Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

8 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Herdade do Sobroso Rio dos Patos Tinto

    Maak favoriet

    34 op voorraad

    Deze prachtige Herdade do Sobroso Rio do Patos rood (tinto) is een blend van Aragonez, Alicante Bouschet en Syrah druiven De druiven zijn hand geplukt. De wijn is gefermenteerd in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. In het glas heeft de wijn een mooie donkere rode kleur. De Rio do Patos is een intense en levendig wijn. Deze Herdade Sobros is fruitig met tonen van pruimen en rode bes. In de mond is wijn medium bodied met zeer mooi fruit met een klein pepertje en een perfecte zuurgraad (PH 3,71) wat dit tot en zeer prettige, frisse elegante rode wijn maakt met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.


    Lees meer

  • 2016 Herdade do Sobroso Sobro Tinto

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Herade do Sobroso Sobro Tinto is een blend van Aragonez, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon en Syrah.  Het is een intens rode wijn, heerlijk geconcentreerd met fijne aroma’s van chocolade en rijp fruit. Zwoel, rond en goed gebalanceerd en met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Prachtig als stand-alone glas en aan te bevelen bij sappige vlees- en wildgerechten.


    Lees meer

  • 2015 Herdade do Sobroso Barrique Select Tinto

    Maak favoriet

    45 op voorraad

    De Herade do Sobroso Sobro Tinto is een blend van Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet en Alfrocheiro dus op-en-top Portugees.  De druiven werden met de hand geplukt en naar de wijnmakerij getransporteerd om met fermentatie maceratie in RVS (temperatuur geregeld) gedurende 21 dagen. De wijn heeft daarna gerijpt gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten van 500 liter. Het is een zeer volle rode wijn, intens rood van kleur. In de neus is het een complexe wijn met aroma’s van zwarte bessen, jam en chocolade. Zeer mooie en lange afdronk. De Sobroso Barrique Select is een prachtige wijn bij vooral kruidige gerechten zoals lamsvlees, buikspek, stoofpotten en rijpe kazen. Aanbevolen door Hubrecht Duijker in April 2018.


    Lees meer

  • 2015 Herdade do Sobroso Sobro Tinto Magnum

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Herade do Sobroso Sobro Tinto is een blend van Aragonez, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon en Syrah.  Het is een intens rode wijn, heerlijk geconcentreerd met fijne aroma’s van chocolade en rijp fruit. Zwoel, rond en goed gebalanceerd en met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Prachtig als stand-alone glas en aan te bevelen bij sappige vlees- en wildgerechten.


    Lees meer

  • 2014 Herdade do Sobroso Barrique Select Tinto Magnum

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Herade do Sobroso Sobro Tinto is een blend van Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet en Alfrocheiro dus op-en-top Portugees.  De druiven werden met de hand geplukt en naar de wijnmakerij getransporteerd om met fermentatie maceratie in RVS (temperatuur geregeld) gedurende 21 dagen. De wijn heeft daarna gerijpt gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten van 500 liter. Het is een zeer volle rode wijn, intens rood van kleur. In de neus is het een complexe wijn met aroma’s van zwarte bessen, jam en chocolade. Zeer mooie en lange afdronk. De Sobroso Barrique Select is een prachtige wijn bij vooral kruidige gerechten zoals lamsvlees, buikspek, stoofpotten en rijpe kazen.


    Lees meer

  • 2009 Quinta do Infantado Reserva

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Quinta do Infantado, wat 'domein van de prins betekent', werd gesticht in 1816 door de zoon van de Portugese koning Jaoa VI, prins Dom Pedro IV. Uitzonderlijk ten opzichte van andere Port bedrijven, heeft Quinta do Infantado altijd zo min mogelijk bestrijdings middelen gebruikt. Het onkruid vrijhouden gebeurt op een zo milieuvriendelijke manier. Naast Port maakt men ook een aantal geweldige rode wijnen en de 2008 Infantado is wel de bekendste. De 2008 Reserve komt van ruim 80-jaar oude wijnstokken. Het is een blend van de typische portugese druiven de Touriga Nacional, Touriga Franca en de Tinta Roriz. 92 Parkerpunten


    Lees meer

  • Grandcru wijn-cadeau 6 flessen in schuifkist

    Maak favoriet

    Prachtig wijn-cadeau: stijlvolle schuifkist met 6 fraaie wijnen. Veelzijdig, bijzonder, stijlvol en ook nog eens bijzonder vriendelijk geprijsd voor zulke kwaliteitswijnen.

    Deze schuifkist bevat 6 wijnen uit Portugal, Spanje en Italie: 2 rode, 2 witte, 1 rose en 1 prosecco. Allemaal uiteraard van topwijnhuizen waar wij van Grandcruwijnen helemaal achter staan en graag onze naam aan verbinden.


    Lees meer

  • 2014 Errazuriz Don Maximiano Founder's Reserve

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Velen hebben al eens schuin gekeken naar deze mysterieuze zwarte fles. Het paradepaardje van Errázuriz bevindt zich onder de kurk en daar willen wij u kennis mee laten maken. De Don Maximiano bestaat voor 82% cabernet sauvignon aangevuld met petit verdot, cabernet franc en shiraz. De kleur is intens robijn-purperrood. Kersen, cassis, truffels en zwarte bessen worden omlijst door een hint van zwarte peper en subtiele nuances van chocolade en cederhout.
    Lees meer

8 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen