Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 12

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Mocavero Salice Salentino Rosso DOC

    Maak favoriet

    25 op voorraad

    De Salice Salentino is een heerlijke rode kwaliteitswijn gemaakt door wijnhuis Mocavero. Het wijnhuis ligt in de Italiaanse regio Apulië (Puglia). Salice Salentino is een van de bekendste DOC’s van het zuiden, en vermaard om zijn karaktervolle en krachtige wijnen. Deze wijn is gemaakt van 80% Negroamaro, 20% Malvasia Nera of Lecce druiven en heeft een mooi robijn rode kleur. De neus heeft de wijn peperige tonen, aangenaam chocola en kruiden, zwarte kersen. Mooie zwoel geur, kruidig en aangenaam. De smaak is mooi vol en krachtig, sappig en lekker stevig. Mooi fruit in de smaak, met kersen en gedroogde pruimen, specerijen, zuidelijk en warm. De Salice Salentino is een volle en krachtige rode wijn en een uitstekende begeleider bij gegrilde varkenskoteletten, belegen kazen, maar ook bij gedroogd fruit en walnoten.


    Lees meer

  • 2016 Mocavero Negroamaro Salento Rosso 'Mocavero'

    Maak favoriet

    27 op voorraad

    Intense, krachtige wijn geproduceerd door het Italiaanse wijnhuis Mocavero, gelegen in de regio Apulië (ook wel Puglia). De druiven zijn afkomstig van veelal oudere wijngaarden en worden geplukt als ze perfect rijp zijn. Deze wijn heeft een mooie dieprode kleur, met hints van violet. De wijn heeft een volle, rijke smaak, met een intens boeket van bosbessen en tannine's die goed in balans zijn.

    Deze Negroamaro smaakt erg goed in combinatie met gebraden vlees en kazen met een volle, stevige smaak. Verder past deze wijn goed bij pastagerechten en ragout.


    Lees meer

  • 2013 Mocavero Salice Salentino Riserva doc 'Puteus'

    Maak favoriet

    26 op voorraad

    Heerlijke rode kwaliteitswijn gemaakt door wijnhuis Mocavero uit de regio Apulië (Puglia). Gemaakt van 80% Negroamaro, 20% Malvasia Nera of Lecce druiven.Op de neus ontdek je een warme en zuidelijke geur met een vleugje leer en kruidigheid, zwarte kersen en vanille. De smaak is vol, warm en zwoel, licht gerijpt met amandelen, kruidig, niet te zwaar, met goed sap, wat zuren en levendigheid. De Negroamaro druif zorgt bij deze wijn voor mooie bittertonen, stevigheid en tannines.

    Deze Puteus combineert perfect met wildgerechten (rund en gevogelte) en past ook goed bij gekruide gerechten en verschillende soorten vleeswaren zoals salami.


    Lees meer

  • 2015 Cardone Vini Salento IGT Dione Negroamaro

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Salento IGT Dione Negroamaro is een heerlijke rode wijn van Cardone Vini gemaakt van de Negroamaro druif. Cardone Vini ligt twee minuten van het centrum van Locorotondo af en bezit ongeveer zeven hectare in de 'Itria' vallei, dat ook wel het hartje van Apulia genoemd wordt. De vallei staat bekend om de hete, droge zomers met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht wat zorgt voor ideale rijping. De gemiddelde temperatuur is 15 graden.De kleur is intens robijnrood en in de neus is de wijn intens, vers en delicaat met zachte geuren van kruiden en rood fruit. De smaak is vol en complex met mondvullende smaken van rood fruit die blijven hangen tot het einde.
    Lees meer

  • 2016 Wesley Sneijder WS10 Salento IGP Negroamaro Rosè

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Voetballer Wesley Sneijder (Ajax, Inter Milan, Galatasaray, etc) gaat met Fabio Cordella wijn op de markt brengen. De twee leerden elkaar kennen toen Sneijder bij FC Internazionale in Milaan voetbalde. De WS10 Salento Rose is gemaakt van de typische Puglia druif de Negroamaro. De wijn heeft een fraaie zeer licht roze kleur met een zeer complexe neus met rood fruit. Een vleugje aardbei en framboos maar ook nog een fraaie frisse droge mineraliteit met in de afdronk een kruidig, bitter toontje. Deze WS10 Rose heeft een mooi fruit maar is tevens droog en zeer elegant. Een waanzinnige wijn bij rauwe vis en pittige Aziatische gerechten. Dit is zeker geen doorsnee rose en naast de inhoud is ook de uitmonstering een sieraad op tafel. 


    Lees meer

  • 2016 Fabio Cordella Gianluigi Buffon Salento IGP Negroamaro Rose

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een van werelds beste keepers Gianluigi Buffon heeft met Fabio Cordella een wijn-serie op de markt gebracht. Fabio Cordella is een bekende italiaanse (wijn)zakenman bekend in de wijnwereld om zijn zeer fraaie (highend) wijnen. Fabio Cordello behoort tesamen met Rivera tot de top wijnmakers uit de sterk opkomende streek Puglia in Italië. De wijn heeft een fraaie zeer licht roze kleur met een zeer complexe neus met rood fruit. Een vleugje aardbei en framboos maar ook nog een fraaie frisse droge mineraliteit met in de afdronk een kruidig, bitter toontje. Deze Buffonrose heeft een mooi fruit maar is tevens droog en zeer elegant. Een waanzinnige wijn bij rauwe vis en pittige Aziatische gerechten. Dit is zeker geen doorsnee rose en naast de inhoud is ook de uitmonstering een sieraad op tafel.




    Lees meer

  • 2016 Wesley Sneijder WS10 Salento IGP

    Maak favoriet

    60 op voorraad

    Voetballer Wesley Sneijder (Ajax, Inter Milan, Galatasaray, etc) gaat met Fabio Cordella wijn op de markt brengen. Fabio Cordella is een bekende italiaanse (wijn)zakenman bekend in de wijnwereld om zijn zeer fraaie (highend) wijnen. De twee leerden elkaar kennen toen Sneijder bij FC Internazionale in Milaan voetbalde. De WS 10 Salento Rood is gemaakt van de typische Puglia druiven de Negroamaro 80% en de Malvasia Nera di Lecce 20%. In het glas heeft de WS10 Salento een intense diepe robijnrode kleur. In de neus heeft de wijn een fris maar ook krachtig boeket van rode bessen maar na enig walsen onderscheiden we ook espresso en leder. In de mond is de medium tot full bodied wijn zacht, ietwat romig in het gehemelte met mooie maar geen overheersende tannines. De afdronk is zeer fraai waarbij fris fruit mooi blijft hangen. 

    90/100 James Suckling


    Lees meer

  • 2014 Gianfranco Fino Salento Negramaro Jo

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Jo komt van Jonino, de Italiaans en Latijns naam voor de Ionische Zee. Het gebied Manduria wat hier aan ligt is het gebied waar de Negramaro druif optimaal tot zijn recht komt. De Jo is wel de allerbeste Negramaro wijn van 40-50 jaar oude wijngaard. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest maar optimaal condities en de kunst van het wijnmaken. 9 maanden houtopvoeding geeft een geweldige volle, stevige wijn met rood en zwart fruit. Donker van kleur met tonen van laurier, cacaco. Van de Gianfranco Jp worden maar een paar duizend flessen van gemaakt.
    Lees meer

  • 2015 Gianfranco Fino Salento Negramaro Jo

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Jo komt van Jonino, de Italiaans en Latijns naam voor de Ionische Zee. Het gebied Manduria wat hier aan ligt is het gebied waar de Negramaro druif optimaal tot zijn recht komt. De Jo is wel de allerbeste Negramaro wijn van 40-50 jaar oude wijngaard. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest maar optimaal condities en de kunst van het wijnmaken. 9 maanden houtopvoeding geeft een geweldige volle, stevige wijn met rood en zwart fruit. Donker van kleur met tonen van laurier, cacaco. Van de Gianfranco Jp worden maar een paar duizend flessen van gemaakt.
    Lees meer

  • 2013 Gianfranco Fino Salento Negramaro Jo

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Jo komt van Jonino, de Italiaans en Latijns naam voor de Ionische Zee. Het gebied Manduria wat hier aan ligt is het gebied waar de Negramaro druif optimaal tot zijn recht komt. De Jo is wel de allerbeste Negramaro wijn van 40-50 jaar oude wijngaard. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest maar optimaal condities en de kunst van het wijnmaken. 9 maanden houtopvoeding geeft een geweldige volle, stevige wijn met rood en zwart fruit. Donker van kleur met tonen van laurier, cacaco. Van de Gianfranco Jo worden maar een paar duizend flessen van gemaakt.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 12

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen