Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 11

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Bodegas Mauro Prima

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Dé topper uit Castillo y Léon. Reeds jaren één van de meest gegeerde wijnen uit Spanje met een geweldige Value for Money. Mauro is gesticht door Mariano Garcia, jarenlang oenoloog bij de alom gerenommeerde bodega "Vega Sicilia". Garcia besloot een aantal jaren terug om zijn eigen wijn te gaan produceren. En dit met heel erg veel succes. Volle, elegante wijn met een duidelijk Toro karakter.
    Lees meer

  • 2015 Bodegas Mauro Prima Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Dé topper uit Castillo y Léon. Reeds jaren één van de meest gegeerde wijnen uit Spanje met een geweldige Value for Money. Mauro is gesticht door Mariano Garcia, jarenlang oenoloog bij de alom gerenommeerde bodega "Vega Sicilia". Garcia besloot een aantal jaren terug om zijn eigen wijn te gaan produceren. En dit met heel erg veel succes. Volle, elegante wijn met een duidelijk Toro karakter.
    Lees meer

  • 2014 Bodegas Maurodos San Roman

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Bodegas Maurodos is eigendom van de gerenommeerde wijnmaker Mariano Garcia en zijn zonen Eduardo en Alberto en de producenten van prachtwijnen zoals de Prima en de Mauro. De San Roman wordt alleen maar in de goede wijnjaren gemaakt. De San Roman is 100% Tinta de Toro ( Tempranillo ) van een 35 jaar oude wijngaard welke is gelegen op een zandige, stenige bodem rijk aan klei in de Toro. De San Roman heeft 25 maanden gerijpt op Franse en Amerikaans eiken waarvan 80% nieuw is. Hij legt een film van een ondoorzichtig paarse kleur tegen het glas en geeft een complex boeket van geroosterde eik, grafiet, vochtige aarde, zoethout, tapenade en zwarte bes. De smaak is vol, met een overvloed maar fijne tannines en voldoende zuren en doorzettingsvermogen. Een Toro met karakter. 94/100 Parkerpunten


    Lees meer

  • 2015 Mauro

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Mauro is een fonkelende, granaatrode wijn met zacht rood fruit in de geur en tonen van lichte houtlagering, heeft een volle maar elegante smaak, sappig, met fluweelzachte tannines en is prachtig in balans. De eigenaar van Mauro (Garcia) is voormalige wijnmaker van Vega Sicilia. Van de 2015 jaargang is een significant kleinere (maar o zo delicaat) aanbod.
    Lees meer

  • 2016 Mauro

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    De Mauro is een fonkelende, granaatrode wijn met zacht rood fruit in de geur en tonen van lichte houtlagering, heeft een volle maar elegante smaak, sappig, met fluweelzachte tannines en is prachtig in balans. De eigenaar van Mauro (Garcia) is voormalige wijnmaker van Vega Sicilia.
    Lees meer

  • 2016 Mauro Godello

    Maak favoriet

    61 op voorraad

    De Mauro Godello is een aangename witte wijn, mooi heldergeel van kleur met meerdere aromatische nuances op een precieze en aantrekkelijke neus. De wijn heeft een emphatische structuur en is levendig, evenwichtig, vol en fris. Gemaakt van 100% Godello druiven.

    Deze wijn smaakt heerlijk bij visgerechten (kaviaar, stoofpotjes, oesters, gekookte vis) en is ook erg lekker bij rijstgerechten (al dan niet met vis).


    Lees meer

  • 2012 Mauro Vendimia Seleccionada (VS)

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De Vendimia Seleccionada is een 100% Tempranillo wijn die een reuze stap hoger maakt in rijkdom in vergelijking tot de Mauro cuvee en dat is al zo'n geweldige wijn. Hij vertoont ook opmerkelijke frisheid die Garcia kenmerkt. Fameuze Top wijn uit Spanje. Mauro VS komt van twee unieke percelen, gelegen in Tudela de Duero en Traspinedo. Men past biologische landbouw toe met zeer lage opbrengsten. De wijngaarden zijn ruim 80 jaar oud. De Mauro VS wordt alleen geproduceerd in de top-jaren. Na de fermentatie krijgt de wijn gemiddeld 36 maanden opvoeding in vaten van Franse en Amerikaanse eik.


    Lees meer

  • 2015 Mauro Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Prijsindicatie van Parker voor de Mauro is $50. De Mauro is een fonkelende, granaatrode wijn met zacht rood fruit in de geur en tonen van lichte houtlagering, heeft een volle maar elegante smaak, sappig, met fluweelzachte tannines en is prachtig in balans. De eigenaar van Mauro (Garcia) is voormalige wijnmaker van Vega Sicilia. Deze 2015 Mauro zit in een magnum fles van 1.5 liter.
    Lees meer

  • 2015 Mauro Terreus

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    De Mauro Terreus heeft 26 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken.Complexe volle wijn. Rijp zwart fruit, mineralen, "roasted tones", cacao, vanille, rozijnen, prachtige tannines en een indrukwekkende afdronk. We praten hier over het topmodel van Bodegas Mauro en de Terreus welke in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd en terecht geweldige beoordelingen krijgt.

    96/100 Peñín




    Lees meer

  • 2012 Mauro Vendimia Seleccionada (VS) Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Vendimia Seleccionada is een 100% Tempranillo wijn die een reuze stap hoger maakt in rijkdom in vergelijking tot de Mauro cuvee en dat is al zo'n geweldige wijn. Hij vertoont ook opmerkelijke frisheid die Garcia kenmerkt. Fameuze Top wijn uit Spanje. Mauro VS komt van twee unieke percelen, gelegen in Tudela de Duero en Traspinedo. Men past biologische landbouw toe met zeer lage opbrengsten. De wijngaarden zijn ruim 80 jaar oud. De Mauro VS wordt alleen geproduceerd in de top-jarenn. Na de fermentatie krijgt de wijn gemiddeld 36 maanden opvoeding in vaten van Franse en Amerikaanse eik. Deze fraaie wijn zit in een fles van 1.5 liter (magnum)


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 11

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen