Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2012 Pintia

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Eén van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncitici, waaronder Robert Parker. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. 12 maanden gerijpt op Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Dieprode volle, complexe wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk. Kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De 20112 heeft 92 Parkerpunten en 94 Penin punten gekregen. Het boeket is zeer Bordeaux-achtige met zwart in plaats van rood fruit, fijne mineraliteit en accenten van grafiet en ceder. De smaak is medium-bodied met mollige, ronde tannines, een stevige structuur en grote precisie in de finish. Dit is wat je noemt een "klassieke" Pintia maar enfin deze wijn wordt ook alleen maar op de markt gebracht als deze top is.

    92/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • 2013 Pintia

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Eén van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncitici, waaronder Robert Parker. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. 12 maanden gerijpt op Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Dieprode volle, complexe wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk. Kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen. De 2013 heeft 93 Parkerpunten en 94 Penin punten gekregen. Het boeket is zeer Bordeaux-achtige met zwart in plaats van rood fruit, fijne mineraliteit en accenten van grafiet en ceder. De smaak is medium-bodied met mollige, ronde tannines, een stevige structuur en grote precisie in de finish. Dit is wat je noemt een "klassieke" Pintia maar enfin deze wijn wordt ook alleen maar op de markt gebracht als deze top is.

    93/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • 2012 Pintia Magnum

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Eén van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncitici, waaronder Robert Parker. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. 12 maanden gerijpt op Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Dieprode volle, complexe wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk. Kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De 20112 heeft 92 Parkerpunten en 94 Penin punten gekregen. Het boeket is zeer Bordeaux-achtige met zwart in plaats van rood fruit, fijne mineraliteit en accenten van grafiet en ceder. De smaak is medium-bodied met mollige, ronde tannines, een stevige structuur en grote precisie in de finish. Dit is wat je noemt een "klassieke" Pintia maar enfin deze wijn wordt ook alleen maar op de markt gebracht als deze top is.

    92/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • 2013 Pintia Magnum

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Eén van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncitici, waaronder Robert Parker. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. 12 maanden gerijpt op Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Dieprode volle, complexe wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk. Kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen. De 2013 heeft 93 Parkerpunten en 94 Penin punten gekregen. Het boeket is zeer Bordeaux-achtige met zwart in plaats van rood fruit, fijne mineraliteit en accenten van grafiet en ceder. De smaak is medium-bodied met mollige, ronde tannines, een stevige structuur en grote precisie in de finish. Dit is wat je noemt een "klassieke" Pintia maar enfin deze wijn wordt ook alleen maar op de markt gebracht als deze top is. Fraaie magnum in houten kist

    93/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • 2012 Pintia Magnum Jeroboam (3 liter)

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Eén van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncitici, waaronder Robert Parker. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. 12 maanden gerijpt op Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Dieprode volle, complexe wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk. Kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De 20112 heeft 92 Parkerpunten en 94 Penin punten gekregen. Het boeket is zeer Bordeaux-achtige met zwart in plaats van rood fruit, fijne mineraliteit en accenten van grafiet en ceder. De smaak is medium-bodied met mollige, ronde tannines, een stevige structuur en grote precisie in de finish. Dit is wat je noemt een "klassieke" Pintia maar enfin deze wijn wordt ook alleen maar op de markt gebracht als deze top is.

    92/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

  • Proefdoos Exclusieve Topwijnen Spanje

    Maak favoriet

    Proefdoos Exclusieve Topwijnen Spanje

    Aanbiedingsprijs: € 231,38

    Normale prijs: € 251,50

    Haal nu een stukje Spanje in huis door te kiezen voor een exclusieve Spaanse wijn van GrandCruWijnen. Deze proefdoos bevat stuk voor stuk wijnen die behoren tot de internationale top en hebben allen ook een hoge beoordeling van Penin en Robert Parker. Deze proefdoos is voordeliger dan de som van de indviduele wijnen. 

    Met deze proefdoos haalt u de beste exclusieve wijnen van Spanje in huis!


    Lees meer

  • 2013 Pintia Magnum Jeroboam (3 liter)

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Eén van de allerbeste wijnen van Toro. In 2001 voor het eerst op de markt gebracht door Pintia, een onderdeel van het huis Vega Sicilia. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncitici, waaronder Robert Parker. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. 12 maanden gerijpt op Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. Dieprode volle, complexe wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk. Kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen. De 2013 heeft 93 Parkerpunten en 94 Penin punten gekregen. Het boeket is zeer Bordeaux-achtige met zwart in plaats van rood fruit, fijne mineraliteit en accenten van grafiet en ceder. De smaak is medium-bodied met mollige, ronde tannines, een stevige structuur en grote precisie in de finish. Dit is wat je noemt een "klassieke" Pintia maar enfin deze wijn wordt ook alleen maar op de markt gebracht als deze top is. Fraaie dubbele magnum in houten kist

    93/100 Parker 
    94/100 Peñín


    Lees meer

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen