Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 11

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Clos Mogador Extra Vergine Olive Biologische Olijfolie

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Van Rene Barbier - de top producent van de Priorat. Bekend van de Clos Mogador. Hij heeft op zijn domein ook een fraaie olijvengaard. Doordat wij onze wijnen rechtstreeks bij hem betrekken 'mogen' wij ook altijd wat Olijfolie laten meekomen. Zoals zijn wijnen is dit van een ongekende zuiverheid en fraaiheid. Onvergelijkbaar met de olijfolie die verkocht wordt in de grote supermarkten.
    Lees meer

  • 2015 Clos Mogador Nelin Blanco

    Maak favoriet

    83 op voorraad

    Van Rene Barbier komt deze geweldige witte wijn. Het is een blend van Marsanne, Roussanne, Viognier, Macabeo,en Pinot Noir. Komende jaren komt deze witte wijn helemaal los met tonen van honing, mineralen en voorjaarsbloemen. Kruidig, fluweelzacht, notig en complex met een geweldige afdronk. Een van de weinige echte witte bewaar-wijnen welke met de jaren alleen maar mooier, kruidiger en mineraliger wordt. Fameus en zeer schaars. De Nelin uit de Priorat is gemaakt door de eigenzinnige fransman Rene Barbier welke ook de maker is van de inmiddels cultwijnen Clos Mogador, Manyettes en Espectacle. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Grandcruwijnen.nl.Luis Gutiérrez van de Wine Advocate schrijft over de Nelin "This is one of the best whites from Priorat" 

    95/100 Parkerpunten


    Lees meer

  • 2014 Clos Mogador Nelin Blanco

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Van Rene Barbier komt deze geweldige witte wijn. Het is een blend van Marsanne, Roussanne, Viognier, Macabeo,en Pinot Noir. Komende jaren komt deze witte wijn helemaal los met tonen van honing, mineralen en voorjaarsbloemen. Kruidig, fluweelzacht, notig en complex met een geweldige afdronk. Een van de weinige echte witte bewaar-wijnen welke met de jaren alleen maar mooier, kruidiger en mineraliger wordt. Fameus en zeer schaars. De Nelin uit de Priorat is gemaakt door de eigenzinnige fransman Rene Barbier welke ook de maker is van de inmiddels cultwijnen Clos Mogador, Manyettes en Espectacle. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Grandcruwijnen.nl. De 2014 Nelin heeft maar liefst 94 Parkerpunten gekregen en heeft een drinkvenster tot 2026+
    Lees meer

  • 2014 Clos Mogador Manyetes Vi de Vila Gratallops

    Maak favoriet

    43 op voorraad

    De Rene Barbier Manyetes draagt het "Vi de Villa Gratallops" op het etiket, want het is van Carinena wijngaarden in het dorp Gratallops. De wijngaard ligt op bijna 400 meter en is slechts 10Ha groot. De Manyetes is een 100% Carignan welke 22 maanden of het beste (nieuwe) europese eiken heeft mogen rijpen. De Clos Mogador Manyetes is begin mei 2016 gebotteld en pas eind 2016 gereleased. De fel paars-gekleurde Manyetes heeft een complexe neus van natte leisteen, grafiet en turf vermengd met bosbessen, viooltjes en zoethout aroma's in een zeer harmonieuze manier. De smaak is heerlijk rustiek, met gepolijste tannines, goede zuren, pure smaken en een zeer lange afdronk. Dit is de broer van de bij ons bekendere Clos Mogador maar dit komt vooral omdat er slechts 4104 flessen van zijn gemaakt maar deze broer van de Clos Mogador is zeker zo mooi.

    98/100 van Guía Proensa


    Lees meer

  • 2015 Clos Mogador Manyetes Vi de Vila Gratallops

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Rene Barbier Manyetes draagt het "Vi de Villa Gratallops" op het etiket, want het is van Carinena wijngaarden in het dorp Gratallops. De wijngaard ligt op bijna 400 meter en is slechts 10Ha groot. De Manyetes is een 100% Carignan welke 22 maanden of het beste (nieuwe) europese eiken heeft mogen rijpen. De 2015 Clos Mogador Manyetes is begin mei 2015 gebottleld en pas begin 2016 gereleased. De fel paars-gekleurde Manyetes heeft een complexe neus van natte leisteen, grafiet en turf vermengd met bosbessen, viooltjes en zoethout aroma's in een zeer harmonieuze manier. De smaak is heerlijk rustiek, met gepolijste tannines, goede zuren, pure smaken en een zeer lange afdronk. Dit is de broer van de bij ons bekendere Clos Mogador maar dit komt vooral omdat er slechts 4104 flessen van zijn gemaakt maar deze broer van de Clos Mogador is zeker zo mooi.

    96/100 Parkerpunten


    Lees meer

  • 2014 Clos Mogador

    Maak favoriet

    38 op voorraad

    Eigenlijk hoeven we weinig te vertellen over de iconische wijnmaker Rene Barbier. Zijn Clos Mogador is wellicht de meest bekende Priorat wijn. Het is een biologische volle dieprode wijn en behoort tot de absolute top uit de Priorat. De Clos Mogador is vol met zwart rijp fruit, kruiden, mineralen, koffie, truffels, prachtige tannines en een zeer indrukwekkende afdronk. De Clos Mogador bestaat uit de druivensoorten Grenache (40%), Syrah (20%), Cabernet Sauvignon (20%) en -sinds 1996- Carignan (20%). De druiven worden verspreid over een periode van twee maanden geplukt, omdat ze niet allemaal tegelijkertijd rijpen. De 2014 jaargang heeft 98/100 punten gekregen van GUIA VINOS PROENSA  en 97/100 punten van GUIA VINOS GOURMET en 98/100 Parkerpunten. Een van de hoogste scores ooit voor de clos mogador.


    Lees meer

  • 2015 Clos Mogador

    Maak favoriet

    44 op voorraad

    Eigenlijk hoeven we weinig te vertellen over de iconische wijnmaker Rene Barbier. Zijn Clos Mogador is wellicht de meest bekende Priorat wijn. Het is een biologische volle dieprode wijn en behoort tot de absolute top uit de Priorat. De Clos Mogador is vol met zwart rijp fruit, kruiden, mineralen, koffie, truffels, prachtige tannines en een zeer indrukwekkende afdronk. De Clos Mogador bestaat uit de druivensoorten Grenache (40%), Syrah (20%), Cabernet Sauvignon (20%) en -sinds 1996- Carignan (20%). De druiven worden verspreid over een periode van twee maanden geplukt, omdat ze niet allemaal tegelijkertijd rijpen. Clos mogador mag wat ons betreft niet ontbreken in een mooie wijnverzameling.

    97/100 Parkerpunten


    Lees meer

  • 2015 Rene Barbier Espectacle de Montsant

    Maak favoriet

    27 op voorraad

    De Espectacle van Rene Barbier is gemaakt van 120 jaar oude Grenache druiven. Een intense wijn in kleur en smaak. Met wat decanteren en lucht geven en daarna....... komt de krachtpatser tevoorschijn: rijp fruit, florale tonen zoals rozen,viooltjes. Zacht en fris, complex, lange dronk. Per definitie een hoge Parker 90+ wijnen. Van de Espectacle worden maar een zeer beperkt aantal flessen gemaakt (rond de 5000) dus deze wijn behoort tot Spanje's meest schaarse wijn.

    96/100 Parkerpunten


    Lees meer

  • 2015 Clos Mogador Magnum

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Eigenlijk hoeven we weinig te vertellen over de iconische wijnmaker Rene Barbier. Zijn Clos Mogador is wellicht de meest bekende Priorat wijn. Het is een biologische volle dieprode wijn en behoort tot de absolute top uit de Priorat. De Clos Mogador is vol met zwart rijp fruit, kruiden, mineralen, koffie, truffels, prachtige tannines en een zeer indrukwekkende afdronk. De Clos Mogador bestaat uit de druivensoorten Grenache (40%), Syrah (20%), Cabernet Sauvignon (20%) en -sinds 1996- Carignan (20%). De druiven worden verspreid over een periode van twee maanden geplukt, omdat ze niet allemaal tegelijkertijd rijpen. De 2015 is nog niet beoordeeld maar zoals de kenners weten is Clos Mogador altijd goed voor 95+ Penin en Parkerpunten.  Wat ons betreft een wijn die niet mag ontbreken in een mooie wijn-verzameling.


    Lees meer

  • Proefdoos Exclusieve Topwijnen Spanje

    Maak favoriet

    Proefdoos Exclusieve Topwijnen Spanje

    Aanbiedingsprijs: € 242,73

    Normale prijs: € 255,50

    Haal nu een stukje Spanje in huis door te kiezen voor een exclusieve Spaanse wijn van GrandCruWijnen. Deze proefdoos bevat stuk voor stuk wijnen die behoren tot de internationale top en hebben allen ook een hoge beoordeling van Penin en Robert Parker. Deze proefdoos is voordeliger dan de som van de indviduele wijnen. 

    Met deze proefdoos haalt u de beste exclusieve wijnen van Spanje in huis!


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 11

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen