rode wijn moest worden geserveerd is in de meeste gevallen achterhaald. De wijnkeuze bij kaas vraagt om een meer genuanceerde aanpak vanwege zijn gezouten karakter en vaak uitgesproken smaak.

Lees meer

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Chateau Mont-Redon Chateauneuf du pape Blanc

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Het team van de Mont Redon maakt een mooie en elegante Châteauneuf du Pape Blanc die is gemaakt van 55% Grenache, 20% Clairette en de rest Bourboulenc en andere toegestane rassen. De wijn wordt opgevoed in roestvrij staal gedurende zes maanden. De Mont-Redon is een aromatische witte Châteauneuf met zacht citrusfruit, mooie mineraliteit en een goede zuurgraad. Helder goudgeel. Fris en levendig dankzij voldoende zuur. In de mond rond en soepel, lange afdronk met tonen van honing en amandelen. Een witte Châteauneuf-du-pape is schaars en ozo verfijnd.
    Lees meer

  • 2015 Clos du Mont-Olivet Châteauneuf-du-Pape

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Op en top Châteauneuf-du-Pape met een mooie donkere robijnrode kleur. Geraffineerde aroma's van zwarte bes, framboos, scherpe kruiden, peper met lichte vleugjes bloemen en zoethout. De wijn is verfijnd, energiek met soepele tannines. Medium bodied, zeer goed in balans met een prettige lange adronk. Deze wijn wordt alleen nog maar beter als je hem een aantal jaar bewaard, verouderingspotentieel: 15 jaar. Serveren op 15 graden Celsicus.

    Gemaakt van 80% Grenache, 10% Syrah, 6% Mourvèdre, 4% Cinsault, Counoise, Vaccarèse, Muscardin, Terret noir, Picpoul noir druiven van een groot aantal wijngaarden. 

    Deze wijn smaakt heerlijk bij stoofschotels, mooie gerechten met wild, rood vlees en bij harde kazen.


    Lees meer

  • 2014 Clos du Mont-Olivet Châteauneuf-du-Pape

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Op en top Châteauneuf-du-Pape met een mooie donkere robijnrode kleur. Geraffineerde aroma's van zwarte bes, framboos, scherpe kruiden, peper met lichte vleugjes bloemen en zoethout. De wijn is verfijnd, energiek met soepele tannines. Medium bodied, zeer goed in balans met een prettige lange adronk. Deze wijn wordt alleen nog maar beter als je hem een aantal jaar bewaard, verouderingspotentieel: 15 jaar. Serveren op 15 graden Celsicus.

    Gemaakt van onder andere Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven van een groot aantal wijngaarden. 

    Deze wijn smaakt heerlijk bij stoofschotels, mooie gerechten met wild, rood vlees en bij harde kazen.


    Lees meer

  • 2014 Domaine de Villeneuve Les Bien Aimés Châteauneuf-du-Pape

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Een van de grondlegger van de biologische/biodynamische wijnbouw in de Châteauneuf-du-Pape. De wijn rijpt 18-20 maanden in frans eiken vaten. 50% is nieuws en 50% is gebruikt.. Dit alles om zorg te dragen dat het fruit blijft overheersen. Les Biens Aimés is een op-en-top Chateaneuf du pape. Elegant, verfijnd en distinctie. De wijn heeft een fraaie geparfumeerde neus met mooi rood fruit maar wij vinden vooral het fraai dat er mooie lagen van smaken en geuren zijn. De Les Biens Aimés is vooral goed erg goed gestructureerd - geen overdreven concentratie maar juist een verfijnde wijn. 


    Lees meer

  • 2015 Domaine Pierre Andre Chateauneuf du Pape

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Jacqueline André is het gezicht achter de voortreffelijke wijnen van Domaine Pierre André. Dit domein met oude stokken (tot over de 100 jaar) schakelde als eerste in Châteauneuf-du-Pape in 1980 over op biologische wijnbouw en is 1992 officieel biodynamisch gecertificeerd.  In het glas heeft deze zalige Chateauneuf-du-pape  van domaine Pierre & Andre een dichte robijnrode kleur. In de neus mooie florale tonen met aardbei, framboos en tonen van zoethout en peper doeleinden. De smaak is levendig, vol, gestructureerd met een frisse afdronk met in de mond geconcentreerd sap (bessen,bramen), zoethout welke zich verder ontwikkelt naar donkerder fruit, tabak, zwarte olijven. De tannine zijn soepel; de wijn vitaal en uitnodigend. De finale heeft behoorlijke lengte en diepgang, komt evenwichtig doch jeugdig over. Vanaf 2016 redelijk op dronk, de echte complexiteit zal nog 2 á 3 jaar op zich laten wachten. Klassieke Châteauneuf-du-Pape


    Lees meer

  • 2015 Clos du Mont-Olivet Châteauneuf-du-Pape La Cuvée du Papet

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Deze Châteauneuf-du-Pape La Cuvée du Papet heeft prachtige diepe, donkere en glanzende kleuren. Heerlijke verse aroma's van zwarte bes, framboos, Provencaalse kruiden, peper. De wijn is verfijnd en elegant, medium tot full-bodied, met zachte, zijdeachtige tannines. De wijn is mooi in evenwicht, fruitig, zeer aangenaam en zal zeker nog jarenlang goed blijven rijpen (verouderingspotentieel: meer dan 20 jaar). De perfecte serveertemperatuur is 15 graden Celsicus.

    De wijn kreeg, zeer terecht, lovende waarderingen en uitstekende puntenratings, zie ook de toelichting onder de tab: Rating. 

    Deze wijn smaakt heerlijk bij stoofschotels, mooie gerechten met wild, rood vlees en bij harde kazen.


    Lees meer

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen