Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Valdesil Valderroa

    Maak favoriet

    75 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras/Galicia is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. Dit is een op-entop zomerse rode wijn welke in Spanje altijd licht gekoeld (14-15graden) wordt gedronken. Valdesil Valderroa is bereid van 100% mencía. De druiven groeien op 500 m boven zeeniveau, op de hooggelegen terrashellingen van de gemeenten Rubiá, A Rúa, Petín en O Bolo. De wijngaarden zijn gemiddeld 15 jaar oud. De Valderroa is Mencía in zijn puurste staat. De nabijheid van de Atlantische oceaan zorgt voor een ongekend frisse en delicate wijn (zeker voor een wijn uit deze prijsklasse).  De Valderoa heeft een heldere robijnrode kleur, met een granaatrode zoom. In de neus ruiken we verse pure tonen van aromatische rood fruit aroma's (framboos en pruim) met minerale elementen.  In de mond is de wijn vers, fris en intensief met mooi fruit en met goed geïntegreerde tannines maakt deze wijn perfect in balans. De Valderroa is een wijn met een een haast ongekende goede prijs/kwaliteit en kunnen we u van harte aanbevelen.


    Lees meer

  • 2017 Valdesil Montenovo

    Maak favoriet

    105 op voorraad

    Een heerlijke jonge, frisse witte wijn gemaakt van 100% Godello druiven. De wijngaard heeft een bodem van leisteen, wat ook mooie mineralen meegeeft aan deze wijn. De wijn heeft een meer dan uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Mooi op de neus met aroma’s van peer, ananas, citroen, meloen en een lichte vleug van rozemarijn en salie kruiden. Smaakt schoon, mineralig, fris en fruitig. Een heerlijke wijn om iedere dag van te genieten en een aanbeveling voor mensen die "chardonnay" moe worden. Ook zeer smakelijk als aperitief, of bij een gezellige borrel voorzien van een hapje. Combineert ook erg goed met visgerechten.

    De Grote Hamersma: 8,5


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valderroa Carballo

    Maak favoriet

    56 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke leisteen bodems welke de wijnen van dit huis uniek maken. De Valderroa Carballo Mencia is afkomstig van oudere Mencia wijngaarden. De wijn is gefermenteerd in roestvrij staal en de malolactische fermentatie werd uitgevoerd in 500-liter Franse eiken vaten waarna de wijn 10-12 maanden zich verder mag ontwikkelen op gebruikt Frans eiken. De Carballo is de top-uitvoering van wijnhuis Val De Sil. Het is een medium bodied wijn met tonen van leder, rijpe rode vruchten, kruiden en kersen. De smaak voelt gepolijst, met wat warmte in evenwicht gehouden door een goede zuurgraad. Sluit uw ogen en proef een goede bourgogne maar dan tegen een fractie van de prijs.


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Sobre Lias Blanco

    Maak favoriet

    63 op voorraad

    Een van de aankomende sterren op het gebied van witte wijnen uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke eisteen gronden welke de wijnen van dit huis uniek maken. Bloemig, fris en mineralig. De ValldeSil Sobre Lias is een zeer complexe haast unieke wijn gemaakt voor 100% uit de Godello druif die met de tijd zich verder zal verbeteren. Robert Parker heeft in 2015 de 2008-uitvoering gedronken en was hiervan danig van onder de indruk (lees de recensie onder het tabje Parker). De wijn heeft een uitstekende zuurgraad met rokerige tonen tesamen met geroosterd brood en toffee. Fraai mineralig en citrus en een frisse maar stevige afdronk. De wijn zal met de jaren nog verder verbeteren en wij adviseren een drinkvenster van 2017-2023. De liefhebber van een Godello (of Chardonnay) dient deze wijn zeker te proberen.


    Lees meer

  • 2014 Valdesil Pezas da Portela

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Pezas da Portela is een 100% Godello afkomstig uit 11 kleine unieke Pezas (percelen) in het dorp Portela op 500 meter hoogte met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar oude wijnstokken welke in bezit zijn van de familie. Elk perceel wordt apart gevinifieerd in eiken vaten van verschillende grootte, daarna gemengd en verblijft dan nog 6 maanden in barrique en daarna nog eens n roestvrij staal. De oogst van de 2013 was twee weken later dan normaal als gevolg van de late nachtvorst in april en vrij koud voorjaar. Deze "rustige" groei heeft deze jaargang nog verfijnder gemaakt dan normaal het geval is. Wat een pracht witte wijn is dit. Tonen van van rook, geroosterd brood, vanille, appel en rijp geel fruit in de achtergrond en de unieke mineraliteit. De smaak is zeer intens, breed, romig, complex en verfijnd met verfrissende zuren versterkt door een gespierde mineraliteit welke wordt ontleend uit het unieke leistenen terroir. Dit is een geweldige unieke wijn die met de jaren alleen maar zal verbeteren. De beste samenvatting voor deze wijn van Val de Sil is: Delicaat  & Complex met een grote Finesse. 


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valteiro

    Maak favoriet

    54 op voorraad

    De Valdesil Valteiro is wellicht een van de meeste unieke wijnen. Valteiro is de naam van een klein Peza (perceel) gelegen in het dorp Portela. Francisco Prada Gayoso maakt zich hard voor het  behoud van inheemse Galiische druivensoorten en heeft dit kleine perceel van slechts 0.3HA in 1985 beplant met de Gallische druif de María Ardoña in 1985 overtuigd van het potentieel van deze druif en is maakt hier inmiddels een wereldklasse wijn van. Unieke aan deze druif in combinatie met het terroir is dat het zeer elegante wijn is met een fraaie mineraliteit als gevolg van het unieke terroir van de Valteiro wijngaard. De Valteiro heeft 6 maanden gerijpt in 500L Frans eiken barriques, daarna 18 maanden in een RVS tank en krijgt dan ook nog eens 6 maanden flesrijping aleer de wijn op de markt komt De wijn heeft mooie tonen van wilde bessen, viooltjes en een hint van mineralen. De wijn heeft een mooi bewaarpotentieel dankzij zijn fraaie tannines. De Valteiro is fris, complex en origineel. Als u op zoek bent naar een fraaie wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit en geen doorsnee wijn dan kunnen we de Valteiro van harte aanbevelen. Dit zou eigenlijk niet mogen ontbreken in een mooie wijn-verzameling.


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Sobre Lias Blanco Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een van de aankomende sterren op het gebied van witte wijnen uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke eisteen gronden welke de wijnen van dit huis uniek maken. Bloemig, fris en mineralig. De ValldeSil Sobre Lias is een zeer complexe haast unieke wijn gemaakt voor 100% uit de godello druif die met de tijd zich verder zal verbeteren. Robert Parker heeft in 2015 de 2008-uitvoering gedronken en was hiervan danig van onder de indruk (lees de recensie onder het tabje Parker). De wijn heeft een uitstekende zuurgraad met rokerige tonen tesamen met geroosterd brood en toffee. Fraai mineralig en citrus en een frisse maar stevige afdronk. De wijn zal met de jaren nog verder verbeteren en wij adviseren een drinkvenster van 2017-2022. De liefhebber van een Godello (of Chardonnay) dient deze wijn zeker te proberen.


    Lees meer

  • 2013 Valdesil Pezas da Portela Magnum

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Pezas da Portela is een 100% Godello afkomstig uit 11 kleine unieke Pezas (percelen) in het dorp Portela op 500 meter hoogte met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar oude wijnstokken welke in bezit zijn van de familie. Elk perceel wordt apart gevinifieerd in eiken vaten van verschillende grootte, daarna gemengd en verblijft dan nog 6 maanden in barrique en daarna nog eens n roestvrij staal. De oogst van de 2013 was twee weken later dan normaal als gevolg van de late nachtvorst in april en vrij koud voorjaar. Deze "rustige" groei heeft deze jaargang nog verfijnder gemaakt dan normaal het geval is. Wat een pracht witte wijn is dit. Tonen van van rook, geroosterd brood, vanille, appel en rijp geel fruit in de achtergrond en de unieke mineraliteit. De smaak is zeer intens, breed, romig, complex en verfijnd met verfrissende zuren versterkt door een gespierde mineraliteit welke wordt ontleend uit het unieke leistenen terroir. Dit is een geweldige unieke wijn die met de jaren alleen maar zal verbeteren. De beste samenvatting voor deze wijn van Val de Sil is: Delicaat  & Complex met een grote Finesse. 


    Lees meer

  • Kerstpakket Parker 90 punten wijnen

    Maak favoriet

    Goede wijn behoeft niet duur te zijn maar slechte wijn is per definitie duur. Dit pakket bevat drie prachtige wijnen die zeer veel waarde geven voor het geld. Geen onbekende massawijnen maar gewoon internationaal vermaarde wijnen. De wijnen verpakken we in een houten kist voorzien van houtwol en als u ons tekstje geeft dan drukken wij deze af op een kaartje en voegen deze toe aan het kistje met wijn. Gegarandeerd goede kwaliteit voor een mooie prijs. Desgewenst kunnen wij het pakket of de pakketten ook direct versturen zodat u er helemaal geen omkijken naar heeft. Dit pakket bevat twee drie wijnen welke allen een 90(plus) beoordeling hebben gehad van de meest toonaangevende wijnbeoordelaar de Wine Advocate van Robert Parker. We praten hier dus over wijnen die behoren tot de ere-divisie maar dan zeker ook nog fraai zijn qua prijs.


    Lees meer

  • Mixbox Singles Day

    Maak favoriet

    Mixbox Singles Day - Special edition

    Aanbiedingsprijs: € 61,60

    Normale prijs: € 70,00

    Geweldige mixbox met mooie wijnen nu speciaal voor Singles Day extra vriendelijk geprijsd! 

    Singles Day, ook wel ‘ Vrijgezellendag’ genoemd, is overgewaaid uit China. Op 11 november vieren Chinese jongeren ‘Guanggun Jie’ om te tonen dat ze vrijgezel zijn. De datum 11 november (11-11) is gekozen vanwege de vier enen. Men ziet de 1 als symbool van het alleen zijn. Ook in Nederland is Singles Day echt een trend aan het worden vandaar dat deze mixbox hier speciaal aan gewijd is.

    De mixbox bevat stuk voor stuk prachtige wijnen die door Grandcruwijnen speciaal voor u zijn geselecteerd.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen