Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 14

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Bernabeleva Navaherreros Blanco

    Maak favoriet

    52 op voorraad

    De Navaherreros Blanco de Bernabeleva is een blend van 60% Albillo Real en 40% Macabeo (Viura) van 35 tot 90 jaar oude wijnstokken die op granietgronden op 700 tot 800 meter hoogte zijn geplant. Beste is de wijn te typeren als een combinatie van Rhône en Bourgogne op zeer hoog niveau. De Abillo druif wordt gezien als Spanje best bewaarde geheim maar met name dit internationale huis heeft gezorgd voor de internationale doorbraak van deze elegante druif. De Navaherreros Blanco is een verfijnde wijn van topklasse met een rijk boeket. Een geweldige en interessante smaaksensatie door aroma's van amandel, witte chocolade, perzik, abrikoos, amandel, appel, bloemen omlijst door een zeer klein vleugje goed hout. Een heerlijke wijn met een uitstekende balans tussen heerlijke frisheid en verfijnde, intense en krachtige smaak.


    Lees meer

  • 2016 Valderiz De Chiripa

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Uit het Spaanse wijngebied Ribera Del Duero komt de Chipra van het wijnhuis Valderiz waarvan Tomas Esteban de eigenaar is. Tomás werkte samen met de bekende wijnmaker Telmo Rodríguez en creëerde deze nieuwe ecologische Valderiz. De Chiripa is de nieuwe wijn van Bodegas Valderiz, de meest persoonlijke wijn van broers Esteban. De Chipra is gemaakt van Tempranillo  (95%) en Albillo (5%) van wijngaarden geplant door Tomás Esteban in een leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. De wijn is mooi fris met rood fruit zoals kers en bes. In de mond heeft de wijn een aantrekkelijke aanzet. Fris, fruit met goed geïntegreerd een beetje eik maar dan wel zeer licht. Mooi rond en voelt niet zwaar aan ondanks de 14.5% alcohol. Een zeer aangename wijn die wij graag net iets koeler drinken (zo rond de 16 graden).


    Lees meer

  • 2015 Miguel Santiago Marino Blanco Ferm Barrique

    Maak favoriet

    2015 Miguel Santiago Marino Blanco Ferm Barrique

    Aanbiedingsprijs: € 16,50

    Normale prijs: € 18,95

    2 op voorraad

    De wijngaarden in de omgeving van de Sierra de Gredos blijven zorgen voor aangename verrassingen. In dit geval is het de Marino wit, door Miguel Santiago ondertekend. Miguel Santiago heeft een in de vergetelheid geraakte zeer oude wijngaard met wijnstokken van het inheemse ras Albillo Real gered uit de plaats Los Marañones (DO Vinos de Madrid/Mentrida). De wijngaard ligt op 850 meter hoogte wat zorgt voor een grote verschillen tussen dag en nacht. De witte wijn is gemaakt van100% Albillo druiven en s een zeer complexe wijn met een grote persoonlijkheid. De wijn heeft 10 maanden opvoeding gehad op frans eiken vaten van 300 liter. Deze wijn is mooi op dronk maar kan desgewenst ook nog een paar jaar verouderen. Complex, stevig, mooie hout-toon maar zeker geen vanille bom. Een prachtig verfijnd en complex glas witte wijn en een absolute aanrader. Onderscheidend, geen doorsnee, fris en zeer complex.


    Lees meer

  • 2016 Bernabeleva Cantocuerdas Albillo

    Maak favoriet

    49 op voorraad

    De top witte wijn van Bernabeleva is de  Cantocuerdas Albillo de Bernabeleva. Dit is een 100% Albillo van een single vwijngaard van 80 en 120 jaar oud gelegen op een hoogte van 740 meter. Het gebied is zeer winderig dus insecten, luis e.d hebben worden hier volledig natuurlijk bestreden (door de wind). De donkere granietgrond is ondiep en arm dus de zeer oude druivenstokken hebben zeer diep geworteld. De wijn wordt ecologigisch/biologisch verbouwd   Van de 2016 jaargang zijn 1500 flessen gemaakt dus ook deze wijn wordt in allocatie wereldwijd uitgegeven (dus iedereen ontvangt maar een een handvol flessen).


    Lees meer

  • 2014 Bodegas Arzuaga Pago Florentino

    Maak favoriet

    21 op voorraad

    Pago Florentino is een fraaie wijn gemaakt van de beste druiven van Finca La Solana, gelegen op Malagón in Ciudad Real in La Mancha. De Pago Florentino van Arzuaga heeft een schone en heldere kersenkleur met paarse randen. In de neus heeft de wijn een geweldige aromatische complexiteit maar blijft de wijn fris en fruitig. De wijn heeft mooie lagen in de neus met aroma's van vooral zwart fruit met wat leder, espresso en wierook. In de mond is de wijn zijdezacht met wederom zwart fruit en geroosterd brood en vleugje eiken en een langdurige intensiteit. Een zalige wijn van een van de tophuizen van Spanje: Arzuaga


    Lees meer

  • 2011 Valderiz

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    De fabelachtige Valderiz komt van 30-tot 70-jaar oude tempranillo wijnstokken en wordt gemengd met 5% Albillo en wordt voor 20 maanden in voornamelijk Franse eik (50% nieuw) opgevoed.

    Beoordeling 91 Parkerpunten


    Lees meer

  • 2015 Bernabeleva Navaherreros Blanco Magnum

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    De Navaherreros Blanco de Bernabeleva is een blend van 60% Albillo Real en 40% Macabeo (Viura) van 35 tot 90 jaar oude wijnstokken die op granietgronden op 700 tot 800 meter hoogte zijn geplant. Beste is de wijn te typeren als een combinatie van Rhône en Bourgogne op zeer hoog niveau. De Abillo druif wordt gezien als Spanje best bewaarde geheim maar met name dit internationale huis heeft gezorgd voor de  internationale doorbraak van deze elegante druif. De Navaherreros Blanco is een verfijnde wijn van topklasse met een rijk boeket. Een geweldige en interessante smaaksensatie door aroma's van amandel, witte chocolade, perzik, abrikoos, amandel, appel, bloemen omlijst door een zeer klein vleugje goed hout. Een heerlijke wijn met een uitstekende balans tussen heerlijke frisheid en verfijnde, intense en krachtige smaak


    Lees meer

  • 2011 Bodegas Arzuaga Navarro Reserva

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    Prachtig domein met de meeste beroemde buurman die je kan hebben in Spanje namelijk Vega Sicilia. Absoloute kwaliteitswijn. De Arzuaga Reserva is gemaakt van hoofdzakelijk Tinto Fino( lokale Tempranillo) aangevuld met, Merlot (3%) en Albillo (2%) geteeld in de oudste wijngaarden van het landgoed. Deze reserve wijn is het resultaat van een traditionele en duurzame teelt. De wijngaarden gelegen op een kleiachtige grond met kalksteen gesteente op een hoogte van 900 meter maakt wijngaarden uniek. De Arzuaga Reserva is een krachtige, stevige rode wijn met mooi rood fruit, chocolade- en vijgentonen. Rood fruit, mineralen, tabak, cacao en prachtige aromatische houttonen. Karakteristieke Spaanse wijn
    Lees meer

  • 2011 Valderiz Magnum

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De fabelachtige Valderiz komt van 30-tot 70-jaar oude tempranillo wijnstokken en wordt gemengd met 5% Albillo en wordt voor 20 maanden in voornamelijk Franse eik (50% nieuw) opgevoed.

    Beoordeling 91 Parkerpunten


    Lees meer

  • arzuaga reserva especial 2011

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    Prachtig domein met de meeste beroemde buurman die je kan hebben in Spanje namelijk Vega Sicilia. De Arzuaga Reserva Especial is gemaakt van hoofdzakelijk Tinto Fino( lokale Tempranillo) aangevuld met de witte Albillo (5%) van druiven uit de mooiste plots geteeld in de oudste wijngaarden van het landgoed. Deze reserve wijn is het resultaat van een traditionele en duurzame teelt. De wijngaarden gelegen op een kleiachtige grond met kalksteen gesteente op een hoogte van 900 meter maakt wijngaarden uniek. . De Reserva Especial heeft 24 maanden opvoeding gehad op nieuw Amerikaans (50%) en Frans (50%) eiken en daarna nog twee flesrijping. De wijn verlaat dus pas na 4 jaar de bodega. Dit is een wijn voor de liefhebber van een krachtig en stevig glas. Donkerpaars tegen inktzwart aan in het glas met rood en zwart fruit. De eik is duidelijk waarneembaar met stevige tanninnes. In de neus is de wijn intens met rode vruchten, munt, cacao en caramel. In de mond is de wijn fris, vlezig met krachtige tannines en advies is om deze wijn zeker te decanteren of enig tijd in het glas te geven zodat het zich volledig kan openen. Dit is een ideale wijn bij een gegrilde steak of T-Bone.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 14

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen