Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Graham Beck Gorgeous Rose

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De Gorgeous rose is de enige stille wijn van Graham Beck. Dit wijnhuis staat inmiddels bekend om zijn geweldige sparkling wijnen die champagne aandoend zijn maar dan tegen een stukken betere prijs. Deze Gorgeous rose is dan ook een blend van de typische druiven die je ook tegenkomt in een champagne namelijk de Pinot Noir en de Chardonnay. En dat geeft deze cuvee zijn bijzondere karakter, een rosé met mooie verfijnde smaken. Dit is een geweldige terraswijn met zijn frisse smaak en zeer lichte kleur (ja het oog wil ook wat) maar onderschat zijn gastronomische kwaliteit zeker niet. Heerlijke bij spicy food en sushi
    Lees meer

  • Graham Beck Brut Rosé Non Vintage

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    De Graham Beck Non Vintage Brut Rose is een overheerlijke Zuid Afrikaanse "champagne" Graham Beck is een specialist van de Vonkelwijn en ook deze uitvoering heeft 89 Parker punten gekregen en dat is vrij uniek voor een wijn uit deze prijsklasse. De NV Brut Rose is een mix van 54% Pinot Noir en 46% Chardonnay met 5,7 gram per liter restsuiker. Deze Brut Rose Parel- of Vonkelwijn (zuidafrikaanse naam voor Champagne) heeft aantrekkelijke geuren van rode kersen en aardbeien In de neus aroma's van fris citrusfruit met op het palet een rijke romige complexiteit vergezeld met een zeer fijne mousse die bijdraagt aan de frisheid en finesse van deze brut. Een volwaardige all-rounder en zeer aantrekkelijk als aperitief of als verkwikkend glas buiten de maaltijd (of tussen de gerechten door om wat afstand te creëren ter vervanging van de klassieke sorbet). Tapa's/anti-pasti , Zeevruchten (mosselen, oesters, krab/kreeft/langouste)


    Lees meer

  • Graham Beck Brut

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Deze heerlijke en veelzijdige Zuid Afrikaanse mousserende wijn is met recht een allemansvriend te noemen. Iedereen is er weg van! De geuren alleen al prikkelen de zintuigen. Heerlijke aroma’s van citroen, appel, meloen, peer, perzik en abrikoos zorgen voor een heerlijke frisheid. Een aromatische, finesserijke wijn met een uitstekende balans tussen de Chardonnay en de Pinot aroma’s. De Graham Beck Brut is dan ook echt een aanrader om heerlijk van te genieten op terrasje tijdens een zomerse dag.

    Heerlijk als aperitief en ook erg lekker bij vis, zachte witschimmelkazen en bij een nagerecht met fruit.


    Lees meer

  • 2012 Graham Beck Brut Rosé

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    Een overheerlijke Brut Rosé met zijn charmante, bleekzilverroze tint en uitbundige karakter is deze Brut Rosé een mooie en opvallende begeleiding bij iedere speciale gelegenheid. De prachtige tint van deze wijn wordt veroorzaakt door een speciale enzymatische reactie tijdens het transport van het Pinot Noir-fruit. De Brut Rosé geurt krachtig met een merkbare aanwezigheid van de pinot noir en aroma's van aardbeien, frambozen en kersen. De smaakbeleving is heerlijk fris, uitbundig en flirterig maar tegelijkertijd ook elegant en gestructureerd. Een volwaardige all-rounder. 

    Heerlijk om van te genieten op een terras (als aperitief) en ook erg lekker bij vis, bij nagerechten met fruit.


    Lees meer

  • Graham Beck Blanc de Blancs Brut

    Maak favoriet

    27 op voorraad

    De Graham Beck Brut Blanc de Blancs wordt gemaakt van 100% Chardonnay. Deze heerlijke en veelzijdige Zuid Afrikaanse "Champagne"  combineert rijke romige aroma's met hints van vers limoen fruit in de neus. In de mond kunt u een spannende fijne mousse met een explosie van fruit verwachten. De Blanc de Blancs heeft een prachtig boeket met citroen, hints van witte perzik en appelbloesem die zeer goed gedefinieerd en verleidelijk is. In de mond heeft de wijn subtiele hints van gedroogde mango en Golden Delicious. Het gehemelte is knapperig en strak met een soberheid die je van een goede Blanc de Blancs mag verwachten.


    Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen