Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Teso La Monja Romanico

    Maak favoriet

    175 op voorraad

    Na de verkoop van de iconische wijnmakerij Numathia-Termes aan de LVMH-groep keren de broers Eguren terug naar de Toro Eguren met een nieuwe wijnmakerij, Teso La Monja. De Romanico is een nieuwe wijn van Teso Monja welke bekend is van oa de Almirez, de Victorino en de Alabaster. Als u op zoek bent naar een wijn met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit verhouding dan kunnen we deze sterk aanbevelen. Robert Parker spreekt over de Romanico van Teso La Monja in zijn beoordeling over "it represents superb value and It tastes like a wine that costs $50". Guia Penin 2018: 92 punten.


    Lees meer

  • 2016 Teso la Monja Almirez

    Maak favoriet

    208 op voorraad

    Almirez van Bodega Teso la Monja is afkomstig van 50 jaar oude wijnstokken en heeft 14 maanden houtrijping gehad. Deze sensationele wijn is een 100% Tinta de Tora. De Almirez heeft in het glas een inktzwarte/paar kleur.Het is een volle complexe wijn met rijp donkerrood fruit: zwarte bessen, cassis, caramel, koffie, mineralen, tabak en mooie houttonen. Deze full-bodied Almirez is in de afdronk vlezig met een geweldige dichtheid en zuiverheid en een ellelange afdronk Volgens Robert Parker: ".....and a finish that lasts nearly 40 seconds" Unbeatable value for money". De Almirez is een wijn die de komende 10 jaren+ een geweldige aanwinst is.
    Lees meer

  • 2016 Teso la Monja Victorino

    Maak favoriet

    119 op voorraad

    Dit is wederom een topper. 100% Tinta de Toro (Tempranillo). De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt 15hl/ha. 15 maanden rijping op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken die 45 jaar en ouder zijn. Victorino is een zeer intensieve veelzijdige volle Toro wijn met veel body. Zwart fruit, cacao, kruiden , mineralen en een lange indrukwekkende afdronk. Complexe, geconcentreerde, volle, soepele wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, kruiden, "roasted tones", rijpe volle tannines en een indrukwekkende afdronk. 


    Lees meer

  • 2015 Teso la Monja Victorino

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Dit is wederom een topper. 100% Tinta de Toro (Tempranillo). De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt 15hl/ha. 15 maanden rijping op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken die 45 jaar en ouder zijn. Victorino is een zeer intensieve veelzijdige volle Toro wijn met veel body. Zwart fruit, cacao, kruiden , mineralen en een lange indrukwekkende afdronk. Complexe, geconcentreerde, volle, soepele wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, kruiden, "roasted tones", rijpe volle tannines en een indrukwekkende afdronk. 93/100 Parker en 97/100 Penin


    Lees meer

  • 2016 Teso la Monja Alabaster 0.375 ltr

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De Spaanse topwijn geproduceerd door Eguren. Slechts beperkt verkrijgbaar. De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt slechts 9hl/ha. 18 maanden gerijpt op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken van 65-100 jaar van de pre-phylloxera periode. Volle aromatische wijn waar jaarlijks maar rond de 4000 flessen worden gemaakt. In een uniek flesje van 0.375 ltr. De wijn zit verpakt in een zeer fraaie stoffen hoes.


    Lees meer

  • 2016 Teso la Monja Victorino Magnum

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Dit is wederom een topper. 100% Tinta de Toro (Tempranillo). De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt 15hl/ha. 15 maanden rijping op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken die 45 jaar en ouder zijn. Victorino is een zeer intensieve veelzijdige volle Toro wijn met veel body. Zwart fruit, cacao, kruiden , mineralen en een lange indrukwekkende afdronk. Complexe, geconcentreerde, volle, soepele wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, kruiden, "roasted tones", rijpe volle tannines en een indrukwekkende afdronk. In fraaie geschenkendoos verpakt.


    Lees meer

  • 2016 Teso la Monja Alabaster

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    De Spaanse topwijn geproduceerd door Eguren. Slechts beperkt verkrijgbaar. De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt slechts 9hl/ha. 18 maanden gerijpt op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken van 65-100 jaar van de pre-phylloxera periode. Volle aromatische wijn waar jaarlijks maar rond de 4000 flessen worden gemaakt. De wijn zit verpakt in een zeer fraaie stoffen hoes.


    Lees meer

  • 2013 Teso la Monja Alabaster

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Spaanse topwijn geproduceerd door Eguren. Slechts beperkt verkrijgbaar. De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt slechts 9hl/ha. 18 maanden gerijpt op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken van 65-100 jaar van de pre-phylloxera periode. Volle aromatische wijn waar jaarlijks maar rond de 4000 flessen worden gemaakt.

    Jaargang 2013 kreeg de hoogste score in Guia Penin 2016: 98 punten!


    Lees meer

  • 2015 Teso la Monja Alabaster

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De Spaanse topwijn geproduceerd door Eguren. Slechts beperkt verkrijgbaar. De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt slechts 9hl/ha. 18 maanden gerijpt op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken van 65-100 jaar van de pre-phylloxera periode. Volle aromatische wijn waar jaarlijks maar rond de 4000 flessen worden gemaakt. 94/100 Parkerpunten


    Lees meer

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen