Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 39

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Mocavero Salice Salentino Rosso DOC

    Maak favoriet

    25 op voorraad

    De Salice Salentino is een heerlijke rode kwaliteitswijn gemaakt door wijnhuis Mocavero. Het wijnhuis ligt in de Italiaanse regio Apulië (Puglia). Salice Salentino is een van de bekendste DOC’s van het zuiden, en vermaard om zijn karaktervolle en krachtige wijnen. Deze wijn is gemaakt van 80% Negroamaro, 20% Malvasia Nera of Lecce druiven en heeft een mooi robijn rode kleur. De neus heeft de wijn peperige tonen, aangenaam chocola en kruiden, zwarte kersen. Mooie zwoel geur, kruidig en aangenaam. De smaak is mooi vol en krachtig, sappig en lekker stevig. Mooi fruit in de smaak, met kersen en gedroogde pruimen, specerijen, zuidelijk en warm. De Salice Salentino is een volle en krachtige rode wijn en een uitstekende begeleider bij gegrilde varkenskoteletten, belegen kazen, maar ook bij gedroogd fruit en walnoten.


    Lees meer

  • 2013 Mocavero Salice Salentino Riserva doc 'Puteus'

    Maak favoriet

    26 op voorraad

    Heerlijke rode kwaliteitswijn gemaakt door wijnhuis Mocavero uit de regio Apulië (Puglia). Gemaakt van 80% Negroamaro, 20% Malvasia Nera of Lecce druiven.Op de neus ontdek je een warme en zuidelijke geur met een vleugje leer en kruidigheid, zwarte kersen en vanille. De smaak is vol, warm en zwoel, licht gerijpt met amandelen, kruidig, niet te zwaar, met goed sap, wat zuren en levendigheid. De Negroamaro druif zorgt bij deze wijn voor mooie bittertonen, stevigheid en tannines.

    Deze Puteus combineert perfect met wildgerechten (rund en gevogelte) en past ook goed bij gekruide gerechten en verschillende soorten vleeswaren zoals salami.


    Lees meer

  • 2016 Sierra Cantabria Blanco

    Maak favoriet

    56 op voorraad

    Wij zijn grote fan van de hele serie van de Sierra Cantabria's en onze mening wordt ook sterk gesupporteerd door Penin en Rober Parker.  Robert Parker JR schrijft over Sierra Cantabria "An excellent and consistent producer of high-quality wines at realistic prices"  Sierra Cantabria Blanco  is gemaakt van Sauvignon Blanc (49%), Viura (36%) en Malvasía (15%) druiven en vergist in Franse eiken vaten uit de omgeving van de Vogezen .Deze wijn heeft zowel in de neus als in zijn smakenpalet tonen van zacht, fruit als peer en mango tot rijpe citrus vruchten. De korte houtlagering geeft de wijn bovendien een aangename toon van geroosterd brood tot vanille. Een erg complete wijn met een zeer breed smaken pallet.


    Lees meer

  • 2017 Antonio Caggiano Falanghina Campania IGT

    Maak favoriet

    61 op voorraad

    De Falanghina van de fameuze wijnmaker Antonio Caggiano is een verleidelijke toch ingetogen wijn. Gemaakt van 100% Falanghina. Geurige peren en mineralen ontstaan als deze mooie Falanghina zich opent in het glas. De wijn is mooi in balans zonder de buitensporige zoetheid die andere versies zoveel definieert. De wijn heeft de typische geur van vers fruit zoals ananas en banaan. De smaak is vol & harmonieus
    Lees meer

  • 2017 Bodegas Muga Blanco Fermentado en Barrica

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Muga Blanco Fermentado en Barrica (Barrel Fermented Blanco) is een mix van de witte druiven uit Rioja - de Viura & Malvasía die gefermenteerd worden in eiken vaten (meestal van Nevers in Frankrijk en uit Hongarije) waar het rijpt en in contact met de fijne droesem tot ongeveer februari (4-5 maanden in totaal). Deze wijn heeft een extreem lage pH, 3.05, die verantwoordelijk is voor de helderheid en de heldere, bleke kleur. De Muga Blanco FB is subtiel en elegant, met wat mineraliteit, witte bloemen en fruit. De smaak is zacht, met een goede geïntegreerde zuurgraad en is zeer schoon. De Rioja gaat momenteel meer en meer doorbreken met fraaie en vooral zeer elegante witte wijnen. Muga, Contador, Remirez de Ganuza zijn hier zeker de voorloper is geweest
    Lees meer

  • 2017 Quinta da Falorca Encruzado Reserva Blanco

    Maak favoriet

    44 op voorraad

    De Encruzado Reserva Quinta da Falorca bestaat voor 95% uit de mooiste witte ruif uit de Daô - de Encruzado. Deze druif heeft het vermogen om bijna een perfecte balans tussen suikers en zuurgraad te behouden. Hij levert droge, fruitige en aromatische wijnen en is één van Portugal’s top witte druivenrassen. Deze druif heeft een buitengewoon verouderingspotentieel en dat zien we ook met deze witte wijn van Quinta da Falorca want deze wijn kan zonder problemen nog tot 2030 in uw kelder of wijnkoelkast blijven. De wijn heeft gerijpt in nieuw Frans eiken en heeft een perfect alcohol percentage van 13% en dit maakt de wijn super elegant.
    Lees meer

  • 2016 Sierra Cantabria Organza Blanco Fermented Barrique

    Maak favoriet

    2016 Sierra Cantabria Organza Blanco Fermented Barrique

    Aanbiedingsprijs: € 15,95

    Normale prijs: € 18,95

    1 op voorraad

    De Organza van Sierra Cantabria is een blend van de Viura, Malvasia & Garnacha Blanca druiven en komt van de oude wijngaard San Vicente de la Sonsierra.
    Na de handmatige pluk vindt er een koude inweking plaats van de druiven gedurende 12 uur om extra smaak en aroma aan de druiven te onttrekken. De Fermentatie vindt plaats in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Gevolgd door rijping op vat gedurende 9 maanden en battonage (omroeren van de dode gist cellen voor extra body en volume) 2 keer per week tijdens de eerste 6 maanden. Dit is een prachtige verfijnde witte Rioja met mooi verfijnd eik en een lekkere butterscotch. In de neus witte vruchten en en in de mond een goede zuurgraad en wederom fraaie fruittonen met verfijnd eiken en vanille. Dit is een zeer fraaie elegante witte wijn waar jaarlijks altijd maar tussen de 6.000 en 9.000 flesen van worden gemaakt. 

    92/100 Parker


    Lees meer

  • 2017 Rioja Tentenublo Wines Blanco

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Bodega Tentenublo behoort tot de absolute nieuwe stijl Rioja makers. Een kenmerk dat Tentenublo onderscheidt is de bijzondere situatie van de 7 hectare wijngaarden, verdeeld over 19 percelen. De ongelofelijke diversiteit van deze percelen leden naar de diverse wijnen die Tentenublo produceert waarbij in alle gevallen het gaat om zeer kleine unieke percelen dus uiteindelijke productie is slechts een handvol aan zeer unieke geweldige Rioja wijnen. Bodega Tentenublo behoort tot de absolute nieuwe stijl Rioja makers. Gemaakt van een blend van Viura en Malvasia. De Tentenublo blanco is een geweldige frisse, complexe wijn. De stijl is ala een fraaie Bourgondiër maar dan onverslaanbaar qua prijs.


    Lees meer

  • 2017 Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Bianco Costa Toscana

    Maak favoriet

    55 op voorraad

    Fantistische elegante toscaanse wite wijn. Mooi fris en fruitig en gemaakt van Trebbiano, Vermentino en Malvasia Bianca die uitsluitend met de hand worden geplukt en geselecteert op rijpheid. De Vermentino druiven worden gevinifiëerd door ze traditioneel te persen en het sap op een lage temperatuur gedurende 1 maand te fermenteren met de natuurlijke gisten. De Trebbiano en Malvasia Bianca druiven blijven na het koelen nog enkele uren (7-12 uur) met de schil in de persmachine en gaan vervolgens in een roestvrijstalen tank om te gisten. Wanneer fermentatie van iedere verschillende variëteit ten einde is gekomen wordt de wijn samengevoegd. 

    Deze Il Ghizzano Bianco is zeer toegankelijk, zacht, fruitig (citrus aroma's), mineralig en heeft een fijne zuurgraad. De wijn is biologisch gecertificeerd en beschikt over het "Suolo e Salute" certificaat.

    Heerlijk bij zomerse gerechten. De wijn past ook goed bij pasta's, vegetarische gerechten en magere vissoorten. Ook prettig om op een terras van te genieten.


    Lees meer

  • 2014 Benjamín Romeo Vins del Massis Macizo

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    Vins del Massis is een project van Benjamín Romeo - de wijnbouwer met de fameuze Contador De Macizo is gemaakt van 50% Xarello en 50% Garnacha Blanca van geselecteerde percelen en zelfs specifieke wijnstokken van enkele van de wijngaarden die voor Massis worden gebruikt. De wijn heeft pit zeker daar een deel van de wijnen eiken opvoeding heeft gehad. De wijn is een serieuze wijn met een mondgevoel van kalkachtige tannines en een stevige body De wijn is krachtig en evenwichtig welke met enige jaren flesrijping nog verder zal verbeteren. Er zijn ongeveer 4.000 flessen gemaakt van deze uitstekende en nog zeer goed betaalbare kwaliteitswijn.

    91/100 Parker


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 39

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen