Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 365

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Paul Mas Cabernet Sauvignon 0.25 ltr

    Maak favoriet

    259 op voorraad

    De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. De Paul Mas Cabernet Sauvignon is diep paars van kleur met een granaat rode gloed. De Cabernet Sauvignon bevat fruitige aroma's van zwarte, rode bessen en specerijen. Deze Cabernet Sauvignon is vol in de mond met zachte tannines. De Paul Mas Cabernet is een zeer populaire wijn en dat is zeker niet vreemd want de prijs/kwaliteit verhouding is uitermate goed.
    Lees meer

  • 2016 Rivera Castel del Monte Rupicolo Rosso DOC 0.375 ltr

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Rivera Castel del Monte Rupicolo is een donkere en hartige rode wijn die een dubbele punch geeft met donkere vers fruit gevolgd door hartige kruiden. Subtiele tonen van mediterrane kruiden en rozemarijn verschijnen in de afwerking. De Rupicolo is een blend van 50% Montepulciano, 40% Nero di Troia en 10% Cabernet Sauvignon. Fermentatie vindt plaats  bij 25 ° C gedurende 6-7 dagen met frequente pompen waarna de wijn verder wordt opgevoed in cementvaten gedurende 9 maanden met daarna nog 3 maanden flesrijping. Dit is een geweldige wijn met een ongekend goed prijs/kwaliteit verhouding en dit wordt mede bevestig door Monica Larner van de Wine Advocate (Parker). Zij schrijft: ",,,,and you can't beat that low price point."


    Lees meer

  • De Wetshof Sideways Cabernet Sauvignon

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Krachtige, droge Cabernet Sauvignon van wijnhuis De Wetshof uit Zuid-Afrika. Deze Sideways Cabernet Sauvignon is mooi robijnrood van kleur en heeft op de neus de aroma's van heerlijke zoete pruimen en een lichte kruidigheid, krentjes, bessen, frambozen, open en aangenaam zwoel. De smaak is lekker stevig en mooi zacht tegelijk, soepel en fruitig, frambozen en kersen, met een lichte stevigheid na. De wijn heeft een frisse en vrij krachtige inzet, met zwarte bessen, heerlijk vanille, een vleugje leer en tabak, elegant en fris, ste­vigheid, fijne zuren. Krachtige, droge rode wijn. Kersen en cassis, bessen, aangenaam kruidige toon van eiken en vanille, karamel en rijpe pruimen.

    Lekker bij pasta met gestoofde lamsschenkel, lamshaasje met Provençaalse kruiden, entrecote van de grill en koteletten van lamsvlees. Ook lekker bij belegen kazen.


    Lees meer

  • 2016 Paul Mas Cabernet Sauvignon

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. De Paul Mas Cabernet Sauvignon is diep paars van kleur met een granaat rode gloed. De Cabernet Sauvignon bevat fruitige aroma's van zwarte, rode bessen en specerijen. Deze Cabernet Sauvignon is vol in de mond met zachte tannines. De Paul Mas Cabernet is een zeer populaire wijn en dat is zeker niet vreemd want de prijs/kwaliteit verhouding is uitermate goed.
    Lees meer

  • 2017 Spier Cabernet Sauvignon Signature

    Maak favoriet

    32 op voorraad

    In de kleur is de wijn diep robijnrood. Brede geur, met kersen en cassis, bessen, een vleugje paprika, ondersteund door een aangenaam kruidige toon van eiken en vanille.Biologisch geteeld en geproduceerd dus puur natuur!!
    Lees meer

  • /

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    In flesje van 0.5 ltr. Donker paarse kleur. Complexe wijn met tonen van zwarte bes, bramen, vanille, een pepertje en kruiden en wat ons vooral kan bekoren is de goede balans in de zuren Absoluut veel wijn voor het geld.


    Lees meer

  • 2016 Rivera Castel del Monte Rupicolo Rosso DOC

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Rivera Castel del Monte Rupicolo is een donkere en hartige rode wijn die een dubbele punch geeft met donkere vers fruit gevolgd door hartige kruiden. Subtiele tonen van mediterrane kruiden en rozemarijn verschijnen in de afwerking. De Rupicolo is een blend van 50% Montepulciano, 40% Nero di Troia en 10% Cabernet Sauvignon. Fermentatie vindt plaats bij 25 ° C gedurende 6-7 dagen met frequente pompen waarna de wijn verder wordt opgevoed in cementvaten gedurende 9 maanden met daarna nog 3 maanden flesrijping. Dit is een geweldige wijn met een ongekend goed prijs/kwaliteit verhouding en dit wordt mede bevestig door Monica Larner van de Wine Advocate (Parker). Zij schrijft: ",,,,and you can't beat that low price point."
    Lees meer

  • 2016 Metairie Les Chênes Cabernet Sauvignon-Merlot

    Maak favoriet

    22 op voorraad

    Métairie wordt gemaakt van druiven uit wijngaarden gelegen tussen Narbonne en Limoux, op de weg naar de Pyreneeën. De Merlot en Cabernet wijnstokken staan aangeplant op bodems van kalk, klei, vulkanisch gesteente en zand en hebben een zuid/zuidoostelijke expositie en zijn gelegen in Aude. De wijnstokken hebben een leeftijd tussen de 15 en 20 jaar. De rode wijn uit de Pays D'Oc is een blend van 65% Cabernet Sauvignon en 35% Merlot en is dus een bordeaux aandoende wijn. In het glas is de wijn diep robijnrood. De wijn heeft in de neus aroma's van bosgrond, klein bosfruit en een vleugje chocolade. De aanzet is krachtig en rond, gevolgd door een lange, intense afdronk.


    Lees meer

  • 2016 Castello Banfi Banfi Col di Sasso IGT

    Maak favoriet

    17 op voorraad

    De Col di Sasso heeft een bijzondere combinatie van twee druiven, in dit geval van de uitheemse cabernet met de lokale sangiovese. Iets minder apart dus, want in toscane is het tegenwoordig goed gebruik sangiovese, de druif van de Brunello zelf en natuurlijk ook van Chianti Classico te mengen met cabernet (of merlot). De druiven staan aangeplant op het meest rotsachtige deel van de wijngaard. Deze druiven moeten door een arme ondergrond goed in toom worden gehouden. De sangiovese geeft de wijn volheid en rondeur, de cabernet geeft hem fruit en ruggengraat. En dat werkt heel ideaal, in combinatie met een subtiele houttoon. Soepel en sappig, niet te streng in de smaak, kersen, frisse zuren, sap, levendig, opwekkend, niet te streng.
    Lees meer

  • 2015 Domaine Astruc dA Cabernet Sauvignon Reserve

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De cabernet wijngaarden van Domaine Astruc liggen aan de de voet van de Pyreneeën en dit maakt dit gedeelte een stuk koeler dan dan de rest van de Languedoc regio en dat is een voorwaarde om wijnen te produceren die verfijning en elegantie bieden. In het glas is deze Reserve Cabernet dieppaars met een granaatrode gloed. In de neus ruiken we tone van mokka, zwarte bessen, vanille en geroosterd brood. In de mond is de wijn vol en rijk van smaak, fruitig met zachte tannines. Dit is gewoon een mooi glas wijn en is een uitstekende begeleider bij gegrild vlees, pasta met rode ssaus en harde kazen.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 365

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen