Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 26

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Telmo Rodriguez Vina 105 DO Cigales

    Maak favoriet

    16 op voorraad

    De Telmo Rodriguez Vina 105 DO Cigales is gemaakt van de Tempranillo-druif aangevuld met een klein beetje Garnacha. In het glas heeft de wijn een diep jeugdige paarsrode kleur. Expressief in de neus met veel fris rood en zwoeler zwart fruit met een lichte kruidigheid. Heerlijk bouquet van rode bosvruchtjes, aardbei, bramen en specerijen (zwarte peper). Soepel en zacht maar met goede concentratie in de mond met weer veel fruit, vrij veel frisheid, lichte tannines en een kruidige, frisse afdronk. Samengevat is dit een kruidige en fruitige toegankelijke Tempranillo die gemakkelijk doordrinkt met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
    Lees meer

  • 2017 Telmo Rodriguez Basa Verdejo

    Maak favoriet

    22 op voorraad

    Dit is een ideale aperitief wijn maar ook een mooie begeleider van vele visgerechten. De ietwat groengele wijn zit barstensvol met rijp ananas, passiefruit en peer. Het is een levendige wijn met fraaie zuren en vol sap en heeft een lange ietwat tintelende afdronk. Een fantastische witte wijn die naar meer doet verlangen. De Basa van Telmo Rodrguez is een biologische wijn. Vanaf 2013 is de Basa weer teruggegaan naar zijn roots en bestaat deze uit de druiven Verdejo en Viura en geen Sauvignon blanc meer. Dit alles om terug te gaan naar de basis waarom goede Rueda wijnen de laatste jaren terecht zo populair zijn geworden maar deze populariteit heeft een keerzijde en dat is dat de Ruda veel op elkaar zijn gaan lijken. Telmo heeft besloten terug te gaan naar puur kwaliteit en de voor hem (en wij bevestigen dit) ideale blend voor een goede Rueda.
    Lees meer

  • 2016 Telmo Rodriguez LZ

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Telmo Rodriguez LZ  ondergaat een traditionele  vinificatie met een gemiddeld lange inweking van de druiven. Het resultaat is een wijn die vooral opvalt vanwege zijn zachte, verfijnde en fruitig karakter. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit en een kruidige hint. In de achtergrond een toets van sinaasappel zest, geconfijte kers, peper en koffie.Hij is diep jeugdig rood van kleur.  Zoals alle wijnen van Telmo is deze wijn ook biologisch geproduceerd dus geen kunstmest en gif. 

    93/100 Peñín


    Lees meer

  • 2017 Telmo Rodriguez LZ

    Maak favoriet

    16 op voorraad

    De Telmo Rodriguez LZ  ondergaat een traditionele  vinificatie met een gemiddeld lange inweking van de druiven. Het resultaat is een wijn die vooral opvalt vanwege zijn zachte, verfijnde en fruitig karakter. Zwoel en zacht in zijn neus met volop zwart fruit en een kruidige hint. In de achtergrond een toets van sinaasappel zest, geconfijte kers, peper en koffie.Hij is diep jeugdig rood van kleur.  Zoals alle wijnen van Telmo is deze wijn ook biologisch geproduceerd dus geen kunstmest en gif. 


    Lees meer

  • 2016 Telmo Rodriguez Dehesa Gago

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Telmo Rodríguez Dehesa Gago D.O. Toro is gevinificeerd uit Tinta de Toro (Tempranillo) en is de kleine broer van de Gago. De Dehesa Gago heeft intens zwart fruit (kersen en bramen), chocoloade, viooltjes, en zoethout en heeft een verleidelijke boeket met een zekere kruidigheid en licht animaal en aards. Geconcentreerd, evenwichtig, een beetje zwoel maar fris en een zacht mondgevoel met een langdurige afdronk. Dit is een wijn met een zeer fraai value for money. 

    90/100 Peñín


    Lees meer

  • 2015 Telmo Rodriguez Gaba Do Xil Mencia

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De zalige mencia van Telmo Rodriguez is biologisch. Drink deze zalige wijn licht gekoeld zo lekker. De Gaba Menica is een middel-zware, heerlijk en zeer stijlvol wijn, het meest geschikt voor de lente / zomer / herfst. Rijp fruit, kruiden, mineralen, mooie tannines en uitstekende afdronk. Gewoonweg heerlijk en een uitstekende begeleider van sushi en bijvoorbeeld spicy gerechten of bij droge worsten en tapas.


    Lees meer

  • 2017 Telmo Rodriguez Gaba Do Xil Godello

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Godello van Telmo Rodriguez heeft een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding. Frisse grassige Godello. Wit fruit, een vleugje kruiden, mineralen, amandelen en een optimale zuurgraaden dit alles gemaakt zonder gif en kunstmest. Een zachte persing, gevolgd door een koele traditionele witte vinificatie. De lagering van de wijn heeft plaatsgevonden op roestvrij stalen tanks. Volgens ons een van de betere witte wijnen voor het geld.


    Lees meer

  • 2014 Telmo Rodriguez MR Moscatel Malaga

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Telmo Rodriguez weet met deze heerlijke dessertwijn jaarlijks vele prijzen in de wacht te slepen. Onlangs was de MR nog finalist in het Proefschrift Wijnconcours Benelux. Heerlijk bij allerlei desserts maar ook als aperitief.

    96/100 Peñín


    Lees meer

  • 2016 Telmo Rodriguez El Transistor

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    In de Rueda maakt Telmo Rodriguez twee wijnen van de Verdejo druif: een basis cuvée genaamd 'Basa' en een topcuvée die vernoemd is naar de (luidspelende) radio in de wijngaarden, bedoeld om de wilde zwijnen te verjagen. Telmo is druk bezig met de transformatie naar het maken van biodynamische wijnen en de puurheid van deze 'El Transistor' is duidelijk te proeven. De zeer oude wijngaard die Telmo gebruikt voor zijn 'El Transistor' is beplant met de originele 'bush vine' Verdejo. Het gedoseerde houtgebruik is prachtig in de wijn verweven en geeft zachte vanilletonen. Volle smaken, ietwat romig, maar met een frisse afdronk. Viva El Transistor! 

    91/100 Parker
    93/100 Peñín


    Lees meer

  • 2012 Telmo Rodriguez Lanzaga

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Lanzaga van Telmno Rodrigues is een prachtige met de hand geplukt en bio dynamisch verbouwde Rioja. Volle wijn met een niet overheersende houtrijping en een prachtig bewaarpotentieel. Biologisch gecertificeerd

    93/100 Parker
    94/100 Peñín


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 26

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen