Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Redheads Studio Yard Dog Red

    Maak favoriet

    27 op voorraad

    Deze rode wijn is een mooie blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Een toegankelijke, makkelijk drinkbare fruitige wijn, licht gerijpt op eiken houten vaten wat een mooie smaak meegeeft. Aroma's van rijp fruit, prachtig rood karmozijn van kleur, een vleugje ceder hout, zijdeachtige tannines met een levendig karakter en structuur.

    Smaakt lekker bij gegrild vlees en bij een gezellige barbecue, maar ook heerijk op zichzelf tijdens een borrel.


    Lees meer

  • Redheads Studio Yard Dog White

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    Een heerlijke, aromatische fruitige witte wijn. Een blend van Verdejo, Riesling en Chardonnay, welke handmatig worden geplukt, direct koel gefermenteerd, licht gefilterd en snel gebotteld om de maximale smaak van de versheid van het heerlijke fruit te behouden. Het wijnhuis streeft er gepassioneerd naar om ieder jaar een consistente stijl in de Yard Dog wijn te behouden, lekker sappig en fruitig met onderliggende aroma's van steenvruchten en bloesem tonen. Vol, romig in de mond met witte perzik, abrikoos en tropische vruchten met lichte mineralen en een citroenzuurtje die de wijn een stevige ruggengraat geven en tegelijk alle zongerijpte fruitsmaken uitstekend op zijn plaats houden.

    Smaakt heerlijk bij gerechten met kip, vis, en (kruidige) roerbakgroenten, maar ook heerijk op zichzelf tijdens een borrel of op een terras.


    Lees meer

  • Redheads Studio The Red Sedan

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een heerlijke, zijdeachtige mix van Shiraz en Cabernet genaamd The Red Sedan. Een zeer indrukwekkende wijn, mooi diep karmozijnrood van kleur en heeft helderrode bessenaroma's, frambozen en een licht accent van tabakblad en vanille. Met volle, zijdeachtige fruit tonen en een goede dosis cederhout en licht drogende tannines. Op het verhemelte diep met een grote rijpheid. 

    Smaakt overheerlijk bij lamsvlees, een goede biefstuk of gegrild varkensvlees.


    Lees meer

  • Redheads Studio Barrel Monkeys Shiraz

    Maak favoriet

    24 op voorraad

    Deze Barrel Monkeys Shiraz bezit een rijkdom aan fruit en kracht, omlijst door de zachte vanille tonen van grote Amerikaanse eiken vaten die zorgen voor een constant krachtige, overheerlijke en onweerstaanbare wijn. Diep paars van kleur met brood aroma’s van donkerrode vruchten (pruimen en moerbeien) en een licht zoete geur van ceder eik. Fluwelig met krachtige, kruidige zwarte bessen en frambozen, afgewerkt met notities van rokerig vlees, en prettige tannines.

    Deze shiraz is heerlijk bij lamsvlees, een goede biefstuk of gegrild varkensvlees.


    Lees meer

  • Redheads Studio Blue Belle Chardonnay

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    Een echte Belle, deze volle en frisse Blue Belle Chardonnay. Een heerlijke ronde, evenwichtige en vlammend schone witte wijn met heerlijke aroma's van kamperfoelie, toast, appel en perzik beschikt over een lange, indrukwekkende smaak met een mooie structuur, licht nootachtig met veel fruit (appel en perzik). Zeer goed in balans.

    Smaakt uitstekend bij gerechten met romige sauzen, kip, vis (zalm), pittige noedels of een lekkere salade.


    Lees meer

  • RedHeads Studio Barrel Monkeys Coco Rotie

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Een serieuze wijn, met stevig fruit ondersteund door substantiële, maar toch fluwelige tannines. De Coco Rotie zit boordevol heldere bestonen - frambozen, bramen en abrikozen (klassiek voor Viognier). Zijdeachtig maar toch met stevige tannines en vet, dicht fruit - rokerige tonen met donkere chocolade en frambozenlikeur - bedekt met toasty ceder en vanille tonen. Deze smaken zullen samen zichmet de tijd nog verder ontwikkelen.

    Gaat goed samen met Rundvlees, Lam, Wild (hert) en Gevogelte.


    Lees meer

  • Redheads Studio The Corroboree Shiraz

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    De wijn is gemaakt van druiven afkomstig van drie grote wijngaarden, uitgekozen omdat de opbrengsten daar zo laag waren en de smaak dienovereenkomstig krachtig. Er is een dichte, zware smaak van Lyndoch's zwarte bodem, de helderdere fruitstijl van Rosedale naar het westen, terwijl de derde van het beroemde Seppeltsfield is, allemaal met de hand geplukt. Jancis Robinson MW beschreef de wijnmakerij van RedHeads als "genie", terwijl Wine Advocate zei dat hun wijn "moet worden geproefd om te worden geloofd". De Corroboree is precies hoe een Barossa Shiraz zou moeten zijn: diep, donker en kruidig met kers die wordt afgerond met zoete cedereik. Het zijdeachtige tannineprofiel in de mond wordt begeleid door ondersteunende zoete donkere kers en rode vruchten.
    Lees meer

  • Redheads Studio Vin'Atus

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Vanuit het kleine Redheads-wijnstudio in Barossa combineert deze 4 gouden winnaar een trio Spaanse druiven. Toch is de speelse Vin'atus (zijn naam betekent 'wijn spelletjes') door en door Aussie met zijn donkere, broeierige kersenfruit en geroosterde lengte. Pruimen en zure kersen tonen met witte peper, vanille en specerijen, zoals Kerstmis! Zijdeachtige tannines in de mond met sappig fruit om te ondersteunen en het wordt vervolgd door aanhoudende zoete eiken tonen. Wat niet ter discussie staat, is dat de wijn een weelderige, grote pittige glasschotel van donker kersenfruit en een rokerige, geroosterde lengte is. Overal een prachtige wijn.

    Gaat goed samen met: Rundvlees, Lam, Varkensvlees, Wild (hert), Pittige gerechten en Harde en gerijpte kaas.


    Lees meer

  • Redheads Studio Le Bâtard

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    Geen druppel Chardonnay of Sauvignon te zien, dus Le Bâtard voelt zich een beetje een buitenstaander die zijn rechtmatige plaats in de wereld moet bewijzen. Maar Le Bâtard bewijst het - en met veel plezier. De Bâtard is een blend van Marsanne en Riesling. Het beste fruit is genomen van locaties in de Barossa en Clare Valley om deze traktatie te maken. lokaal druiven, met de hand geplukt, met liefde gekoesterd om een ​​Aussie-versie van een klassieker uit de Oude Wereld te produceren.

    Lichtgele kleur met heldere, rijpe fruitaroma's en typische tonen van gedroogde kruiden. Jong en uitbundig in honingzoete perzikachtige en gekonfijte citroentonen met heldere zuurgraad en een bevredigende afgeronde romigheid. De tijd in eikenhout heeft een subtiele eikenhouten wrap van kaneelkruiden aan de perzik en citrusvruchten gegeven.


    Lees meer

  • 2014 John Duval Plexus White

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    Een levende legende is John Duval, die 29 jaar lang de hoofd wijnmaker van Penfolds was en daarmee verantwoordelijk voor onder meer de fameuze Grange. Daarnaast was John 'Wijnmaker van het Jaar' op de International Wine and Spirit Competition, tweemaal 'Rode Wijnmaker van het Jaar' op de International Wine Challenge en wijnmaker van de Penfolds Grange 1990 die werd bekroond als 'Wijn van het Jaar' door het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Wine Spectator. Sinds 2003 maakt John zijn eigen wijnen in een zeer beperkte oplage. Het fruit komt voornamelijk van over 100 jaar oude wijngaarden in Barossa. De witte Plexus van John Duval is een blend van 62% Marsanne, 26% Roussanne, 12% Viognier. In de neus vooral perzik, abrikoos en citrus. In de mond een verfijnde body, mede door de lage zuurgraad. Deze fraaie witte wijn is zeer elegant in de stijl van de noordelijke Rhône wijnen zoals een fraaie Hermitage. 92+ Parkerpunten
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen