Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Zarate Albarino

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Zarate albarino is een Albarino die behoort tot tot de hoogtepunten van de regio. Internationaal vermaard alleen is er maar zo weinig van. De Zarate heeft een steenachtige/mineraal boeket. De smaak is levendig, strak en met frisse zuren. Het is mooi geconcentreerd met tonen van abrikoos en sinaasappelschil op de achtergrond met mooie specerijen in de finish.
    Lees meer

  • 2017 Albamar Albarino Blanco

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Albamar is een 100% Albarino met een behoorlijke zee-injectie. De Albariño van Albamar is afkomstig van zandgronden zeer dicht bij de zee in de Ria de Arousa. Het is een subtiele Albariño, met mooie noten van witte bloemen, elegante citroenzuur aroma's en een vleugje zeebries. Deze witte Albarino van Albamar is zeer harmonieus en fris. De smaak onthult een zeer smakelijke wijn, bijna zout. Dit is een serieuze Albariño en heeft niet voor niets maar liefst 91 penin punten gekregen. Dit is voor ons een van de mooiste Albarino's gegeven de elegantie en fraaie elegante mineral tonen.
    Lees meer

  • 2013 Albamar Edicion Especial Moncha

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Alleen de beste druiven van verschillende percelen van minimaal 25 jaar oud van de Ria de Arosa worden gebruikt voor deze speciale editie. De wijn wordt opgevoed met een temperatuurgecontroleerde gisting waarna het ust op zijn eigen droessem voor 5-7 maanden. De Moncha Special Edition is gemaakt van 100% Albariño en van deze uitvoering zijn slechts e750 flessen van gemaakt. Zoals bij alle wijnen van Bodegas Albamar is de invloed van de zee zeer bepalend. Het zorgt voor een geweldige frisheid met een beetje ziltigheid en door de continue afkoeling hebben de wijnen een geweldige zuurgraad. Na openen van de Moncha Special Edition moet deze even op "adem" komen maar na contact met de buitenlucht komt het ware karakater naar boven. Balsamico, fraai mineralig, mooie zuren. Perfect op dronk maar kan ook gerust enige jaren worden weggelegd.
    Lees meer

  • 2015 Albamar Nai

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Alleen de beste druiven worden gebruikt van verschillende percelen van minimaal 25 jaar oud in het gebied van de rivier de Cabe, in Ferreira de Panton. De wijngaarden zijn gelegen op bodems met een steile helling van graniet en leisteen en deze mineraliteit komt terug in de wijn. De wijn wordt opgevoed met een temperatuurgecontroleerde gisting en krijgt daarna 12 maanden opvoeding. Een prachtige 100% mencia. Veel rood fruit (kers, rode bes) en een uitermate verfijnde zuurgraad. Deze medium bodied wijn is fris en elegant en is een ideale lunch-wijn. Zoals met vele mencia-wijnen is lichtgekoeld (rond de 15 graden) de ideale drink-temperatuur. Rond en gestructureerd en soepel. De Albamar is een prettige elegante wijn.
    Lees meer

  • 2017 Pazo de Senorans Albarino

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Prachtige "volle" Albariño, klassiek, licht exotisch, mooi aromatisch, met zachte tonen van peer, perzik, grapefruit, een vleugje honing, mineralen en frisse zuren. Deze invloeden vindt men ook terug in de smaak.De wijn is heerlijk fris en door het goede rijpheid van het fruit lijkt de wijn zelfs iets zwoel, zeg maar mondvullend. De afdronk is lang, intens en complex. Lieflijk, fruitig en droog smaakpatroon met mineralige finish. Een toppertje als we over de Albariño-druif spreken. ! Niet voor niets heeft Ferran Adrià (voorheen El Bulli) voor zijn nieuwe restaurant 'Tickets' in Barcelona deze wijn als een van zijn 'open wijnen' uitgekozen.


    Lees meer

  • 2016 Albamar O Sebal

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Albamar is een 100% Albarino met een behoorlijke zee-injectie. De Albariño van Albamar is afkomstig van zandgronden zeer dicht bij de zee in de Ria de Arousa. Het is een subtiele Albariño, met mooie noten van witte bloemen, elegante citroenzuur aroma's en een vleugje zeebries. Deze witte Albarino van Albamar is zeer harmonieus en fris. De smaak onthult een zeer smakelijke wijn, bijna zout. Dit is een serieuze Albariño en heeft niet voor niets maar liefst 91 penin punten gekregen. Dit is voor ons een van de mooiste Albarino's gegeven de elegantie en fraaie elegante mineral tonen.
    Lees meer

  • 2017 Albamar Pai Albarino

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Alleen de beste Albarino druiven worden gebruikt van verschillende percelen van minimaal 25 jaar oud in het gebied van de Ria de Arosa. De wijngaarden zijn gelegen op kalkhoudende zandbodems en dit proef je terug in de wijn De wijn wordt opgevoed met een temperatuur gecontroleerde gisting en wordt sur lie opgevoed gedurende 5 maanden. De PAI is een zeer elegante Albariño, met mooie tonen van witte bloemen, een fraaie zuurgraad met een vleugje zeebries. Deze witte Albarino van Albamar is zeer harmonieus en fris. De smaak onthult een zeer smakelijke fruit en als gevolg van de zee-injectie heerlijk bij een fruit du mer. Van deze Albamar PAI in zijn prachtige fles zijn slechts 5500 flessen gemaakt.
    Lees meer

  • 2016 Pazo de San Mauro Albarino

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    De meer dan 40 jaar oude wijngaarden van Pazo de San Mauro staan aangeplant in de vorm van een amfitheater geopend naar het zuiden en bestrijken een gebied van 30 ha aan de oevers van de Miño rivier, de natuurlijke grens met Portugal. De wijnstokken zijn aangeplant in de Guyot Double methode, waardoor de druiven in optimale omstandigheden kunnen groeien en rijpen. Alle druiven worden handmatig geselecteerd en geoogst. Dit resulteert in een rijk geurende, complexe en smaakvolle karakterwijn. De Pazo San Mauro Albarino heeft een rijk geurende neus, erg aromatisch. Vol fruit met herkenbare rijpe appel, citrus, bloemen en notentonen.Een silky Albariño met een complex aroma en een geheel eigen karakter: rijpe appel, perzik, abrikoos, citrus en florale tonen. Doet soms denken aan een Condrieu.

    90/100 Parker


    Lees meer

  • 2017 Marques de Murrieta Pazo de Barrantes Albarino

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Marqués de Murrieta's heeft ook een landgoed in de Rias Baixas (Galicie) genaamd Pazo de Barrantes. De Albariño wijngaard is 12 hectare groot en ligt in de Valle del Salnés. In 2016 was er een warme zomer met regelmatige regens die voor een fraaie versheid en frisheid hebben gezorgd en resulteerde in een goede oogst. De fermentatie vindt plaats in RVS bij gecontroleerde temperatuur gedurende 30 dagen. Veroudering in tanks gedurende 5 maanden Sur Lie.

    De Albariño Pazo Barrantes is een evenwichtige witte wijn. Rijp vers fruit, kruiden, hout, bloemen, mineralen, optimale zuurgraad en een aangename ietwat ziltige afdronk. Geweldige combinatie met schelpdieren, salades, wit vlees, schaaldieren en vis.


    Lees meer

  • Pepe louis Albamar

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Pepe Luis is een speciale cuvée van Albariño van druiven gekocht van een teler die een wijngaard heeft direct naast de zee, wat zorgt voor meer appelzuur en spanning. 100% Albariño. Afkomstig uit vijf kleine percelen, begon de wijn zijn gisting met inheemse gisten in roestvrij staal en werd vervolgens overgebracht naar eik (twee eikenhouten vaten van 500 liter en één foudre van 2500 liter) waar hij negen maanden oud was. De eik is een stuk minder opvallend, met uitgesproken zoutgehalte en zuurgraad, lang en mineraal, eindigt erg lekker.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen