Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 186

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Abadia Retuerta Honing 140 gram

    Maak favoriet

    21 op voorraad

    Op het geweldige natuur domein van Abadia Retuerta zijn uitgebreide bloemenvelden, pijnboombossen en naast geweldige wijnen komt hier ook zeer fraaie hoge kwaliteit honing verkrijgbaar in potjes van 140 en 200 gram. Deze zalige honing is samengesteld van de nectar van wilde bloemen (tijm, salie, lavendel, rozemarijn) en steeneiken. De honing komt van bijenkorven op het landgoed die liefdevol worden verzorgd. De honing is amberkleurig met delicaat bloemen boeket bloemen en een intense, zoete smaak. Het is bijna zonde op deze honing te mixen zo delicaat en verfijnd zoet is de honing. De pure natuur!!!. Het antimicrobiële en antiseptische eigenschappen van deze natuurlijke top-honing is trouwens een aanrader bij een (opkomende) verkoudheid. 


    Lees meer

  • 2013 Bodegas Arrocal Arrocal 0.5 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Uniek. Dit echte value for money. Door diverse wijnjournalisten beoordeeld met 89 en 90 punten en daarnaast bekroond met een bronzen medaille op de Decanter World Wine Awards.Top Tempranillo Dik fruit met bramen en mooi verweven hout en in unieke fraaie 0.5 ltr flesjes
    Lees meer

  • 2017 CEPA 21 HITO Rose

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De druiven hebben voor deze geweldige rose hebben slechts enkele uren geweekt bij lage temperatuur. De fermentatie is tussen 12 en 15 graden en heeft daarna een 2 maanden opvoeding gehad op zijn droesem (sur lie). De Hito rosé heeft een zeer licht roze kleur zoals een provence rosé maar dan met de klasse van de Tempranillo druif wat zorgt voor meer complexiteit. In de neus is de Hito intens, vers en fris met rijpe rode vruchten zoals aardbeien en frambozen, die later evolueert naar meer bloemen met meer complexe tonen. Het gevoel in de mond is zeer fris en zijdeachtig met uitgebalanceerde zuurgraad. De afdronk is lang en aangenaam en dit is een van de beste rose's in zijn prijsklasse. Jaargang 2017 is zonder twijfel de mooiste jaargang van deze geweldige rose. Probleem is alleen dat de vorst en hagel voor een serieus minder opbrengst heeft gezorgd. Heerlijk als Aperitief maar ook geweldig als diner-wijn bij bijvoorbeeld Aziatisch eten of Sushi. Past ook goed bij een heerlijke voorjaarssalade met rauwe ham, blauwschimmelkaas en vijgen.


    Lees meer

  • 2016 Cillar de Silos El Quintanal

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De wijnen van Cillar de Silos uit de duero zijn allemaal indrukwekkend. Deze Quintanal is een sappige, jonge fruitige volle wijn welke 4 maanden houtopvoeding heeft gehad. Donker paarse kleur met een fruitige neus van kruiden en bramen. Frisse en fruitige neus met aroma's van rode aalbes en frambozen. Een toets van zachte kruidnagel. Volle body, goed uitgebalanceerde tannines, smaak van kersen, kruidige pruimen en geplette rode vruchten. Heerlijke voor de liefhebber van niet te zware wijnen.
    Lees meer

  • 2016 Bodegas Arrocal Arrocal

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Uniek. Dit echte value for money. Door diverse wijnjournalisten beoordeeld met 89 en 90 punten en daarnaast bekroond met een bronzen medaille op de Decanter World Wine Awards. Top Tempranillo met mooi ik fruit met bramen en mooi verweven hout. Een uitstekend gebalanceerde droge rode wijn, die in de afdronk lang en zachtzoetig nagalmt en een van de favorieten van ons (nb. probeert u ook eens de Arrocal Selecion - dat is helemaal geweldig). Vanwege onze uitstekende relatie met de bodega is de Arrocal serie bij ons ongekend voordelig. Ook beschikbaar in prachtig flesje van 0,5 ltr.


    Lees meer

  • 2016 Bodegas Valderiz Valdehermoso Roble 9 Meses

    Maak favoriet

    19 op voorraad

    De Valderiz Roble 9 Meses is de nieuwe uitvoering van de Valderiz Roble. Deze wijn heeft ipv van de 6 maanden houtopvoeding zoals de naam al doet vermoeden 9 maanden mogen rijpen op eiken. De Valderiz 9 meses komt uit het Spaanse wijngebied Ribera Del Duero . Gemaakt in moderne stijl dus meer op fruit gemaakt en met een vleugje houtopvoeding. Smakelijk, medium zuurgraad en met kruidig rood fruit. Aanrader voor liefhebber van frisse, ronde niet al te zware wijn. Heerlijk als aperitief. De ideale drinktemperatuur is 16 graden en deze Roble is ondermeer een aanrader bij de prachtige Iberico Bellota Ham/Jambon welke wij ook in ons assortiment hebben. De Roble heeft 9 maanden houtopvoeding gehad. In de neus is de wijn mineralig met specerijen, viooltjes, en zwart fruit. De wijn is fris en mooi geproportioneerd en is heerlijke om de komende 6 jaar van te genieten.


    Lees meer

  • 2017 Emilio Moro Finca Resalso

    Maak favoriet

    46 op voorraad

    Terwijl u wacht tot de ‘grote’ wijnen van Moro hun toppunt bereiken, kan u al volop genieten van deze fruitige, jeugdige Tempranillo van Emilio Moro. De Finca Resalso komt van de (relatief) jongere wijnstokken. In het glas heeft de wijn een kersenrode kleur met paarse tinten. In de neus prikkelt de geur en intensiteit van de wijn de zintuigen. Puur fruitgenot van aardbeien, kersen, frambozen zoethout en zwarte bosvruchten. De Finca Resalso is levendig, met een kruidige toets en net genoeg structuur door de 4 maanden lagering op Franse barriques. Het is een zeer fraai wijn met een goed ontwikkelde structuur dat maakt het zeer aangenaam om te drinken. De Resalso heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. In de April editie van Hubrecht Duijker krijgt de Finca Resalso van Emilio Moro een lovende beoordeling en het predikaat 'Aanbevolen'.
    Lees meer

  • 2016 Bodegas Vizcarra Ramos Roble (Senda del Oro)

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De Vizcarra Roble is een 100% Tempranillo en komt uit biologische wijngaarden. Met een prachtig textuur en full-bodied mondgevoel is dit een dijk van een wijn en blijft zeker 10 jaar perfect op dronk. De 2016 Vizcarra uitvoering was een goed jaar in de Ribera en de wijn van van dit fameuze domein heeft wederom een goede beoordeling gekregen van de internationale wijn critici
    Lees meer

  • 2016 Hermanos Vina Sastre Roble

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Een prachtige rode wijn met respect voor de natuur en de wijn (en wijnliefhebbers) geproduceerd. De kleur is intenst paarsrood. In de neus ontwaren we mooie tonen van bosvruchten en mooi rood fruit. Wat vooral opvalt is de verfrissende zuurheid. De wijn heeft een prachtige lange sappige afdronk. Vol, kracht, balans. Dit is een echte wijn met zeer veel waarde voor het geld.
    Lees meer

  • 2016 CEPA 21 HITO

    Maak favoriet

    178 op voorraad

    Wedden dat uw vrienden denken dat deze wijn dubbel zoveel kost? Nieuw voor Nederland!!! HITO breekt de trend in de ontwikkeling van jonge wijnen. HITO heeft een nog langere houtopvoeding van 8 maanden in eiken gehad en dat brengt meer subtiliteit en elegantie. De Hito is een nieuw project van de fameuze wijnmaker Emilio Moro. De Cepa 21 Hito is een van de wijnen uit de Ribera met de beste prijs/kwaliteit verhouding die is te vinden. Parker spreekt in zijn beoordeling over "A benchmark Ribera at a very attractive price"
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 186

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen