Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Vina Carmen Carmenere Gran Reserva

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Ook bij het maken van de Carmenère Gran Reserva heeft wijnmaker Sebastián Labbé gekozen voor één wijngaard, met een ideaal terroir voor deze druif. Het gaat om Apalta, in het hart van de Colchagua Valley. Krachtige expressie van het warme terroir van Apalta, vol, intens, rijk met een fluwelen afdronk, peperig en romig tegelijk.


    Lees meer

  • 2016 Montsecano Refugio Pinot Noir Casablanca Valley

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Biologische Chileense Pinot Noir van wijnhuis Montsecano - Valle de Casablanca. De Refugio heeft op de neus aroma's van kersen, specerijen, viooltjes en citrus. Krachtig maar ook elegant van smaak, erg veel fruit, wat aardse tonen (klei/graniet bodem) en een mooie zuurgraad. Goed uitgebalanceerd. Ongefilterde wijn met een zeer beperkte hoeveelheid zwavel. Heerlijk bij een mooi diner met vette vissoorten, wildgerechten of gevogelte. 93/100 Parker punten


    Lees meer

  • 2016 Montsecano Pinot Noir Casablanca Valley

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Mooie biologische Pinot Noir. Herkomst: Chili. Zeer gewaardeerd door de internationale wijnpers, o.a. 94+ Parker punten. Geproduceerd door wijnhuis Montsecano. De wijn heeft fijne aroma's van rijp rood fruit (aardbeien en zure kersen) met bloemige noten, jasmijn en een minerale achtergrond die doet denken aan sommige Pinots uit de Bourgogne. In de mond prachtige tonen van rood fruit met een pittige, kruidige vleug. De wijn is ongefilterd, decanteren wordt aangeraden. Serveren op 15-16°C. Smaakt heerlijk als begeleider bij geroosterd rood vlees en gegrilde groenten. 


    Lees meer

  • 2014 Errazuriz La Cumbre

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De Errazuriz 2014 La Cumbre is een rijpere versie van de Syrah Single Vineyard. De wijn komt van een wijngaard van 2 hectare wijngaard in Aconcagua op de heuveltop (vandaar de naam La Cumbre, wat betekent Top van de heuvel in het Spaans). De La Cumbre van Errazuriz is aromatisch en nogal opzichtig, met bloemige noten, (viooltjes, gedroogde rozen), bosbessen, een vleugje gerookt spek met goed gebalanceerde zuren. Het hout is perfect geïntegreerd (45% van de vaten zijn nieuwe en de wijn rijpt hieron voor minimaal 20 maanden). Elegant gestructureerd met verfijnde tannines en een geweldig glas wijn en dit wordt ook beaamd door Parker die deze uitvoering 92/100 punten heeft gegeven
    Lees meer

  • 2014 Errazuriz Don Maximiano Founder's Reserve

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Velen hebben al eens schuin gekeken naar deze mysterieuze zwarte fles. Het paradepaardje van Errázuriz bevindt zich onder de kurk en daar willen wij u kennis mee laten maken. De Don Maximiano bestaat voor 82% cabernet sauvignon aangevuld met petit verdot, cabernet franc en shiraz. De kleur is intens robijn-purperrood. Kersen, cassis, truffels en zwarte bessen worden omlijst door een hint van zwarte peper en subtiele nuances van chocolade en cederhout.
    Lees meer

  • 2011 Errazuriz Kai Carmenère

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    De Kai Carmenère is een grootse wijn van het befaamde Chileense huis Viña Errázuriz. Gemaakt van 92% carmenère. De druiven voor de Kai komen van de mooiste wijngaarden in de Aconcagua vallei. De kleur is intens diep paars-rood. Een geur van rijp zwart fruit met subtiele hints van chocolade, tabac en zoete kruiden. De smaak heeft zachte volle tannines met genoeg zuren om lang weg te leggen. Op dit moment is deze wijn enorm rijk van smaak met zwarte bessen geroosterde rode pepers, vers gemalen witte peper, truffel en kruiden. Een fantastische lange afdronk, zacht en elegant.
    Lees meer

  • 2015 Lapostolle Clos Apalta

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Lapostolle Clos Apalta is zonder twijfel de Icoonwijn van Chili en de enige Zuid-Amerikaanse wijn die de nummer 1 positie bereikte in de beroemde lijst van Winespectator. Lapostolle heeft voor deze wijn een iconische winery gebouwd in de berg bij Apalta. De 2014 en 2015 jaargangen hebben de maximale score gehaald van 100/100 punten van James Suckling. De Clos Apalta is een blend van carmenére, cabernet sauvignon en merlot. De Clos Apalta is super aromatische en geconcentreerd met bramen, bosbessen Full bodied met ultrafijne tannines. De 2014 en 2015 zijn de meest gepolijste en mooiste uitvoeringen van deze wijn ooit.
    Lees meer

  • 2015 Almaviva Roth­schild Puente Alto

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Perfecte wijn bestaat niet, of toch… Dit ware Rothschild-icoon ontving de maximale score van 100 punten van James Suckling én krijgt consistent hoge beoordelingen van de internationale wijnpers, voor alle jaargangen. Almaviva bewijst dat perfectie bestaat. "Far more satisfying than plenty of Bordeaux 2015’s!" schrijft Jancis Robinson over dit cultproject van de familie (Mouton) Rothschild en het iconische Concha y Toro. Het resultaat in het fantastische 2015 is niet te versmaden. Open, geurig, diep paars bijna zoet fruit, viooltjes, bloemen, vanille, chocola, complexiteit en verfijning. Typische Chileense eucalyptus. In de mond fluweelzacht maar met ruggengraad. Tannines als zacht cacaopoeder. Rijp zwoel fruit omsluit je smaakpappillen, zacht en romig met laurier, chocola, tabak en drop. Complex en zalig.


    Lees meer

  • 2016 Sena

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Maar liefst 100 punten werden voor de Sena gegeven door James Suckling en Robert Parker gaf de 2016 Sena maar liefst 97 punten. Donkere, robijn-rode kleur met violet highlights. Intense neus, veel rood fruit in de mond. Hints van kruidnagel en nootmuskaat en een subtiele toon van cederhout. De stevige maar zijdezachte tannines maken. In de mond met een gedurfde mix van elegantie en finesse uit Bordeaux met New World power, compacte structuur en ongeëvenaarde intensiteit die ook de afdronk van 60 seconden een ware traktatie maakt. Zo'n wijn van wereldklasse, past een ultramoderne keuken met het beste rundvlees, lamsvlees of wild.
    Lees meer

  • 2013 Errazuriz Vinedo Chadwick

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Chadwick is een absolute icoon-wijn en behoort tot een van de beste wijn ter wereld. De Errazuriz Vinedo Chadwick komt van een wijngaard van slechts 15 ha met het ultieme terroir voor één van de meest illustere wijnen van Chili. Meer dan eens glansrijke overwinning in blind-proeverijen met Premier Grand Crus uit Bordeaux.  94/100 punten door wijngoeroe Robert Parker.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen