Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2014 Comando G La Bruja Averia

    Maak favoriet

    2014 Comando G La Bruja Averia

    Aanbiedingsprijs: € 14,95

    Normale prijs: € 17,10

    1 op voorraad

    Een super elegante frisse wijn. Het gebied is ideaal voor de Grenache (hoog, warm overdag met flinke afkoeling, flinke kalk-bodem). Drie jonge maar al zeer fameuze wijnmakers-Fernando Garcia (Bodegas Marañones), Daniel Gómez Jimenez Landi (Bodegas Jimenez Landi) en Marc Isart (Bodegas Bernaveleva) - zijn verantwoordelijk voor de Commando G. Deze Averia kost een fractie van een 'instap Chateauneuf' maar is gegarandeerd beter. Een uitstekend en beter betaalbaar alternatief voor liefhebber van zuidelijk-rhône wijnen. Vol, niet te tanninerijk, soepel en lekker kruidig. Een wijn met charme.

    91+/100 Parker
    92/100 Peñín


    Lees meer

  • la bruja rozas comando g

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Een super elegante frisse wijn. Het gebied is ideaal voor de Grenache (hoog, warm overdag met flinke afkoeling, flinke kalk-bodem). Drie jonge maar al zeer fameuze wijnmakers-Fernando Garcia (Bodegas Marañones), Daniel Gómez Jimenez Landi (Bodegas Jimenez Landi) en Marc Isart (Bodegas Bernaveleva) - zijn verantwoordelijk voor de Commando G. Deze Averia kost een fractie van een 'instap Chateauneuf' maar is gegarandeerd beter. Een uitstekend en beter betaalbaar alternatief voor liefhebber van zuidelijk-rhône wijnen. Vol, niet te tanninerijk, soepel en lekker kruidig. Een wijn met charme.

    92/100 Parker
    93/100 Peñín


    Lees meer

  • 2016 Comando G Rozas Premier Cru

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Commando's laten zich graag inspireren door Bourgogne. Ook deze wijn is daar een mooi voorbeeld van. Naast hun perceelwijngaarden die ze catalogeren als Grand Crus, hebben we hier een 1er Cru uit Rozas de Puerta Real op 900 meter hoogte. Opnieuw een zeer fijne Garnacha!. De Comando G Rozas 1er Cru heeft een helderrode kleur, fonkelend met zelfs roze nuances. In de neus een fruitmand boordevol rood fruit, bessen, kersen en kruidigheid. Vederlichte aanzet, maar wat een einde! Veel complexiteit. Opnieuw een ragfijne Grenache!


    Lees meer

  • 2014 Comando G Las Umbrias

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    De Umbrias van Comando G heeft een zeer Chateauneuf-achtig boeket van zijn fraaiste soort met animale geuren en donker rode vruchten (Parker refereert hier aan een Rayas). De smaak is medium-bodied en is een echte 'kauw-wijn. KLASSE wijn met hoofdletters. Top grenaches die kunnen wedijveren met de beroemde Chateaneuf du Pape wijnen zeker als je prijs in ogenschouw neemt. 96/100 Parkerpunten
    Lees meer

  • comando g Tumba del Rey Moro

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De Tumba del Rey Moro komt van een van Comando G's meest freaky wijngaarden, een die bijna verloren was gegaan als Fernando en Daniel hem niet van de vergetelheid hadden gered. Op 1100 m hoogte gelegen, granietbodem met los zand en met een noordelijke oriëntatie. Nauwelijks 0,5 ha met Garnacha van 70 jaar oud. Spanjes Château Rayas! De Comano G Tumba del Rey Moro is zeer licht van kleur, tussen lichtrood en donkerrosé. In de neus een mooie geur van typische Grenache-kersen en noordkrieken, zelfs wat sinaasappelzeste en kruidnagel. Stevig in de mond, maar o zo loepzuiver en elegant. Fantastische finesse ! De Wine Advocate (Parker) schreef in zijn beoordeling over de Tumba del Rey Moro: "this is unbelievable. Unfortunately, it won't be easy to find."


    Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen