Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 22

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Velenosi Rosso Piceno Superiore Brecciarolo DOC 0.375 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Dit schitterende domein produceert mooie wijnen met een meer dan uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Brecciarolo DOC is gemaakt van 70% montepulciano en 30% sangiovese en heeft 12 maanden opvoeding gehad op eikenvaten. Het sappige fruit van het zuiden (Montepulciano) ontmoet de frisse zuren van een Chianti (Sangiovese). De wijn rijpt een jaar op gebruikte eikenhouten barriques om de tannines wat te verzachten en balans en structuur aan de wijn te geven. 


    Lees meer

  • 2013 Vignedileo Sangiovese Marche IGT

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Gemaakt uit 100% Sangiovese. 6 maanden houtlagering gehad. Mooi rood van kleur, vanille en hints van wilde bessen, geurige en aromatische mondvullende wijn met fraaie tannine. Heel veel wijn voor het geld.
    Lees meer

  • 2015 Velenosi Rosso Piceno Superiore Brecciarolo DOC

    Maak favoriet

    31 op voorraad

    Dit schitterende domein produceert mooie wijnen met een meer dan uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Brecciarolo DOC is gemaakt van 70% montepulciano en 30% sangiovese en heeft 12 maanden opvoeding gehad op eikenvaten. Het sappige fruit van het zuiden (Montepulciano) ontmoet de frisse zuren van een Chianti (Sangiovese). De wijn rijpt een jaar op gebruikte eikenhouten barriques om de tannines wat te verzachten en balans en structuur aan de wijn te geven. 


    Lees meer

  • 2017 Velenosi Villa Angela Falerio Pecorino

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Pecorino wordt gezien als een speciale, originele wijn met geel fruit en een duidelijke minerale toets. Het verleden van de druif, met haar 80-jarige verdwijning, is hoogst bijzonder te noemen en men mag in de Marche-regio met recht trots zijn op de herintreding van de Pecorinowijn op de markt. In het glas heeft de Pecorino Falerio van Velenosi een intens en stralend strogele kleur. In de neus is de wijn aangenaam met geuren van exotisch fruit en citrus vruchten en een bloemig boeket van meidoorn, acacia en jasmijn aangevuld met aromatische kruiden tonen. Een complex, elegant en goed georkestreerd boeket.In de mond valt vooral het frisse aroma op van de Pecorino. Deze wijn combineert een prettige zuurgraad frisheid tesamen met een fluweelzachte smaak. De ongewone elegantie maakt het zelfs gewaardeerd door de meest veeleisende fijnproevers. 


    Lees meer

  • 2017 Velenosi Villa Angela Marche Passerina

    Maak favoriet

    17 op voorraad

    Dynamische frisse, witte wijn! Mooi heldergeel van kleur met lichtgouden tinten en heeft een sterk, vol bouquet met bloesem tonen van linde en meidoorn. Brede fruitige tonen van knapperige pitvruchten (peer, citroen en rijpe grapefruit) complementeren de elegante, frisse en boeiende aroma's van deze wijn die zeer uitnodigen om nog een glas van deze heerlijke wijn te drinken. De wijn smaakt fris en dynamisch als de zeewind en vult je mond met de typische pitvruchten van deze druivensoort.

    Heerlijk bij een diner met vis, pasta of rijstgerechten met vlees en groente. Ook heerlijk bij antipasti en bij een lunch met bijvoorbeeld een salade.


    Lees meer

  • Velenosi Moscato Dolce VSQ Aromatico

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Fijne bruisende zoetige witte wijn, gemaakt van de Moscato druif. De wijn is aromatisch, met de typische charmante zoete fruittonen van abrikoos, perzik en rijpe druiven. De fruitige en intense smaken die zo typerend zijn voor de Moscato druif proef je goed terug in deze wijn. De wijn smaakt verfrissend. Door het lage alcoholpercentage, slechts 7%, ook heerlijk om bij een feestelijke lunch van te genieten. Door de prachtige flesuitmonstering is deze wijn ook erg leuk om kado te doen. Producent is wijnhuis Velenosi uit de Marche. 

    Past erg goed bij een dessert als afsluiting van een gezellig diner (bij zoetigheden, maar ook bij kaas). Door het lage alcoholpercentage, slechts 7%, ook heerlijk om van te genieten bij een feestelijke lunch of andere feestelijke gelegenheid in de middag. Lekker bij gebak en taart.


    Lees meer

  • 2015 Velenosi Passo Adagio Montepulciano D'Abuzzo Barrique

    Maak favoriet

    15 op voorraad

    Mooie rode wijn gemaakt van 100% Montepulciano druiven welke 12 maanden heeft gerijpt in nieuwe barriques. De wijn is mooi robijnrood van kleur met lichte granaatreflecties. Intens en karakteristiek bouquet, met tonen van vanille, rood fruit en kruiden. Heerlijke smaak met zeer harmonieuze tonen van aalbes, tabak, zoethout, kaneel en nootmuskaat. Aanhoudende, warme en volle smaak. Levendige wijn met een mooi karakter.

    Lekker bij wildgerechten, rund- en lamsvlees. Ook heerlijk bij pasta's Parmezaanse kaas.


    Lees meer

  • 2016 Velenosi Querciantica Lacrima Di Morro Doc

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Rode wijn van de zeldzame druivensoort Lacrima. De wijn is intens robijnrood van kleur, met paarse tinten, heeft een uniek rijk bouquet aan aroma's -alle kenmerken van Lacrima zijn aanwezig. De fruitige geuren van aardbeien en morellen en de fijne bloemengeuren van violette en rozenbloesem zijn intens en zeer aangenaam. De wijn heeft een fluweelzacht mondgevoel, licht tannine met licht kruidige hints, perfect in blans met de neus.

    Dit is een heerlijke wijn om als stand-alone van te genieten! Daarnaast ook breed inzetbaar bij verschillende pasta gerechten met vlees en gevogelte. 


    Lees meer

  • 2017 Umani Ronchi Verdicchio dei Castelli di Jesi Casal di Serra BIO

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Deze 100% Verdicchio heeft in de neus aroma's van wilde bloemen en geel fruit (perzik, abrikoos en rijpe appel). De aanzet is rijk en zacht met een goede dosis verfrissing en sappigheid. Een intense en langaanhoudende afdronk. Casal di Serra is een wijn met persoonlijkheid en romige aroma's. Daarnaast heeft de wijn een mooie balans en elegantie. De Casal di Serra past goed bij visgerechten, ovenschotels of gegrilde gerechten, geroosterd wit vlees en verse kazen. Decanter World Wine Awards 2017: 90/100
    Lees meer

  • 2017 Velenosi Offida Pecorino DOCG

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    De Velenosi Pecorino is een geweldige elegante witte italiaanse schoonheid De Pecorino druiven komen van geselecteerde druiven uit de wijngaarden van Ascoli Piceno en Offida gelegen op een hoogte van rond de 300 meter. Het terroir is lemige zandgrond en de druiven in deze bio Pecorino worden handmatig geplukt in de eerste week van september. De gisting vindt plaats in kleine roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde lage temperatuur om de geuren van de druiven op hun best te houden. Zodra de gisting is voltooid, blijft de wijn in roestvrijstalen tanks op zijn droesem (Sur Lie) bij een zeer lage temperatuur en om de 3 à 5 dagen wordt er geroerd (batonnage) deze wijn verder te verbeteren. Fijne en elegante neus met aroma's rijpe, gele vruchten. Ook een subtiel florale geur is herkenbaar. Salie en tijm voltooien het boeket. In de smaak valt direct het fluweelzachte mondgevoel op. Deze ronde textuur is heel mooi in balans met de rijpe aroma's. Richting afdronk wordt de smaak gecompleteerd door een fraaie frisse mineraliteit.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 22

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen