Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Bogle Vineyard Merlot

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De Bogle Merlot is een rijpe fruitige rode wijn. Intense levendige kersenkleur met felle tranen. Weelderig rijpe neus van zwarte pruimen en gerookt vlees met een exotische toets. Harmonieuze speelse textuur met fluwelen mondvulling en een fruitig zachte afdronk. Heerlijke wijn om zo te drinken maar ook aan te bevelen bij een BBQ, bij biefstuk op de grill of oosters gekruide kip, wilde tomatensalade of gewoon bij een stevige hamburger. Bogle is gecertificeerd door verschillende instanties: California Certified Sustainable Winegrowing, Lodi Rules Certified Green Certificate en de “Sacramento Area Sustainable Business” Certificate.


    Lees meer

  • 2016 Bogle Vineyard Chardonnay

    Maak favoriet

    378 op voorraad

    De familie Bogle is reeds meer dan 100 jaar actief in de landbouw. Sinds het einde van de jaren '60 van de vorige eeuw verbouwt men ook druiven in het Californische wijngebied Clarksburg en later ook Lodi. Een deel van de wijn vergist in nieuwe eikenhouten vaten; een deel rijpt ' sur lie' en een deel vergist malolactisch. Al met al een (betaalbaar) schoolvoorbeeld van Californische Chardonnay. In het glas is de wijn goudgeel met dikke tranen. De Bogle Chardonnay heeft de typische appel- en peer smaken en daarnaast proef je ook vanille agv de houtopvoeding. De op hout gerijpte wijn is mooi vol en romig en heeft een heerlijke lange afdronk. Bogle is gecertificeerd door verschillende instanties: California Certified Sustainable Winegrowing, Lodi Rules Certified Green Certificate en de “Sacramento Area Sustainable Business” Certificate.
    Lees meer

  • 2016 Bogle Vineyard Zinfandel Old Vines

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    De familie Bogle is reeds meer dan 100 jaar actief in de landbouw. Sinds het einde van de jaren '60 van de vorige eeuw verbouwt men ook druiven in het Californische wijngebied Clarksburg en later ook Lodi.  De Zinfandel druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in Lodi en Amador County. De wijngaarden zijn gemiddeld tussen de 60-80 jaar oud vandaar de benaming Old Vines. De Zinfandel druiven hebben 12 maanden doorgebracht op tweedejaars amerikaans eiken.De Bogle Zinfandel is een krachtige wijn met complexe aroma's van granaatappel, paprika en anijs.


    Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen