Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 55

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Famille Perrin Ventoux Rouge

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen.Deze rode wijn uit de Ventoux is blend van Carignan: 10%, Cinsault: 5%, Grenache: 50%, Mourvèdre: 15% en Syrah: 20%. De wijn rijpt gedurende tien maanden in kuipen en grote eiken vaten, Deze rode Ventoux is authentiek, oprecht en smaakvol. Dit wijnjaar had een milde, natte winter dat gevolgd werd door een droge en hete lente. Sappige rode wijn met weelderig rood fruit, cassis en braam in de neus. Fijne kruidigheid en een finale in fraîcheur. Ideale wijn bij zuiders gekruide gerechten of eenvoudigweg voor het plezier.
    Lees meer

  • 2017 Famille Perrin Luberon Blanc

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. De Luberon Blanc van de familie Perrin wat een zeer delicate en mooi gebalanceerde witte wijn oplevert. In het glas is de Luberon helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, peer, venkel en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit en een vleugje vanille die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met mooie zuren.


    Lees meer

  • 2016 Chateau Pesquie Cotes du Ventoux Cuvee des Terrasses Blanc

    Maak favoriet

    2016 Chateau Pesquie Cotes du Ventoux Cuvee des Terrasses Blanc

    Aanbiedingsprijs: € 8,95

    Normale prijs: € 10,95

    15 op voorraad

    Château Pesquié 'Terrasses' Blanc is een cuvée van 70% Viognier, 15% Roussanne en 15% Clairette, die goed gedijen op de terrassen van de Mont Ventoux, die op gemiddeld 350 meter boven zeeniveau liggen en veel kalksteen bevatten. De oogst van de viognier vond begin september plaats, roussanne en clairette werden eind september geoogst. Alle druivensoorten werden ca. 15 dagen in edelstalen tanks vergist. Van het gebruik van hout is bewust afgezien. Omdat viognier alleen met maximaal 50% in de Ventoux A. P is toegestaan, werd de wijn als ‘Vin de France‘ gekwalificeerd, wat niets verandert aan het feit dat het een echte Pesquié Terrasses is!


    Lees meer

  • 2016 Chateau Pesquie Cotes du Ventoux Cuvee des Terrasses Rouge

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Pesquie Terrasses Rouge is een volle smaakvolle wijn, met geuren van rood fruit, pruimen, wat hout, enige aardse aroma's, is verbluffende waar voor z'n geld! Doordat de wijn profiteert van de verkoeling van Mont Ventoux, en van de Zuid Franse zon, is de smaak tegelijk fris en vol rijp. De wijn heeft 12 maanden houtopvoeding gekregen op vaten van 2-4 jaar oud. Dit zorgt ervoor dat de wijn diepte krijgt maar waarin fruit blijf prefereren. Heerlijk rood fruit en zwart fruit zoals kers, framboos en braam zijn duidelijk te herkennen in deze geweldige jaargang. In de mond proeven we tonen van zouthout en specerijen en de wijn heeft een ongekende afdronk en complexiteit voor een wijn uit deze prijsklasse. De wijn krijgt steevast hoge beoordelingen en Robert Parker spreekt over een Amazing wine van deze Ventoux welke zonder enig probleem verward kan worden met een goede bordeaux. Jeff Dunnuck (Wine Advocate) schrijft: "Chateau Pesquie is without a doubt one of the top estate in Ventoux and the wines are under-priced given their quality."


    Lees meer

  • 2016 Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve Blanc

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. De Cote de Rhone Blanc Reserva is een wijn met heerlijke frisheid en geweldige diepte. Het heeft een wonderbaarlijke match voor Mediterrane vis en is een zalig aperitief. Dit jaar was ideaal voor witte wijnen en rosé's. Met een warm en vochtig begin was dit veelbelovend voor een goede oogst. De koele zomer die volgde zorgde voor een gebalanceerd zuurgehalte; en de zonnige oogst zorgde voor gezonde druiven. De wijnen zijn zeer aromatisch met hinten van bloemenen een fraaie zuurgraad. In het glas is deze witte Rhône van Perrin zeer bleek gelig van kleur. In de neus aroma’s van limoen, peer, perzik en iets van kamperfoelie. In het smaakpalet tonen van appel, meloen en een vleugje witte peper die worden gevolgd door een opvallend zuivere en goede afdronk met subtiele zuren.


    Lees meer

  • 2016 Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve Rouge

    Maak favoriet

    15 op voorraad

    Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Een echte Côtes du Rhône! Fruitig en vlezig met geweldige tannines maken deze 'alledaagse' wijn een genot om te drinken. Doorzichtig diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte bessen en heel licht wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van klein zeer rijp roodzwart fruit en iets van peper, die worden gevolgd door een goede afdronk met soepele tannines. 


    Lees meer

  • 2017 Domaine de la Janasse Cotes du Rhone

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Côtes du Rhône van Janasse is een blend van 40% Grenache aangevuld met Mourvèdre, Carignan, Syrah en Cinsault is wederom een prachtige jaargang. De wijn is medium-bodied, sappig en peperige met kruiden maar toch ook fris. Een zeer karaktervolle wijn en precies zoals een goede Cote du Rhone behoort te zijn maar dat kunnen we aan Domaine Janasse wel overlaten.
    Lees meer

  • 2013 Cave de Tain Crozes Hermitage Rouge Grand Classique

    Maak favoriet

    15 op voorraad

    Deze Cave de Tain uit de Crozes Hermitage heeft een intense granaat-rode kleur met paarse tinten en is zoals elke rode wijn van Cave de Tain gemaakt van 100% Syrah druiven. Deze Cave de Tain heeft delicate aroma's van bramen-fruit, vanille en lichte noten van eikenhout. Rijk in de mond met een goede zoetheid en stevige tannines. Aan het eind zijn er ook noten van zwarte bessen, violet en oosterse specerijen te herkennen. Een prachtig glas wijn tegen een geweldige prijs voor zulke kwaliteit. De wijn wordt ook geschonken in de First Class van Air France
    Lees meer

  • 2015 Stephane Ogier Cotes du Rhone le Temps Est Venu

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    De Côtes Du Rhône Temps Est Venu gemaakt van Grenache met kleinere hoeveelheden Syrah en Mourvèdre. Het is gevinifieerd en opgevoed in betonnen tanks. De rode Rhône van Ogier is kruidig met frambozen, herbes de Provence en wat aaardse tonen. In de mond is de wijn medium-bodied, soepel, elegant rood met een prachtige zoetheid van fruit en een onberispelijke balans. Volgens de Wine-advocate is deze wijn een "no-brainer aankoop" en heeft ook 91/100 Parkerpunten.


    Lees meer

  • 2016 Stephane Ogier Cotes du Rhone le Temps Est Venu Blanc

    Maak favoriet

    15 op voorraad

    De Côtes Du Rhône Temps Est Venu Blance is voornamelijk gemaakt van Grenache Blanc en Roussanne, met kleinere hoeveelheden Bourboulenc, Clairette, Marsanne en Viognier. Het is allemaal opgevoed in betonnen tanks en werd gebotteld rondom april van dit jaar. Het biedt een indrukwekkende geur van citrusbloesem, ananas en groene kruiden. In de mond is deze witte rhône van Ogier medium-bodied, fris en zeer stijlvol Deze wijn smaakt  bij  (gegrilde) vis en schaaldieren (garnalen, gamba's), kipgerechten en gaat ook erg goed samen met oosterse gerechten.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 55

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Over Bierzo en de Mencia druif wordt veel geschreven. Nog geen ervaring mee, start met deze wijn uw kennismaking. Mooie prijs-kwaliteit.

- Daan
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen