Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Famille Perrin Ventoux Rouge

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen.Deze rode wijn uit de Ventoux is blend van Carignan: 10%, Cinsault: 5%, Grenache: 50%, Mourvèdre: 15% en Syrah: 20%. De wijn rijpt gedurende tien maanden in kuipen en grote eiken vaten, Deze rode Ventoux is authentiek, oprecht en smaakvol. Dit wijnjaar had een milde, natte winter dat gevolgd werd door een droge en hete lente. Sappige rode wijn met weelderig rood fruit, cassis en braam in de neus. Fijne kruidigheid en een finale in fraîcheur. Ideale wijn bij zuiders gekruide gerechten of eenvoudigweg voor het plezier.
    Lees meer

  • 2017 Famille Perrin Luberon Blanc

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. De Luberon Blanc van de familie Perrin wat een zeer delicate en mooi gebalanceerde witte wijn oplevert. In het glas is de Luberon helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, peer, venkel en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit en een vleugje vanille die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met mooie zuren.


    Lees meer

  • 2015 Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve Rouge

    Maak favoriet

    2015 Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve Rouge

    Aanbiedingsprijs: € 10,50

    Normale prijs: € 11,95

    niet op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Een echte Côtes du Rhône! Fruitig en vlezig met geweldige tannines maken deze 'alledaagse' wijn een genot om te drinken. Doorzichtig diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte bessen en heel licht wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van klein zeer rijp roodzwart fruit en iets van peper, die worden gevolgd door een goede afdronk met soepele tannines. 


    Lees meer

  • 2016 Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve Blanc

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. De Cote de Rhone Blanc Reserva is een wijn met heerlijke frisheid en geweldige diepte. Het heeft een wonderbaarlijke match voor Mediterrane vis en is een zalig aperitief. Dit jaar was ideaal voor witte wijnen en rosé's. Met een warm en vochtig begin was dit veelbelovend voor een goede oogst. De koele zomer die volgde zorgde voor een gebalanceerd zuurgehalte; en de zonnige oogst zorgde voor gezonde druiven. De wijnen zijn zeer aromatisch met hinten van bloemenen een fraaie zuurgraad. In het glas is deze witte Rhône van Perrin zeer bleek gelig van kleur. In de neus aroma’s van limoen, peer, perzik en iets van kamperfoelie. In het smaakpalet tonen van appel, meloen en een vleugje witte peper die worden gevolgd door een opvallend zuivere en goede afdronk met subtiele zuren.


    Lees meer

  • 2016 Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve Rouge

    Maak favoriet

    15 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Een echte Côtes du Rhône! Fruitig en vlezig met geweldige tannines maken deze 'alledaagse' wijn een genot om te drinken. Doorzichtig diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte bessen en heel licht wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van klein zeer rijp roodzwart fruit en iets van peper, die worden gevolgd door een goede afdronk met soepele tannines. 


    Lees meer

  • 2016 Famille Perrin Vinsobres Les Cornuds

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. De Les Cornuds is een blend van Grenache en Syrah uit het meest Noordelijke dorpje van de Zuidelijke Rhônevallei. In het glas is deze Perrin van de Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van klein roodzwart fruit, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van rijpe zwarte bessen en zwarte olijven, die worden gevolgd door een goede afdronk met rijpe zachte tannines.


    Lees meer

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen