Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 11

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Jamones Eiriz Lomito Iberico de Bellota Jabugo gesneden 100 gram

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. De Lomito is gelegen aan het uiteinde van de lendene (de haas) en het in het spaanse de Cabecero (zie afbeelding). Het heeft meer vet infiltraties dan de haas (lomo) en is daardoor sappiger. De Lomito Iberico de Bellota is een uniek product wat zeer beperkt te verkrijgen is en is een van de top-producten van Jambon Eiriz. De Lomito van het Bellota varken wordt gedurende 1 week gemarineerd in peper en knoflook en wordt daarna in de open lucht voor 4-5 maanden gedroogd. Dit is een zeer uniek en exclusief product. Het vlees heeft een geweldige haast onbeschrijfelijke delicate smaak. De Bellota ham is hand-gesneden en vacuum verpakt -THT: 1/9/2018

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Lomo Iberico Bellota D.O. Jabugo

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Lomo is het haasje van het varken dus het edelste stukje vlees van de Bellota varkens. De Lomo Iberico Bellota 100 gram D.O.P zit vacuum verpakt in een fraaie verpakking van 100 gram. Dit is een zeer edel stukje vlees komende uit de Jabugo DOP welke voorheen bekend als Jamón de Huelva Recent is deze DOP kwaliteitsklasse ingevoerd en het is de meest prestigieuze classificatie in Spanje - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen.

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Cebo de Campo

    Maak favoriet

    32 op voorraad

    De Cebo de Campo Ibérico ham komt van de zwarte varkentjes van Eiriz en deze lopen rond in grote omheinde gebieden en worden bijgevoederd met graan en mais. Ook deze varkentjes hebben een een rijke voeding gekregen van eikels maar doordat ze ook andere regulier voedsel krijgen en minder hoeven rond te struinen is de ham net iets minder delicaat dan de duurdere Bellota. De Cebo de Campo die wij voeren komt van de achterpoot (de Jambon) waarbij het spierweefsel en vet prachtig is geïntegreerd. De hammen zijn fraai dooraderd en hebben een zachte milde smaak. De Ceba de Campo Jambon heeft een fraaie prijs/kwaliteit en zijn significant voordeliger dan de delicate Bellota hammen. 

    THT:8/11/19

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Paleta Iberico Bellota D.O. Jabugo

    Maak favoriet

    28 op voorraad

    Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. Een ham gemaakt van de achterpoot heet een Jamon en een ham gemaakt van de voorpot heet een Paleta. De Paleta Iberico Bellota D.O.P 100 gr hand gesneden zit vacuum verpakt in een pakje van 100 gram. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. Deze Paleta komt uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen

    THT: 20/3/19 en dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Jamones Eiriz Jamon Iberico Bellota D.O. Summum Jabugo

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    Jambon Eiriz Jabugo behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. De Jamon Iberico Bellota D.O. Summum 100 gr hand gesneden zit vacuum verpakt in een pakje van 100 gram. De varkens van Eiriz worden pas na 18 maanden geslacht (vele hammen worden gemaakt van varkens die al na 6 maanden worden geslacht!!) en daarvoor hebben ze vrijelijk kunnen rondlopen in het immense natuurgebied van Aracena en zich vol kunnen eten met de eikeltjes in de uitgestrekte eiken bossen. Er loopt gemiddeld een varken op 1 hectare dus dit zegt al heel veel. De ham wordt natuurlijk gedroogd en er wordt alleen gebruik gemaakt van zeezout voor de droging in de open lucht en verder geen chemicaliën of geforceerde droging in droog-kasten. De ham heeft ruim drie jaar gedroogd in de open lucht en is officieel gecertificeerd. Zoals de naam al doet vermoeden is de Summum het top stukje van de Bellota en is natuurlijk hand gesneden. Deze ham komt uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen.

    THT: 20/3/19

    Dit product wordt gratis verzonden


    Lees meer

  • Wijnpakket Emilio Moro Hito en Jamon Iberico Cebo de Campo handgesneden in fraaie wijnzak

    Maak favoriet

    Een zalige rode wijn van het fameuze wijnhuis Emilio Moro tezamen met de top onder de hammen - de Jambon Iberico van het zwarte Iberico varkentje. Een geweldige samenstelling welke gegarandeerd goed in de smaak gaat vallen en dit alles ook nog eens voor een zeer fraaie prijs verpakt in een mooie Proost Wijnzak.


    Lees meer

  • Proefpakket Emilio Moro Finca Resalso

    Maak favoriet

    Wat is nu leuker om te geven dan een pakket met daarin een fles wijn met uw eigen label/etiket met daarbij een fraaie Iberico ham en Neerlands meeste bekende kaas: de Reypenaer. Dit is een veelzijdig fijnproeverspakket. Heerlijk om zelf van te genieten, bijvoorbeeld bij feestelijke gelegenheden, maar ook erg leuk om als geschenk weg te geven aan uw relatie's of vrienden. Een origineel geschenk waarmee u voor de dag kunt komen. Dit pakket bevat een zalige rode wijn van Montgolfier uit Frankrijk waarop u uw eigen etiket kunt plakken (en dit kunnen wij natuurlijk ook voor u verzorgen). Deze wijn smaakt heerlijk bij een stukje Reypenaer: een uniek Nederlands kaasje op traditionele wijze gemaakt. Tenslotte nog een heerlijke Jamon Iberico Cebo de Campo van Jambon Eiriz Jabugo die behoort tot de absolute top-leveranciers van Iberico Bellota hammen. LET OP: De getoonde prijs van dit pakket bevat een fles wijn zonder label. Wij kunnen het label ook voor u verzorgen.
    Lees meer

  • Proefpakket Emilio Moro Finca Resalso

    Maak favoriet

    Een veelzijdig fijnproeverspakket met een zalige rode wijn, de Finca Resalso van het fameuze wijnhuis Emilio Moro, een Jamon Iberico: de heerlijkste 'grandcru' onder de hammen, en een stukje Reypenaer kaas 1 jaar gerijpt.


    Lees meer

  • Proefpakket Iberico Ham

    Maak favoriet

    Proefpakket Jamones Eiriz Iberico Ham

    Aanbiedingsprijs: € 50,96

    Normale prijs: € 54,80

    Proefpakket met 4 verschillende Iberico hammen. Stuk voor stuk geweldige kwaliteits hammen. Leuke manier om voordelig kennis te maken met onze exclusieve Spaanse Iberico ham - de beste rauwe hamsoort van Spanje. De beste Iberico hammen uit de Bellota D.O. worden geproduceerd door de absolute top leverancier Eiriz Jabugo. De hammen zijn hand-gesneden en vacuum verpakt. Deze producten komen uit de DOP Jamon de Jabugo (voorheen Jamon de Huelva) en dit is de regio waar de absoluut beste kwaliteit Iberico hammen vandaan komen - zeg maar de Grandcru Classé voor Iberico ham en daarbinnen wordt Eiriz gezien als de Château Petrus onder de Iberico Bellota hammen


    Lees meer

  • Proefdoos Smakelijke Kerst

    Maak favoriet

    Proefdoos Smakelijke Kerst

    Aanbiedingsprijs: € 60,31

    Normale prijs: € 65,55

    Een fraaie samenstelling met slechts alleen Grandcru-waardige producten. Een fraaie rode en witte wijn van het bekende wijnhuis Rivera, tempranillo zeezout van Abadia Retuerta, geweldige Rozemarijn honing en Olijfolie van Herdade de Sobroso en de top onder de Iberico Bellota ham - de handgesneden Summum. Dit alles zit verpakt in een luxe houten schuifkist.

    Vanzelfsprekend kunnen we deze samenstelling ook nog verkleinen, uitbreiden of aanpassen. Zomaar wat ideeën maar bijvoorbeeld een Wine-Cradle, een Wine Chill of Reypenaer kaas.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 11

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen