Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 49

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 CEPA 21 HITO Rose

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De druiven hebben voor deze geweldige rose hebben slechts enkele uren geweekt bij lage temperatuur. De fermentatie is tussen 12 en 15 graden en heeft daarna een 2 maanden opvoeding gehad op zijn droesem (sur lie). De Hito rosé heeft een zeer licht roze kleur zoals een provence rosé maar dan met de klasse van de Tempranillo druif wat zorgt voor meer complexiteit. In de neus is de Hito intens, vers en fris met rijpe rode vruchten zoals aardbeien en frambozen, die later evolueert naar meer bloemen met meer complexe tonen. Het gevoel in de mond is zeer fris en zijdeachtig met uitgebalanceerde zuurgraad. De afdronk is lang en aangenaam en dit is een van de beste rose's in zijn prijsklasse. Jaargang 2017 is zonder twijfel de mooiste jaargang van deze geweldige rose. Probleem is alleen dat de vorst en hagel voor een serieus minder opbrengst heeft gezorgd. Heerlijk als Aperitief maar ook geweldig als diner-wijn bij bijvoorbeeld Aziatisch eten of Sushi. Past ook goed bij een heerlijke voorjaarssalade met rauwe ham, blauwschimmelkaas en vijgen.


    Lees meer

  • 2017 Emilio Moro Finca Resalso

    Maak favoriet

    46 op voorraad

    Terwijl u wacht tot de ‘grote’ wijnen van Moro hun toppunt bereiken, kan u al volop genieten van deze fruitige, jeugdige Tempranillo van Emilio Moro. De Finca Resalso komt van de (relatief) jongere wijnstokken. In het glas heeft de wijn een kersenrode kleur met paarse tinten. In de neus prikkelt de geur en intensiteit van de wijn de zintuigen. Puur fruitgenot van aardbeien, kersen, frambozen zoethout en zwarte bosvruchten. De Finca Resalso is levendig, met een kruidige toets en net genoeg structuur door de 4 maanden lagering op Franse barriques. Het is een zeer fraai wijn met een goed ontwikkelde structuur dat maakt het zeer aangenaam om te drinken. De Resalso heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. In de April editie van Hubrecht Duijker krijgt de Finca Resalso van Emilio Moro een lovende beoordeling en het predikaat 'Aanbevolen'.
    Lees meer

  • 2016 CEPA 21 HITO

    Maak favoriet

    178 op voorraad

    Wedden dat uw vrienden denken dat deze wijn dubbel zoveel kost? Nieuw voor Nederland!!! HITO breekt de trend in de ontwikkeling van jonge wijnen. HITO heeft een nog langere houtopvoeding van 8 maanden in eiken gehad en dat brengt meer subtiliteit en elegantie. De Hito is een nieuw project van de fameuze wijnmaker Emilio Moro. De Cepa 21 Hito is een van de wijnen uit de Ribera met de beste prijs/kwaliteit verhouding die is te vinden. Parker spreekt in zijn beoordeling over "A benchmark Ribera at a very attractive price"
    Lees meer

  • 2016 Emilio Moro El Zarzal

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    De twee nieuwe witte wijnen van Emilio Moro zijn de El Zarzal en de La Revelia en hebben hun levenslicht gezien met jaargang 2016. Allebei zijn ze gebaseerd op de nobele druif de Godello en de wijngaarden liggen in de Bierzo. De 2016 El Zarzal is geproduceerd met druiven van 15 jaar oude wijnstokken in Bierzo, die zijn gefermenteerd in roestvrij staal en gerijpt in eiken vaten van 2500 liter gedurende acht maanden. Van deze witte zijn (slechts) 8.818 flessen gebottled en is vooralsnog een wijn die door Emilio Moro op allocatie wordt uitgeven dus onder de streep krijgt ieder land maar een zeer beperkte hoeveelheid flessen.
    Lees meer

  • 2015 CEPA 21

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    De grote broer van de Hito. De Emilio Moro-familie maakt onder dit Cepa21-etiket een moderne Ribera, die voor 100% uit Tinto Fino bestaat - de plaatselijke Tempranillo - en 14 maanden op Franse en Amerikaanse barriques heeft gelagerd. Dat geeft een elegante wijn. De kleur is prachtig donker kersen rood. De wijn is elegant, kruidige tonen, spicy met een impressie van koffie. De smaak in de mond is weelderig en vergezeld met een elegante afdronk. Ongekend tav prijs/kwaliteit. De wijn scoort altijd in de Parker en Penin 90+ categorie. Cepa 21 wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende nieuwe ontwikkelingen in Ribera Del Duero. In Perswijn editie van Maart 2016 is de CEPA 21 verkozen tot een van de beste wijnen uit de Ribera en heeft predicaat Select wijn gekregen en in het jaaroveizicht van Wine Spectaror behoort de wijn tot de TOP 100 beste wijnen (wereldwijd) van 2016.


    Lees meer

  • 2016 Emilio Moro

    Maak favoriet

    158 op voorraad

    De Emilio Moro is een 100% Tempranillo en komt uit verschillende wijngaarden van verschillende grondsoorten (klei, kalk en steen) van 25-35 jaar oud. In spaanse terminologie is dit een zogenaamde Crianza (de Malleolus is een Reserva). De wijn is gefermenteerd met inheemse gisten in roestvrij stalen vaten met 15 dagen schil contact en voor een jaar in eiken vaten waarvan 50% Frans en 50% Amerikaans eiken. De Emilio Moro is qua kleur donker en bijna ondoorzichtig. In eerste aanzet is het een beetje gesloten maar na rustig walsen komen fraaie en geconcentreerde aroma's van pruimen, rijpe zwarte kersen en fijne kruiden in de neus. De smaak is vol met verfijnde tannines, evenwichtig en met een fraaie zuurtegraad. Zo'n goede Ribera voor zo'n prima prijs kom je niet vaak tegen. 91/100 Parkerpunten


    Lees meer

  • 2016 Emilio Moro La Revelia

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De La Revelia is ook een 100% Godello komenden van een hoog gelegen wijngaard in de Bierzo. De wijn is licht goudkleurig en heeft een zeer intens aroma met de typische nuances van de Godello zoals vers steenfruit en subtiele citrus- en kruidachtige tonen. Van deze La Revelia zijn slechts 5.278 flessen geproduceerd en heeft in zijn eerste jaar al unaniem zeer hoge scores gehaald. Dit is een wijn voor mensen die (vaak terecht) chardonnay-moe worden. Dit is een complexe wijn die voor het geld een uitmuntende P/Q heeft en kan opboksen met veel duurdere Chardonnays. 92 Wine Spectator, 91 Wine Advocate, 93 James Suckling
    Lees meer

  • 2017 Emilio Moro Finca Resalso magnum

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Terwijl u wacht tot de ‘grote’ wijnen van Moro hun toppunt bereiken, kan u al volop genieten van deze fruitige, jeugdige Tempranillo van Emilio Moro. De Finca Reslalso komt van de (relatief) jongere wijnstokken. In het glas heeft de wijn een kersenrode kleur met paarse tinten. In de neus prikkelt de geur en intensiteit van de wijn de zintuigen. Puur fruitgenot van aardbeien, kersen, frambozen zoethout en zwarte bosvruchten. De Finca Resalso is levendig, met een kruidige toets en net genoeg structuur door de 4 maanden lagering op Franse barriques. Het is een zeer fraai wijn met een goed ontwikkelde structuur dat maakt het zeer aangenaam om te drinken. De Resalso heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Dit is een geweldig wijn bij steaks, hamburgers, stoofpotjes en de betere charcuterie.
    Lees meer

  • Wijnpakket Emilio Moro Hito en Jamon Iberico Cebo de Campo handgesneden in fraaie wijnzak

    Maak favoriet

    Een zalige rode wijn van het fameuze wijnhuis Emilio Moro tezamen met de top onder de hammen - de Jambon Iberico van het zwarte Iberico varkentje. Een geweldige samenstelling welke gegarandeerd goed in de smaak gaat vallen en dit alles ook nog eens voor een zeer fraaie prijs verpakt in een mooie Proost Wijnzak.


    Lees meer

  • 2016 CEPA 21 HITO Magnum

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Wedden dat uw vrienden denken dat deze wijn dubbel zoveel kost? Nieuw voor Nederland!!! HITO breekt de trend in de ontwikkeling van jonge wijnen. HITO heeft een nog langere houtopvoeding van 8 maanden in eiken gehad en dat brengt meer subtiliteit en elegantie. De Hito is een nieuw project van de fameuze wijnmaker Emilio Moro. De Cepa 21 Hito is een van de wijnen uit de Ribera met de beste prijs/kwaliteit verhouding die is te vinden. Parker spreekt in zijn beoordeling over "A benchmark Ribera at a very attractive price" Deze uitvoering is een magnum van 1.5 liter
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 49

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen