Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 62

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Herdade do Sobroso Rozemarijn Honing

    Maak favoriet

    46 op voorraad

    Op het geweldige natuurdomein van Herdade do Sobros zijn uitgebreide bloemenvelden, pijnboombossen en naast geweldige wijnen komt hier ook zeer fraaie hoge kwaliteit honing vandaan. Deze zalige honing is samengesteld van de nectar van wilde bloemen en dan vooral van rozemarij wat hier in overvloed groeit. De honing komt van bijenkorven op het landgoed die liefdevol worden verzorgd. De honing is amberkleurig met delicaat bloemen boeket bloemen en een intense, zoete smaak. Het is bijna zonde op deze honing te mixen zo delicaat en verfijnd zoet is de honing. De pure natuur. Het antimicrobiële en antiseptische eigenschappen van deze natuurlijke top-honing is trouwens een aanrader bij een (opkomende) verkoudheid. 


    Lees meer

  • 2016 Herdade do Sobroso Rio dos Patos Branco

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Deze prachtige Herdade do Sobroso Rio do Patos Branco (Wit) is een blend van de typische portugese druiven de Antão Vaz, Arinto en Perrum De Perrum druif is trouwens de portugese naam voor de Palomino druif. Juist de combinatie van de druiven maakt deze Rio do Patos tot een zeer prettige wijn. De Palomino is droog, strak en mineralig, de Antão geeft veel fruit en de Arinto geeft de wijn in dit warme gebied juist de mooie zuurgraad. De druiven zijn hand geplukt. De wijn is gefermenteerd in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. In glas is de wijn helder en fris. De wijn heeft een verfijnd mineraal aroma waarin citrus en ananas uitblinken. In de mond is het fris, elegant en evenwichtig. Een erg fraai glas witte wijn zeker voor deze prijs.
    Lees meer

  • 2017 Herdade do Sobroso Rio dos Patos Tinto

    Maak favoriet

    34 op voorraad

    Deze prachtige Herdade do Sobroso Rio do Patos rood (tinto) is een blend van Aragonez, Alicante Bouschet en Syrah druiven De druiven zijn hand geplukt. De wijn is gefermenteerd in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. In het glas heeft de wijn een mooie donkere rode kleur. De Rio do Patos is een intense en levendig wijn. Deze Herdade Sobros is fruitig met tonen van pruimen en rode bes. In de mond is wijn medium bodied met zeer mooi fruit met een klein pepertje en een perfecte zuurgraad (PH 3,71) wat dit tot en zeer prettige, frisse elegante rode wijn maakt met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.


    Lees meer

  • 2016 Herdade do Sobroso Sobro Tinto

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Herade do Sobroso Sobro Tinto is een blend van Aragonez, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon en Syrah.  Het is een intens rode wijn, heerlijk geconcentreerd met fijne aroma’s van chocolade en rijp fruit. Zwoel, rond en goed gebalanceerd en met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Prachtig als stand-alone glas en aan te bevelen bij sappige vlees- en wildgerechten.


    Lees meer

  • 2016 Herdade do Sobroso Sobro Branco

    Maak favoriet

    22 op voorraad

    De herdade do sobroso Sobro Branco is een blend van de typische portugese druiven de Antão Vaz, Arinto, Verdelho en de Palomino druif. De druiven werden met de hand geplukt. De fermentatie vindt plaats in RVS vaten met een gecontroleerde temperatuur gedurende 30 dagen waarna deze verder mag opvoeden op zijn eigen droessem. De Blanco Sobro (of Branco in het portugees) heeft een strogele kleur en is zeer helder. Deze portugese witte wijn is heerlijk fris van smaak, frisse aroma’s van citrus en passie vrucht. De wijn is zeer elegante wijn en is een goede balans tussen het fruit en de zuren. Een heerlijk glas voor zomaar en sterk aan te bevelen bij schaal- en schelpdieren en bij witte vissoorten met ietwat kruidigheid.


    Lees meer

  • Calem Porto Fine Ruby

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De Calem Ruby port is gemaakt van 30% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca, 20% Tinto Cao en 20% Touriga Franca. Mooi bouquet van rode bessen met een authentieke fruitsmaak.
    Lees meer

  • Calem Porto Fine Tawny

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Calem Tawny port is een schitterende koperkleurige Tawny gemaakt van 30% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca, 20% Tinto Cao en 20% Touriga Franca. In het glas is deze port roodbruin. De wijn heeft 4 jaar in eikenhouten vaten gerijpt. Deze Tawny heeft een bouquet van noten met een zweem van hout. Zachte fruittonen. Deze port combineert prima met bij koude fruitsalade, chocoladecake of roomkaas.
    Lees meer

  • Calem Porto Fine White

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Calem Fine White port is een blend van de 5% Viosinho, 25% Malvasia Fina, 25% Verdelho en 25% Rabigato. In het glas een mooie goudachtige kleur ontstaan door de 3-jarige opvoeding. De port is bloemig en heeft een elegant bouquet met tropische fruittonen. Verfrissende witte port! Deze Calem Witte port is een goede begeleider van lichte desserts of als longdrink (met tonic, ijs en citroen).
    Lees meer

  • 2016 Herdade do Sobroso Barrique Select Branco

    Maak favoriet

    2016 Herdade do Sobroso Barrique Select Branco

    Aanbiedingsprijs: € 10,50

    Normale prijs: € 13,50

    2 op voorraad

    De Sobroso Branco Barrique Select heeft een heldere kleur in het glas met een zeer licht groen/gelige zweem. In de neus frisse tonen van bloemen en tropische vruchten. De wijn is in de mond medium-bodied en zeer gelaagd met de complexiteit van de Antão Vaz wat de wijn extra frisheid en intensiteit geeft. Deze wijn reflecteert het terroir van Alentejo. Dit is een echte terroir wijn en is gastronomisch een mooi glas bij verfijnde vis zoals een dorade, tonijn of gegrilde griet. Ook een grootse wijn die bij uitstek combineert met romige sauzen bij rijke visgerechten en rijpe kazen.


    Lees meer

  • Quinta do Noval Fine Ruby Port

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Deze voortreffelijke Ruby Port laat u kennismaken met de “eenvoudigste” port van de “Shipper” Quinta do Noval, die hiermee zijn reputatie als tophuis meer dan bewijst. De heerlijke, jonge en krachtige port wordt geproduceerd uit een mix van de 5 beste druivensoorten van de Douro. In de wijngaarden van de Douro zijn 40 variëteiten te vinden in de verschillende geclassificeerde wijngaarden. De port heeft een diep robijnrode kleur, de geur biedt primair fruit van de druiven en in de smaak proeft u rozijnen, zwarte bosvruchten en een vleugje zuidvruchten. Een elegante, lobbige port met krachtige fruitsmaken en nuances van zoethout, cacao en vanille. Een heerlijke lange finale maakt het genieten van deze port compleet.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 62

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen