Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 939

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Cava Pere Ventura Brut Nature Tresor Reserva 0.2 ltr

    Maak favoriet

    -15 op voorraad

    Winnaar van de gouden medaille Concours Mondial Brussel. Volgens wijnjournalist Frank van der Auwera een van de beste Cava's die er is en uniek voor de Benelux. Nu in een prachtig flesje van 0.2ltr. Heerlijk voor 1-2 mooie glazen.
    Lees meer

  • 2017 Bodegas Castano Macabeo Chardonnay

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een producent die graag vasthoudt aan traditie en niet onder druk van commercie allerlei kunstgrepen aanwendt om maar aan een gemiddelde smaak te kunnen voldoen. Daardoor ontstaan er wijnen met een geheel eigen karakter en identiteit. Bestrijdingsmiddelen worden zo weinig mogelijk gebruikt en op een deel van de wijngaard wordt inmiddels helemaal biologisch gewerkt. Een gedeelte van de vergisting vindt plaats in houten vaten, wat de wijn een licht houtaroma meegeeft. Bodegas Castaño is vandaag de dag een van de meest gerespecteerde wijnproducenten van Zuid-Oost Spanje. De Castano Macebo/Chardonnay is zoals de naam al doet vermoeden een blend van beiden druiven. De wijn geurt naar wit fruit als appel en peer. Licht rokerig aroma. Vol in de mond met een uitgebalanceerde afdronk. Dit is een wijn met een haast ongekend goede prijs/kwaliteit verhouding.
    Lees meer

  • 2017 Hermanos Eguren Protocolo Ecologico Rose

    Maak favoriet

    85 op voorraad

    De Protocolo rosé is een 100% Bobal komende van een wijngaard tussen de 30-70 jaar oud. De Protocolo is een biologisch geproduceerde (gecertificeerde) wijn. De Protocolo rose is een prettige, toegankelijke Provence-kleurige en sappige rosé met in de neus mooi rood fruit zoals frambozen, aardbeien, kersen, bloemen. In de mond heeft de rose nog mooie tannines en aan aangename frisse afdronk. De Protocolo rosé is goed te combineren met schaaldieren, vis, paella, kip, salades, tapas of zomaar om te drinken op terras. 


    Lees meer

  • 2016 Hermanos Eguren Protocolo Ecologico Tinto

    Maak favoriet

    145 op voorraad

    De Protocolo komt van wijngaarden gelegen in de Tierra de Castilla, A.O.C. gemaakt door het fameuze wijnhuis Dominio de Eguren (bekend van de Nieta, Sierra Cantabria, Bosque, Almirez, Alabaster, San Vicente) en onderscheid zich door zijn strenge selectie en is in bezit van de beste wijngaarden in Spanje van slechts alleen oude authentieke wijngaarden waar bewust lage opbrengsten vanaf komen. Deze principes gelden ook voor de Protocolo Tinto. De Protocolo Tinto is een ecologisch geproduceerde wijn en is gemaakt van Tempranillo druiven en die geven hem zijn zwoelheid en rijpheid. In de geur is dat al snel te ontdekken, mooie aroma's van zwart fruit, kruiden en licht iets van aalbesjes. De smaak is zacht en in evenwicht, veel rijp fruit en een goede dosis kruiden en licht vanille. Deze Protocolo Tempranillo is rijp en vrij stevig en met zijn lange afdronk een zeer fraaie wijn en is een echte Value for Money wijn. Slogan van Eguren bij de Protocolo wijn is dan ook: ''An everyday wine value.'' 

    James Suckling - 91/100 punten voor de 2016 Protocolo Tinto


    Lees meer

  • 2017 Hermanos Eguren Protocolo Ecologico Blanco

    Maak favoriet

    191 op voorraad

    De Protocolo komt van wijngaarden gelegen in de Tierra de Castilla, A.O.C. gemaakt door het fameuze wijnhuis Dominio de Eguren (bekend van de Nieta, Sierra Cantabria, Bosque, aAmirez, Alabaster, San Vicente) en onderscheid zich door zijn strenge selectie en is in bezit van de beste wijngaarden in Spanje van slechts alleen oude authentieke wijngaarden waar bewust lage opbrengsten vanaf komen. De Protocolo Blanco is een ecologisch geproduceerde wijn en is gemaakt van 100% Macebo druiven en die geven hem zijn fruitige karakter met de een zeer fraaie zuurgraad. De Protocolo blanco is een droge, frisse witte wijn met in de neus wit fruit zoals appel en perzik)en bloemen. De Protocolo heeft een goede zuurgraad en een aangenaam bittertje in de afdronk. Slogan van Eguren bij de Protocolo wijn is dan ook: “An everyday wine. Best-value.” Voor ons een van de beste wijnen prijs in ogenschouw nemen en dan ook nog organisch geproduceerd dus geen toevoegde sulfieten, kunstmest of gif.

    Biologisch gecertificeerd


    Lees meer

  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Blanco

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Deze heerlijk frisse Anacal Blanco is een witte wijn gemaakt van 80% macabeo en 20% Sauvignon Blanc druiven uit de streek Valencia in Spanje. De Anacal Blanco van Dominio de la Vega is een heerlijke frisse, lichte witte wijn met een zeer fruitige afdronk. De wijn heeft een intens perzik en abrikoos aroma en is lichtgeel van kleur met groene tinten. De wijn heeft 86 Penin punten gekregen. Ongekend voor een wijn uit deze prijsklasse en dit is een erg fraai glas wijn voor de prijs

    Een heerlijke terraswijn! Ook lekker bij frisse salades, pastagerechten en vis.


    Lees meer

  • 2016 Dominio de la Vega Anacal Rosado

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Deze heerlijk frisse en fruitige rosé, de Anacal Rosado van Dominio de la Vega, gemaakt van 100% bobal druiven uit de streek Valencia in Spanje. Dominio de la Vega produceert wijnen zonder gebruik te maken van allerlei agressieve behandelingen of industriële processen. De rosé heeft een levendig aroma van rood fruit als framboos en aardbei en smaakt heerlijk fris en fruitig en heeft goede mineralige droogheid. De Bobal druif (de schil) geeft deze wijn een mooie roze kleur. Een uitstekende wijn om op een terrasje van te genieten maar zeker ook aan te bevelen bij lekkere tapas, een salada of spice eten. Deze wijn kreeg 87 Penin punten en dat is vrij uniek voor een wijn uit deze prijsklasse.


    Lees meer

  • 2016 Tarima Hill Monastrell 0.375 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een heerlijke, veelomvattende wijn: vol, complex, aromatisch, elegant met een mooie afdronk. Aroma's van bramen, zwarte bessen, leer, kruiden, mineralen en mooie, volle tannines kenkerken deze indrukwekkende Tarima Hill Monastrell van Bodegas Volver uit Valencia. 

    Een uitstekende wijn die goed combineert bij gerechten met wild, ossehaas, rood vlees en geroosterd vlees. Ook lekker bij diverse pastasoorten en de wat hardere kazen.

    Bodegas Volver produceert uitstekende wijnen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Tarima Hill Monastrell krijgt steevast zeer hoge beoordelingen van zowel Penin als Parker.


    Lees meer

  • Abadia Retuerta Tempranillo Zeezout 90 gram

    Maak favoriet

    29 op voorraad

    Op het geweldige natuur domein van Abadia Retuerta zijn uitgebreide bloemenvelden, pijnboombossen en naast geweldige wijnen produceert men op zeer kleine schaal ook nog een aantal geweldige producten zoals honing, zout en pijnboompitten. Het zeezout van Abadia Retuerta is verkrijgbaar in potjes van 90 of 130 gram en komt  van het franse eiland Île de Ré welke is geweekt in 100% Tempranillo wijn in eiken vaten met een verscheidenheid aan kruiden welke groeien op het uitgebreide domein (tijm, salie, lavendel, rozemarijn) Dit zout heeft een fraaie paarse kleur en heeft een verrassend en geurige boeket van aardbei, zoethout, aromatische kruide en mineralen. Ideaal om  toe te voegen als finishing touch aan uw vlees- of visgerechten. Dit zeezout is volstrekt uniek en heeft een ongekend fraaie smaak.


    Lees meer

  • 2015 Sierra Cantabria Crianza Rioja 0.375 ltr

    Maak favoriet

    96 op voorraad

    De Sierra Cantabria Crianza is een heerlijke volle Rioja wel in balans. Absolute aanrader. Deze wijn is vervaardigd uit de Tempranillo. De Crianza heeft 14 maanden opvoeding genoten op frans- en amerikaans eiken. Zijn kleur is robijnrood met lichtviolet in de randen van het glas. In de neus komt een bouquet los van rood fruit (bessen, zwarte bessen) met mooie intensiteit, hints van geroosterde koffie grafiet en vanille. Zijn smaak heeft een goede structuur, goede balans tussen tannines, alcohol en zuren. Wij kunnen u trouwens de gehele serie van Hermanos Eguren wijnen aanbevelen. Absolute Top Rioja's.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 939

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen