Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 250

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Paul Mas rosé 0.25 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Deze Rosé de Syrah heeft een intense roze kleur. In de neus komen kersen, toffee en florale aroma’s naar voren. Ook komen tonen van zacht zoet fruit naar voren. Deze rosé is rijk en zacht en heeft een fruitig karakter met een lange finish.
    Lees meer

  • 2017 Spier Estate Pinotage Shiraz Discover Spier

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    De wijnen onder het label ‘Discover’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. De Discover Rode Spier is een blend van Shiraz en Pinotage. De druiven zijn met de hand geoogst. In het glas heeft de wijn een mooie bordeaxu-rode kleur. De Discover heeft een volle en krachtige geur, licht 'rokerig', rijp zwartfruit en zacht kruidig. In de mond is de Discover Spier aangenaam vol en soepel, mooi kruidig met rijp rood- en zwartfruit van kersen en bramen. Een lekkere, prettige rode wijn. Heerlijk als stand-alone glas of bij de BBQ, bij pittige worstjes of bij een mooie rundvlees burger
    Lees meer

  • 2017 Spier Shiraz Signature

    Maak favoriet

    56 op voorraad

    Mooi fris in de smaak, fruit en sap, kersen, bessen, heerlijk soepel, warm en zwoel, niet zoveel tannines, maar een aangename stevigheid na. Biologisch geteeld en geproduceerd dus puur natuur!!
    Lees meer

  • 2015 Cusumano Benuara IGT 0.375 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Winery of Italy 2013. Nero d’Avola en Syrah hebben veel gemeen, onder andere dat ze van lekker veel zon houden. En daar is geen gebrek aan, in het hete en droge klimaat op Sicilië. De aroma’s van rijp zwart fruit en specerijen van de Syrah druif vullen het rode fruit van de Nero d’Avola wonderwel aan, in deze Benuara van Cusumano. De lokale Nero d’Avola domineert in deze blend van beide druiven, waarbij een vijfde deel van de wijn op grote houten vaten heeft gerust, de rest in stalen vaten. Daardoor heerlijk zacht en rijk van smaak. Op terras met vrienden of een stuk vlees op de grill, deze Benuara zal u nooit teleurstellen. Dan is het handig om te weten dat hij ook verkrijgbaar is in magnum formaat.
    Lees meer

  • 2017 Bodega Iniesta Corazón Loco Tinto

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Bodega Iniesta is het familiebedrijf van Barcelona's stervoetballer Andrés Iniesta. Corazón Loco is een volle, krachtige wijn, blend van Syrah & Tempranillo. In het glas heeft de wijn een intense kersenrode kleur met in de neus tonnen van rood en zwart fruit zoals bramen, zwarte bessen en kersen met hint van violen en zoethout van de syrah. In de mond is de wijn medium-bodied, soepel, mooi fruit maar met een 'byte' De Corazon Loco is een wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en wij adviseren (zoals de Spanjaarden dit ook doen) de wijn te drinken rond de 16 graden.
    Lees meer

  • 2017 Herdade do Sobroso Rio dos Patos Tinto

    Maak favoriet

    34 op voorraad

    Deze prachtige Herdade do Sobroso Rio do Patos rood (tinto) is een blend van Aragonez, Alicante Bouschet en Syrah druiven De druiven zijn hand geplukt. De wijn is gefermenteerd in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. In het glas heeft de wijn een mooie donkere rode kleur. De Rio do Patos is een intense en levendig wijn. Deze Herdade Sobros is fruitig met tonen van pruimen en rode bes. In de mond is wijn medium bodied met zeer mooi fruit met een klein pepertje en een perfecte zuurgraad (PH 3,71) wat dit tot en zeer prettige, frisse elegante rode wijn maakt met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.


    Lees meer

  • 2017 Famille Perrin Ventoux Rouge

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen.Deze rode wijn uit de Ventoux is blend van Carignan: 10%, Cinsault: 5%, Grenache: 50%, Mourvèdre: 15% en Syrah: 20%. De wijn rijpt gedurende tien maanden in kuipen en grote eiken vaten, Deze rode Ventoux is authentiek, oprecht en smaakvol. Dit wijnjaar had een milde, natte winter dat gevolgd werd door een droge en hete lente. Sappige rode wijn met weelderig rood fruit, cassis en braam in de neus. Fijne kruidigheid en een finale in fraîcheur. Ideale wijn bij zuiders gekruide gerechten of eenvoudigweg voor het plezier.
    Lees meer

  • 2015 Dominio de la Vega El Corral

    Maak favoriet

    77 op voorraad

    Een mooie, soepele rode wijn deze El Corral van wijnhuis Dominio de la Vega. De wijn is gemaakt van 80% bobal, 10% garnacha en 10% syrah druiven afkomstig uit de streek Valencia in Spanje. De El Corral is mooi cherry-rood van kleur met lichte violet reflecties. Intense aroma's van vers rood fruit worden vergezeld door een zeer subtiel hout aroma. Elegant in de mond, medium-bodied met zijdezacht gehemelte. De nasmaak herinnert ons aan de balsamico tonen die zo kenmerkend zijn voor de bobal druif. 

    Deze heerlijke El Corral smaakt erg lekker bij wit vlees, varkensvlees, lamsvlees, vleeswaren, paté en kaas. In de December 2018 editie van Perswijn zeer goede beoordeling ontvangen tijdens de blindproeverij.


    Lees meer

  • Domaine de Marotte Cuvée Niels

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    De Cuvee Eline van Domaine de Marotte komrt uit de  Côtes du Ventoux en is en blend van Grenache 40%, Syrah 20%, Mourvèdre 20%, Carignan 20% van wijngaarden tussen de 25-65 jaar oud. De wijngaard wordt biologisch beheerd (ECOCERT) dus geen bemesting of chemische onkruidbescherming. In het glas heeft de Cuvee Niels een donker paars-rode kleur. In de neus domineert het rode fruit zoals kersen frambozen en bosaardbeien en vijgen, iets karamel, zoethout en laurier kruiden. In de mond is de wijn fruitig en soepel met rijpe tannines en een lekkere volle en ronde afdronk.

    Biologisch gecertificeerd.


    Lees meer

  • 2017 Domaine Tropez Crazy Tropez Rose

    Maak favoriet

    74 op voorraad

    Wat een geweldig glas Rosé. Uit het welbekende Saint Tropez. van het wijnhuis Domaine Tropez.  Drie speciaal geselecteerde druivensoorten (Grenache 50%, Cinsault 40% en Syrah 10%) zorgen voor deze licht zalmroze verfrissende rosé. Mooie tonen van rood fruit zoals aardbeien en frambozen en een hint van verse provencaanse kruiden. De wijn heeft vriendelijke zuren met in de mond blauwe besjes, bramen en in de afdronk een lichte mint-toon.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 250

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen