Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Tenuta di Ghizzano Biologische Denocciolato Extra Vergine Olijfolie 250ml

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Biologische extra vergine olijfolie denocciolato (ontpit) van Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Zeer fraaie olijfolie, heldergroene en goud van kleur, een intense neus van artisjok, munt en salie met tonen van rijpe gele peper. De olie smaakt sterk, intens en heeft een soepel mondgevoel met een aangename bitterheid en scherpte. Zonder twijfel een van de allermooiste en delicaatste olijf-olie die te verkrijgen is. De Denocciolato (ontpitte) Extra Virgin olijfolie is rijker aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) dan de reguliere, niet-ontpitte olijfolie. Naast een positief effect op de gezondheid zorgt een hoger gehalte aan polifenolen en tocoferolen ervoor dat de olijfolie intensere smaken krijgt en oxidatie beter doorstaat, waardoor deze langer meegaat.


    Lees meer

  • Tenuta di Ghizzano Biologische Denocciolato Extra Vergine Olijfolie 500ml

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Biologische extra vergine olijfolie denocciolato (ontpit) van Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Zeer fraaie olijfolie, heldergroene en goud van kleur, een intense neus van artisjok, munt en salie met tonen van rijpe gele peper. De olie smaakt sterk, intens en heeft een soepel mondgevoel met een aangename bitterheid en scherpte. 

    De Denocciolato (ontpitte) Extra Virgin olijfolie is rijker aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) dan de reguliere, niet-ontpitte olijfolie. Naast een positief effect op de gezondheid zorgt een hoger gehalte aan polifenolen en tocoferolen ervoor dat de olijfolie intensere smaken krijgt en oxidatie beter doorstaat, waardoor deze langer meegaat.


    Lees meer

  • 2016 Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Rosso Costa Toscana

    Maak favoriet

    80 op voorraad

    Met deze heerlijke rode wijn heeft wijndomein Tenuta di Ghizzano de wijnbars, wijnwinkels en restaurants over de hele wereld veroverd!  De rode Il Ghizzano is toegankelijk, aangenaam en rijk met een heerlijke vers fruit smaak, die ook nog eens zeer veelzijdig is bij het combineren met velerlei gerechten. Echt een wijn dus om bij een maaltijd van te genieten. De wijn is bovendien biologisch gecertificeerd. Gemaakt van Sangiovese druiven met een klein percentage Merlot die voornamelijk worden verbouwd in de Toscaanse wijngaarden "Santa Maria" en "Il Monte".

    92/100 James Suckling


    Lees meer

  • 2017 Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Bianco Costa Toscana

    Maak favoriet

    55 op voorraad

    Fantistische elegante toscaanse wite wijn. Mooi fris en fruitig en gemaakt van Trebbiano, Vermentino en Malvasia Bianca die uitsluitend met de hand worden geplukt en geselecteert op rijpheid. De Vermentino druiven worden gevinifiëerd door ze traditioneel te persen en het sap op een lage temperatuur gedurende 1 maand te fermenteren met de natuurlijke gisten. De Trebbiano en Malvasia Bianca druiven blijven na het koelen nog enkele uren (7-12 uur) met de schil in de persmachine en gaan vervolgens in een roestvrijstalen tank om te gisten. Wanneer fermentatie van iedere verschillende variëteit ten einde is gekomen wordt de wijn samengevoegd. 

    Deze Il Ghizzano Bianco is zeer toegankelijk, zacht, fruitig (citrus aroma's), mineralig en heeft een fijne zuurgraad. De wijn is biologisch gecertificeerd en beschikt over het "Suolo e Salute" certificaat.

    Heerlijk bij zomerse gerechten. De wijn past ook goed bij pasta's, vegetarische gerechten en magere vissoorten. Ook prettig om op een terras van te genieten.


    Lees meer

  • 2015 Tenuta di Ghizzano San Germano Passito Igt Toscana

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Smaakvolle biologische Toscaanse Passito, diep amber van kleur en op de neus het typische aroma van goed ingedroogde druiven (Vin Santo), specerijen en gedroogd fruit (vooral vijgen en abrikozen). Intense, zoete wijn rijk en vol van geur. Gemaakt door het kwaliteitswijnhuis Tenuta di Ghizzano van Trebbiano, Colombana en Malvasia Bianca druiven. Druiven worden 4 maanden opgehangen om te drogen, vatrijping voor 3 tot 3,5 jaar . 

    Deze dessertwijn smaakt uitstekend bij gebak, chocolade (truffels, pralines), ijs desserts en bij medium belegen kaassoorten.


    Lees meer

  • 2014 Tenuta di Ghizzano Veneroso DOC Terre di Pisa

    Maak favoriet

    97 op voorraad

    Prachtig en karaktervol rood. Elegante en zachte aroma's van zwart fruit, leer, zoethout en een vleugje tabak. Mooi gepolijst mondgevoel, volle fruitige smaak met een vriendelijke afdronk. Biologisch gecertificeerd.  Gemaakt door Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Voor het eerst geproduceerd in 1985 referentiekader voor het wijnbouwgebied. De wijn is gemaakt van Sangiovese en Cabernet Sauvignon die met de hand worden geplukt. Deze wijn kan je gerust naast een hele goede Bolgheri zetten. 

    92/100 • Vinous – Antonio Galloni 2017
    Three Red Stars • I Vini di Veronelli 2018
    91/100 • Guida essenziale ai vini d’Italia 2018 - Doctor Wine
    Two Red Glasses • Vini d’Italia 2018 – Gambero Rosso
    Three Vitae • Vitae La Guida Vini 2018 - AIS


    Lees meer

  • 2015 Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Rosso Igt Costa Toscana Magnum

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Met deze heerlijke rode wijn heeft wijndomein Tenuta di Ghizzano de wijnbars, wijnwinkels en restaurants over de hele wereld veroverd!  De rode Il Ghizzano is toegankelijk, aangenaam en rijk met een heerlijke vers fruit smaak, die ook nog eens zeer veelzijdig is bij het combineren met velerlei gerechten. Echt een wijn dus om bij een maaltijd van te genieten. De wijn is bovendien biologisch gecertificeerd. Gemaakt van Sangiovese druiven met een klein percentage Merlot die voornamelijk worden verbouwd in de Toscaanse wijngaarden "Santa Maria" en "Il Monte". De druiven voor deze wijn worden altijd met de hand geplukt en daarna zorgvuldig gecontroleerd en geselecteerd. Fermentatie gebeurt met de van nature aanwezige gisten in open roestvrijstalen- en/of betonnen vaten gedurende 12-14 dagen.  Deze rode wijn past goed bij gerechten met rundvlees, lam- en kalfsvlees en bij gevogelte.


    Lees meer

  • 2015 Tenuta di Ghizzano Nambrot Igt Costa Toscana

    Maak favoriet

    36 op voorraad

    Een geweldige rode Super Tuscan! Vernoemd naar de stichter van de familie Venerosi, wiens naam Nambrot was en leefde in het jaar 830. Gemaakt door wijnhuis Tenuta di Ghizzano. De Nambrot is het vlaggenschip. Deze serieuze, indrukwekkende wijn leent zich uitstekend om nog enkele jaren te laten liggen en zal dan nog verder ontwikkelen. De wijn is intens robijnrood van kleur met lichte violet hinten en heeft een diep en fijn fruitig boeket (zwarte bes, kers, pruim) en een vleug peper en chocolade. Tannines zijn in balans & stevig. Uitnodigende lange en zachte afdronk met eiken, bramen, teer, rook, zoethout en viooltjes. Wonderschone wijn. Dit is de Pomerol van Toscane en is gemaakt van exact dezelfde druiven als een Pomerol.


    Lees meer

  • Kerstgeschenk pakket Tenuta di Ghizzano

    Maak favoriet

    Een kerstgeschenkpakket met een zalige rode en witte wijn van het wijnhuis Tenuta di Ghizzano, samen met de olijfolie van hetzelfde wijnhuis.


    Lees meer

  • 2014 Tenuta di Ghizzano Veneroso DOC Terre di Pisa Magnum

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Prachtig en karaktervol rood. Elegante en zachte aroma's van zwart fruit, leer, zoethout en een vleugje tabak. Mooi gepolijst mondgevoel, volle fruitige smaak met een vriendelijke afdronk. Biologisch gecertificeerd. Past erg goed bij rundvlees, lam- en kalfsvlees en bij gevogelte.

    Gemaakt door Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Voor het eerst geproduceerd in 1985 referentiekader voor het wijnbouwgebied. De wijn is gemaakt van Sangiovese en Cabernet Sauvignon die met de hand worden geplukt. Daarna volgt verdere tros-slectie op de tafel. De druiven worden traditioneel met de voeten geperst waarna fermentatie met de natuurlijke gisten plaats heeft in 3000 liter houten vaten bij een gecontroleerde temperatuur van zo'n 28°-30°C. Vervolgens rijpt de wijn voor 16 maanden op eiken vaten van 500 liter. 


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen