Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Cava Pere Ventura Brut Nature Tresor Reserva 0.2 ltr

    Maak favoriet

    -15 op voorraad

    Winnaar van de gouden medaille Concours Mondial Brussel. Volgens wijnjournalist Frank van der Auwera een van de beste Cava's die er is en uniek voor de Benelux. Nu in een prachtig flesje van 0.2ltr. Heerlijk voor 1-2 mooie glazen.
    Lees meer

  • Cava Pere Ventura Brut Nature Tresor 0.375ltr

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Winnaar van de gouden medaille Concours Mondial Brussel. Volgens wijnjournalist Frank van der Auwera een van de beste Cava's die er is en uniek voor de Benelux. Nu in een prachtig flesje van 0.375ltr. Heerlijk voor 2-3 mooie glazen.
    Lees meer

  • Cava Pere Ventura Brut Reserva

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Deze Cava krijgt 6 maanden langere flesopvoeding dan wettelijk noodzakelijk volgens de richtlijnnen van een Cava Reserva. Door de combinatie van Xarello-Parellada-Macabeo is deze Cava erg fris met mooie tonen van citroen, limoen, granny smit appels en rijp wit fruit.
    Lees meer

  • Cava Pere Ventura Brut Nature Tresor Rose

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Een onverwachte "schat". De Tresor Rosé is een aantrekkelijk en onderscheidend en spannende cava. Een heerlijke rosé cava gemaakt door een jonge wijnhuis, opgericht in 1992 welke sterk gelooft sterk in kwaliteit boven massa. De Tresor Brut Rosé wordt uitsluitend gemaakt van de Trepat druivensoort en dit verklaart de duidelijke, kenmerkende geur van wilde rode bessen. De Tresor Brut Rosé heeft een frisse, levendige persoonlijkheid van het rode fruit ondersteund door een complex en genereus karakter. In de mond heeft de cava een fijne perlage met een scala aan nuances, en een fijne balans van de zuurgraad en fruit. Dit is een fascinerende roze cava, perfect om te genieten met een geliefde of te delen met vrienden. Het is bijzonder geschikt als aperitief maar is subliem bij donkere chocolade en romige desserts en is helemaal in zijn element bij aardbeien, kersen en wilde bessen. Een ongekend goede prijs/kwaliteit.
    Lees meer

  • Cava Pere Ventura Brut Nature Tresor Reserva

    Maak favoriet

    -4 op voorraad

    Winnaar van de gouden medaille Concours Mondial Brussel. Volgens wijnjournalist Frank van der Auwera een van de beste Cava's die er is en uniek voor de Benelux. De Pere Ventura Tresor Cava hoort bij de beste 100 schuimwijnen wijnen beneden 15 € volgens de bekende Belgische wijnjournalist Frank Van der Auwera. Deze Brut Nature Trésor is de nieuwe trendy schuimwijn zonder toevoeging van suikerlikeur. Is een schat binnen ieders bereik. Subtiele balans tussen frisheid en complexiteit met een brede waaier van aroma's zoals citrus en wit fruit en een toets van gist en honing, dankzij een lange rijping van minstens 30 maanden.


    Lees meer

  • Cava Pere Ventura Cuvee María del Mar Gran Reserva

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    "María del Mar" Pere Ventura heeft 36 maanden opvoeding gehad en is gemaakt van een blend van Xarel-lo, Macabeo, Parellada en Chardonnay. De vier variëteiten van Maria del Mar worden eerst apart gevinifieerd en pas later geblend. Deze Pere Ventura heeft een romige textuur met een aromatisch vleugje rijpe perzik, rokerige tonen en kruiden. Dit is een uitmuntende Cava die relatief een fractie kost dan de welbekende champagnes maar kan hier zonder enig probleem mee wedijveren.
    Lees meer

  • Cava Pere Ventura Brut Nature Tresor Reserva Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Winnaar van de gouden medaille Concours Mondial Brussel. Volgens wijnjournalist Frank van der Auwera een van de beste Cava's die er is en uniek voor de Benelux. Magnum formaat.
    Lees meer

7 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen