Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 26

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Zenato Bardolino Rosso

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960. Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen. Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bijzondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau. De Zenato Bardolino Rosso is een rode wijn uit de zone tussen Peschiera en Garda van de druivensoorten Corinva, Molinara, Negrara en Rondinella. Dit met een maximale aanvulling van 15% Sangiovese, Garganega en Rossignola. De Corinva geeft de Zenato Bardolino Rosso kleur en sterkte. De Rondinella druif een frisse smaak en de Molinara zorgt voor de verfijnde aroma's. De Bardolino Rosso is een niet zware wijn met een fruitig karakter en advies is om de wijn zeer licht gekoeld te drinken (16 graden)
    Lees meer

  • 2016 Zenato Valpolicella Superiore

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    In de wijncompetitie van Proefschrift uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Huiswijncompetitie in de categorie café/eetcafé rood. Heerlijk vlezige, sappige wijn. Erg veel wijn voor het geld.
    Lees meer

  • 2016 Tedeschi Valpolicella Superiore

    Maak favoriet

    23 op voorraad

    De Tedeschi Valpolicella Superiore uit de Veneto is een intens robijnrode wijn met mooie purperen reflecties. Het bouquet van de wijn is vol van mooi donkerrood fruit en lichte hints van kruiden zoals kaneel en vanille. Zoals alle Tedeschi-wijnen is dit ook een aanrader.
    Lees meer

  • 2015 Tedeschi Capitel dei Nicalo Rosso del Venezie

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Een intens robijnrode kleur met purperen reflecties. Het bouquet van de wijn is vol met kersen, frambozen en van mooi donkerrood fruit in combinatie met lichte hints van kruiden zoals kaneel en vanille. 


    Lees meer

  • 2013 Brigaldara Valpolicella Superiore Case Vecie DOC

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Het moment van oogsten is bij een goede Valpolicella erg belangrijk want als je maar iets te vroeg of te laat bent dan is de balans zoek en is de wijn vaak te zuur. Brigaldara is een absoluut tophuis uit de Veneto en bij deze Brigaldara Casa Vecie Valpolicella Superiore proef je het verschil tussen een normale Valpolicella en een goede Valpolicella. Deze Brigaldara is het topmodel onder de Valpolicella's en de druiven komen van hun topwijngaard de "Case Vecie". De 2013 jaargang is pas eind 2015 beschikbaar gekomen en heeft 12 maanden opvoeding gehad op slovenisch eiken foeders van 2000 liter en daarna nog 4 maanden flesrijping. Parker schreef over een eerdere jaargang (2013 is nog niet beoordeeld): "The Valpolicella from Brigaldara is incredibly sexy juice"


    Lees meer

  • 2015 Bolla Le Poiane Valpolicella Ripasso Classico

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Le Poiane Ripasso is diep granaatrood in het glas. In de neus de typische ripasso gueren zoals Intense geuren van zwarte bessen, vanille en kruiden. In de mond is de wijn full bodied met smaken van rode bessen en kersen gevolgd door een lang aanhoudende afdronk. De Le Poiane wijnen van Bolla wordt alleen gemaakt in de topjaren en rijpen langer dan de standaard Ripasso. Deze Poiane heeft 12 maanden gerijpt in eiken. De fles zit ook in een luxe papieren hoes. Een waar sierraad op tafel. Deze Ripasso van Bolla is een aanrader bij gegrild vlees en wild.
    Lees meer

  • 2014 Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De specialiteit van Zenato. De volle, krachtige kersenrode wijn door een 2e gisting op schillen bestemd voor Amarone-wijnen. Ripasso Valpolicella Superiore is intens en zeer verfijnd, met een krachtig boeket.


    Lees meer

  • 2015 Brigaldara Valpolicella Classico Superiore Ripasso IL Vegro DOC

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    De Brigaldara Il Vegro is een Ripasso opgevoed allereerst in RVS vaten en daarna in Sloveens eiken vaten. Volgens Decanter behoort deze tot de 5 beste Valpolicella Ripasso. Granaat rode kleur met in de neus mooie tonen van droge rijpe rode vruchten, kersen en vanille. 


    Lees meer

  • 2014 Tedeschi Valpolicella Doc Superiore Maternigo

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Een bijzonder krachtige, klassieke en grootse rode wijn. Een juweeltje deze Valpolicella Doc Superiore Maternigo van topwijnhuis Tedeschi. Deze Maternigo is prachtig helder robijnrood van kleur met zeer verfijnde aroma's van zoete zwarte kersen, bessen en pruimen, mooi rood fruit in combinatie met een vleugje zwoelheid en zoet, vanille en chocola. Deze wijn smaakt mooi krachtig en rijp, is warm, soepel en zwoel, met een lichte bitter, heerlijk kersenfruit, goede zuren en een stevige afdronk.

    Door zijn uitgesproken kracht, rijpheid en diepte past deze wijn uitstekend bij pepersteak, hazenrug, hazenpeper, hertenbiefstuk en harde kazen.


    Lees meer

  • 2013 Tedeschi Valpolicella La Fabriseria

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Een geweldige wijn, mooi robijnrood van kleur, met aroma's van intens kersenfruit, confiture, pruimen, vanille en bloemen. In de mond een rijke, complexe smaak met veel fruit en sap (kersen, bramen), mooie levendige zuren, een fijn bittertje, krentjes, met lichte tannines. Deze wijn is heerlijk rijp, goed in balans en mooi van kracht.

    Deze La Fabriseria smaakt uitstekend bij wildgerechten (haas, ree) en andere mooie vleesgerechten zoals entrecote. Ook heerlijk bij een (dessert met) kaasplank.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 26

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen