Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2014 Remelluri Lindes de San Vicente

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De Lindes de Remelluri zit vol met zwarte bessen, rokerige mineralen en potpourri met een fraai geparfumeerde neus. Zijdeachtig bij binnenkomst, vervolgens verpakt met sappige donker fruit gecompliceerd door bloemen en een hint van bloedsinaasappel. Krachtige, maar lenig, met naadloze textuur, fijnkorrelige tannines en indrukwekkende energie op de finish. Deze Remelluri is een Bourgondische wijn met veel frisheid, grote zuurgraad en schoon en pure smaken. Een nieuwe heerlijke Rioja met een geweldige prijs-kwaliteit.

    92/100 Peñín


    Lees meer

  • 2013 Remelluri Lindes Viñedo de Labastida

    Maak favoriet

    16 op voorraad

    De Lindes de Remelluri Labastida is een fraaie toegankelijke rode wijn. Vers fruit, een vleugje bergkruiden, mineralen, optimale zuurgraad en een zeer aangename afdronk. Zijdeachtig bij binnenkomst, vervolgens verpakt met sappige donker fruit gecompliceerd door bloemen en een hint van bloedsinaasappel. Krachtige, maar lenig, met naadloze textuur, fijnkorrelige tannines en indrukwekkende energie op de finish. Een nieuwe heerlijke manier voor Rioja. Geweldige prijs-kwaliteit.

    WINELIFE - oktober 2015 is de Remelluri Lindesverkozen tot een van de beste wijnen met als proef-notie:: "Supersap. Totaal bevredigende wijn. Opwekkend in aandronk, zacht in de lange afdronk. Harmonie ten top. Behoorlijke vulling, houtkruidig, velours en alles in balans. Wat een precisie! '


    Lees meer

  • 2011 Remelluri Reserva

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Een pure Rioja. Volle wijn met rood fruit en een lange afdronk met zachte houttonen. 17 maanden gerijpt in Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. De Remelluri Reserva heeft een goed gedefinieerde neus van bramen blad, munt, laurier en balsamico. De smaak is medium-bodied met fijne tannines, frisse zuren en een mooie, rokerige afwerking met een vleugje zwarte peper. Dit is een "serieuze" Rioja.

    92/100 Parker 
    93/100 Peñín
    WineLife magazine oktober/november 2015 - Winnaar wijntest Rioja, *** (2009)


    Lees meer

  • 2009 Remelluri Reserva

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een pure Rioja. Volle wijn met rood fruit en een lange afdronk met zachte houttonen. 17 maanden gerijpt in Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. De Remelluri Reserva heeft een goed gedefinieerde neus van bramen blad, munt, laurier en balsamico. De smaak is medium-bodied met fijne tannines, frisse zuren en een mooie, rokerige afwerking met een vleugje zwarte peper. Dit is een "serieuze" Rioja.

    93/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • 2010 Remelluri Reserva Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een pure Rioja. 17 maanden gerijpt in Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Mooie, volle, harmonische rode wijn met rood fruit, een vleugje kruiden, cacao, cederhout, en zachte tannines. 

    93/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • 2010 Remelluri La Granja Gran Reserva Rioja

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De Remelluri La Granja Gran Reserva is gemaakt van Tempranillo, garnacha, graciano, moscatel, viura, malvasia. De wijn heeft maar liefst 25 maanden opvoeding gehad op frans eiken. De Remelluri La Granja Gran Reserva heeft veel materie, concentratie is hoog, veel zoete accenten, hoge zuren, klassieke ontwikkelde stijl, mooie strakke finale. Samengevat is dit een geweldige krachtige en volle wijn. Zoals men afsluitend meldt in de Wine Advocate: "The 2010 Granja is simply superb"

    95/100 Parker


    Lees meer

  • 2015 Remelluri Blanco

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Van de briljante wijnmaker Telmo Rodriguez is deze Remelluri Blanco een blend van Chardonnay, Garnacha Blanca, Moscatell, Marsanne, Roussane, Sauvignon Blanc, Viognier welke 14 maanden is opgevoed op Frans eiken. Door Parker wordt deze topper gezien als referentie voor witte Rioja's. Witte bewaarwijn. Van de Remelluri worden altijd maar een kleine hoeveelheid flessen van gemaakt en wordt per allocatie uitgegeven. Kan zich tenminste tot 2020 nog verder ontwikkelen en kan makkelijk bewaard worden tot 2028+ wat uniek is voor een witte wijn. 


    Lees meer

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen