Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 41

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Rosado

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Deze heerlijk frisse en fruitige rosé, de Anacal Rosado van Dominio de la Vega, gemaakt van 100% bobal druiven uit de streek Valencia in Spanje. Dominio de la Vega produceert wijnen zonder gebruik te maken van allerlei agressieve behandelingen of industriële processen. De rosé heeft een levendig aroma van rood fruit als framboos en aardbei en smaakt heerlijk fris en fruitig en heeft goede mineralige droogheid. De Bobal druif (de schil) geeft deze wijn een mooie roze kleur. Een uitstekende wijn om op een terrasje van te genieten maar zeker ook aan te bevelen bij lekkere tapas, een salada of spice eten. Deze wijn kreeg 87 Penin punten en dat is vrij uniek voor een wijn uit deze prijsklasse.


    Lees meer

  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Blanco

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Deze heerlijk frisse Anacal Blanco is een witte wijn gemaakt van 80% macabeo en 20% Sauvignon Blanc druiven uit de streek Valencia in Spanje. De Anacal Blanco van Dominio de la Vega is een heerlijke frisse, lichte witte wijn met een zeer fruitige afdronk. De wijn heeft een intens perzik en abrikoos aroma en is lichtgeel van kleur met groene tinten. De wijn heeft 86 Penin punten gekregen. Ongekend voor een wijn uit deze prijsklasse en dit is een erg fraai glas wijn voor de prijs

    Een heerlijke terraswijn! Ook lekker bij frisse salades, pastagerechten en vis.


    Lees meer

  • 2016 Tarima Hill Monastrell 0.375 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een heerlijke, veelomvattende wijn: vol, complex, aromatisch, elegant met een mooie afdronk. Aroma's van bramen, zwarte bessen, leer, kruiden, mineralen en mooie, volle tannines kenkerken deze indrukwekkende Tarima Hill Monastrell van Bodegas Volver uit Valencia. 

    Een uitstekende wijn die goed combineert bij gerechten met wild, ossehaas, rood vlees en geroosterd vlees. Ook lekker bij diverse pastasoorten en de wat hardere kazen.

    Bodegas Volver produceert uitstekende wijnen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Tarima Hill Monastrell krijgt steevast zeer hoge beoordelingen van zowel Penin als Parker.


    Lees meer

  • 2016 Angosto  Blanco

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Deze pracht wijn is gemaakt van een blend van 25% Sauvignon Blanc, 25% Moscatel, 25% Chardonnay, 25%Verdejo en Viura. De wijn heeft 5 maanden lichte houtopvoeding gehad en dit alles maakt dit een pracht witte wijn met een haast unieke prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn bij Grandcruwijnen sowieso een groot fan van Bodega El Angosto vanwege de meer dan uitstekende kwaliteit van hun complete gamma.
    Lees meer

  • 2015 Dominio de la Vega El Corral

    Maak favoriet

    77 op voorraad

    Een mooie, soepele rode wijn deze El Corral van wijnhuis Dominio de la Vega. De wijn is gemaakt van 80% bobal, 10% garnacha en 10% syrah druiven afkomstig uit de streek Valencia in Spanje. De El Corral is mooi cherry-rood van kleur met lichte violet reflecties. Intense aroma's van vers rood fruit worden vergezeld door een zeer subtiel hout aroma. Elegant in de mond, medium-bodied met zijdezacht gehemelte. De nasmaak herinnert ons aan de balsamico tonen die zo kenmerkend zijn voor de bobal druif. 

    Deze heerlijke El Corral smaakt erg lekker bij wit vlees, varkensvlees, lamsvlees, vleeswaren, paté en kaas. In de December 2018 editie van Perswijn zeer goede beoordeling ontvangen tijdens de blindproeverij.


    Lees meer

  • Dominio de la Vega Cava Idilicum Extra Brut

    Maak favoriet

    258 op voorraad

    De Extra Brut uitvoering van onze meest populaire cava dus droger en strakker dan de normale Idilicum. Een lekkere kwaliteits cava deze Idilicum Extra Brut die ook nog eens zeer vriendelijk van prijs is en behoort tot onze meest populaire Cava. Deze Idilicum heeft een bleek gele kleur met groene highlights en fijne, elegante bubbels. Fijne aromatische tonen van fruit (appel en citrus) en ook van witbrood. In de mond beschikt deze cava over zeer goed geïntegreerde en levendige kooldioxides met lichte bak-aroma's en is deze fris en perfect in balans en lekker droog en mineralig. Kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Smaakt ook heerlijk bij vis en zeevruchten, salades, rijst- en pastagerechten, Aziatische gerechten, pittige gerechten en bij de meeste voorgerechten.


    Lees meer

  • Dominio de la Vega Cava Idilicum Brut

    Maak favoriet

    249 op voorraad

    Een lekkere kwaliteits cava deze Idilicum Brut die ook nog eens zeer vriendelijk van prijs is en behoort tot onze meest populaire Cava. Deze Idilicum heeft een bleek gele kleur met groene highlights en fijne, elegante bubbels. Fijne aromatische tonen van fruit (appel en citrus) en ook van witbrood. In de mond beschikt deze cava over zeer goed geintegreerde en levendige kooldioxides met lichte bak-aroma's en is deze fris en perfect in balans.

    De Macabeo wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalsteen bodem. De druiven worden begin september zorgvuldig en met de hand geplukt waarbij al een eerste selectie plaatsvindt zodat alleen de beste druiven gebruikt worden. De cava blijft ongeveer 10 maanden in contact met de droesem (sur lie) voor meer complexiteit. 

    Kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Smaakt ook heerlijk bij vis en zeevruchten, salades, rijst- en pastagerechten, Aziatische gerechten, pittige gerechten en bij de meeste voorgerechten.


    Lees meer

  • 2017 Dominio de la Vega Mírame rose

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Deze prachtige rose van Dominio de la Vega is een mooie blend van de Bobal druif en de Pinot Noir. Dit is een rosé gemaakt uit de zeer edele druiven is niet te vergelijken met vele massa geproduceerde rose's. Net "meer" wijn en complexer maar daarnaast ook nog zeer prettig qua prijs. De wijn wordt gepresenteerd in een bleke zalmroze kleur met lichte lila reflecties. Wijn met een grote complexiteit en aromatische finesse, met accenten van rood fruit, steenfruit en herinneringen aan violette bloemen, allemaal vergezeld van lichte mariene tonen. Verkozen tot beste Rosé op de Wijn International Trophy Frankfurt 2018 De wijn past erg goed bij alle vette vis als zalm en tonijnsteak. Ook gaat het heel erg goed met soorten vlees als kalf, varken en wild (hert). De rosé is ook goed te combineren met gevogelte.

    Uiteraard is de Mírame rose ook heerlijk op een terrasje of met een toastje, een handje noten en bij vers fruit.


    Lees meer

  • celler del roure vermell

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Een prachtige wijn met een extreem goede prijs/kwaliteit verhouding. De 2014 jaargang heeft maar liefst 90/100 Parkerpunten gekregen en dat is vrij uitzonderlijk voor een wijn uit deze prijsklasse. De Vermell is een blend van 75% Garnacha Tintorera 15% Monastrell, 10% Mando gerijpt in eiken amfora's (lemen vaten waarin van oudsher wijnen werden gemaakt en momenteel zeer min opkomst. Het ademende karakter maakt de wijnen zeer verfijnd. Celler del Roure is voor al zijn wijnen overgeschakeld in het gebruik van deze prachtige Amfora's vaak gelegen die in grotten waar de wijn mooi kan rijpen. De Vermell is mooi helderrood in het glas met een mooie zuivere neus met rood fruit en mediterrane toetsen. Drinkt sappig weg; zeer verteerbare wijn. top prijs/kwaliteit !

    91/100 Parker


    Lees meer

  • 2014 Angosto  Tinto

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    De Angosto Tinto is een zeer prettige en vooral elegante rode wijn. Mooi rood fruit, viooltjes en zelfs mooie tonen van sandelhout en truffel. De wijn is ook er fris en dus ook uitstekend als begeleider bij aziatisch eten of als een lekker glas rode wijn op het terras of bij een stukje harde kaas. De 2013 is nog niet beoordeeld eerdere jaargangen hebben 90+ punten gekregen in de GuiaPenin en een bronze medaille van Decanter.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 41

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen