Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wat drinken we bij de BBQ

Bij een BBQ gelden net weer wat andere tips bij de wijnkeuze dan bij regulier koken. Dit komt vooral door de rokerige smaak die vraagt om een wijn met een wat duidelijker smaakprofiel. Daarnaast serveren we vaak vlees of vis welke is gemarineerd en/of gepaard gaat met sauzen en met pittige, zoute of zoete bijgerechten. Dit vergt dus een net wat andere aanpak.

Voordat we verder ingaan op de wijnkeuze hebben willen we u behoeden voor een aantal valkuilen die we vaak tegenkomen bij een (zomerse) BBQ/

1. Let op de temperatuur van de wijn: laat de temperatuur van de wijnen niet oplopen tot zomerse temperaturen van 25 graden en hoger. Voor witte wijn wisten we dat al. Ook rode wijn, zelfs de krachtige wijnen houden van een kort verblijf in de ijsemmer. Iets koelen geeft meer fruit en frisheid aan een rode wijn.

Er zijn daarnaast wijnen die juist gekoeld net iets beter tot hun recht komen. Te denken valt aan een een rode Mencia (een ideale BBQ druif) of een pinot noir. Iets gekoeld (14-16 graden)

2. Vet gaat erg goed samen met een mousserende wijn zoals een prosecco, cava of een champagne. De smaak komt beter over en de mond wordt natuurlijk gereinigd

3. Rosé wijnen horen bij een veelzijdige BBQ: Kies een mooie rosé en je kunt de gehele BBQ vaak met één type wijn matchen. Zeker de modern gevinifieerde roséwijnen bieden frisheid en voldoende structuur om te passen bij subtiele vis- en schaaldiergerechten en kunnen het ook opnemen tegen de stoere vleesgerechten. Rosé is dus een echte 'alleskunner.' Zaak is wel een rosé te kiezen die een wat langere tijd op zijn droesem is opgevoed. Een MinutyDomaines Ott, of Chateau D' Esclans heeft zulke wijnen. Maar er zijn ook voordeligere alternatieven en dat zijn rose's van de Tempranillo druif zoals bijvoorbeeld de Hito. Genoemde druiven zorgen voor net wat meer complexiteit en mineraliteit met een bittertje en dit past beter bij een BBQ met marinades en sausen.

Let op bij marinades:

Marinades waar witte wijn en rosé bij passen zijn:

  • Marinades op oliebasis, citroensap en verse groene kruiden combineren met Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
  • Aziatische smaken zoals limoen, Koriander, en Chili houden van Pinot Grigio en Riesling
  • Specerijen zoals kaneel, saffraan, kurkuma, komijn, nootmuskaat, piment en kruidnagels kiezen voor krachtige wijnen uit de Rhône

Marinades waar rode wijn bij past zijn:

  • Stevige rooksmaak of op ‘gedroogde peper’ gebaseerde marinades gaat goed met een Mencia of met een Pinotage. De wijn heeft voldoende zuren om goed te matchen. Een Valdesil of Dominio de Tares heeft fraaie Mencia wijnen en Olifantsberg bevelen wij sterk aan met zijn fraaie en betaalbare pinotage wijn.
  • Heb je marinades gebaseerd op rode wijn? Kies dan voor een Rioja of Ribera wijn gebaseerd op een Tempranillo druif. Een Heras de Cordon, Pujanza uit de Rioja of een fraaie Emilio Moro of Arzuaga hebben pracht Tempranillo's. Ook een Italiaanse Toscaanse wijn zoals een Poggio Verrano met Cabernet en Sangiovese geeft voldoende fundament en blijft overeind

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Abadia Retuerta luxe geschenkenverpakking 3 flessen

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Fraaie geschenkverpakking geschikt voor 3 flessen of voor 2 flessen + 1 honing/pijnappel/zout
    Lees meer

  • Abadia Retuerta Tempranillo Zeezout 90 gram

    Maak favoriet

    29 op voorraad

    Op het geweldige natuur domein van Abadia Retuerta zijn uitgebreide bloemenvelden, pijnboombossen en naast geweldige wijnen produceert men op zeer kleine schaal ook nog een aantal geweldige producten zoals honing, zout en pijnboompitten. Het zeezout van Abadia Retuerta is verkrijgbaar in potjes van 90 of 130 gram en komt  van het franse eiland Île de Ré welke is geweekt in 100% Tempranillo wijn in eiken vaten met een verscheidenheid aan kruiden welke groeien op het uitgebreide domein (tijm, salie, lavendel, rozemarijn) Dit zout heeft een fraaie paarse kleur en heeft een verrassend en geurige boeket van aardbei, zoethout, aromatische kruide en mineralen. Ideaal om  toe te voegen als finishing touch aan uw vlees- of visgerechten. Dit zeezout is volstrekt uniek en heeft een ongekend fraaie smaak.


    Lees meer

  • Abadia Retuerta Honing 140 gram

    Maak favoriet

    21 op voorraad

    Op het geweldige natuur domein van Abadia Retuerta zijn uitgebreide bloemenvelden, pijnboombossen en naast geweldige wijnen komt hier ook zeer fraaie hoge kwaliteit honing verkrijgbaar in potjes van 140 en 200 gram. Deze zalige honing is samengesteld van de nectar van wilde bloemen (tijm, salie, lavendel, rozemarijn) en steeneiken. De honing komt van bijenkorven op het landgoed die liefdevol worden verzorgd. De honing is amberkleurig met delicaat bloemen boeket bloemen en een intense, zoete smaak. Het is bijna zonde op deze honing te mixen zo delicaat en verfijnd zoet is de honing. De pure natuur!!!. Het antimicrobiële en antiseptische eigenschappen van deze natuurlijke top-honing is trouwens een aanrader bij een (opkomende) verkoudheid. 


    Lees meer

  • Abadia Retuerta Pijnboompitten 60 gram

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Op het geweldige natuur domein van Abadia Retuerta zijn uitgebreide bloemenvelden, pijnboombossen en naast geweldige wijnen produceert men op zeer kleine schaal ook nog een aantal geweldige producten zoals honing, zout en pijnboompitten.  De pijnboompitten van dennenappels (de zaden) van de eeuwenoude Pinus bomen groeien op het landgoed van Abada Retuerta in Castilla en worden volgens een eeuwenoud systeem gemaakt door de dennenappels in de zon te laten rijpen en drogen. Deze methode maakt de pijnboompitten rijker dan de normaal verkregen (industriële) pijnboompitten die veel sneller worden geproduceerd. Deze fantastische pijnboompitten zijn aromatisch en pittig en bevatten een hoog percentage vetzuren, eiwitten en vitaminen A, B en C. Deze pijnboompitten is het perfecte ingrediënt voor salades, pastagerechten en desserts.


    Lees meer

  • 2013 Abadia Retuerta Seleccion Especial

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Abadia Retuerta Especial is de bekendste uitvoering van Abadia Retuerta. De wijn is donkerrood (opaque) in het glas. In de neus ruiken we tonen van rijpe zwarte en rode vruchten in combinatie met balsamico, kruidig bouquet (zoethout) laurier, havannatabak, cederhout, dadels met in de neus goed waarneembaar mooi gedoseerde vanille en eiken. Groot, fruitig, romig en blijvend in de mond. Mondvullend, goed gestructureerde materie met voldoende frisheid en fijne, sprekende tannines. De wijn is een grote persoonlijkheid. medium tot full bodied en zeer verfijnd en complex. In een zalig flesjes van 0.375 ltr. Goed voor drie heerlijke glazen.
    Lees meer

  • 2015 Abadia Retuerta Seleccion Especial 0.375 ltr

    Maak favoriet

    33 op voorraad

    De Abadia Retuerta Especial is de bekendste uitvoering van Abadia Retuerta. De wijn is een grote persoonlijkheid. medium tot full bodied en zeer verfijnd en complex. De finale blend van de Abadia verschilt (een beetje) per jaar en is voor de 2015 een blend van  66% Tempranillo, 24% Cabernet Sauvignon, 8% Syrah en 2% Merlot. De 2015 was wederom een geweldige jaargang welke is beloond met maar liefst 92 Parkerpunten! De Abadia Retuerta Especial wordt ook wel de Franse Spanjaard genoemd of de Spaanse Bordeaux en dat is niet vreemd want de wijnmaker bij Abadia is  Pascal Delbeck de fameuze wijnmaker van Chateau Angelus in de Bordeaux


    Lees meer

  • 2012 Abadia Retuerta Seleccion Especial

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    De Abadia Retuerta Especial is de bekendste uitvoering van Abadia Retuerta. De wijn is donkerrood (opaque) in het glas. In de neus ruiken we tonen van rijpe zwarte en rode vruchten in combinatie met balsamico, kruidig bouquet (zoethout) laurier, havannatabak, cederhout, dadels met in de neus goed waarneembaar mooi gedoseerde vanille en eiken. Groot, fruitig, romig en blijvend in de mond. Mondvullend, goed gestructureerde materie met voldoende frisheid en fijne, sprekende tannines. De wijn is een grote persoonlijkheid. medium tot full bodied en zeer verfijnd en complex. De 2012 was wederom een geweldige jaargang welke is beloond met maar liefst 93 Parkerpunten en op plek 12 in de top 100 van Winespectator van beste wijnen.


    Lees meer

  • 2014 Abadia Retuerta Seleccion Especial

    Maak favoriet

    241 op voorraad

    De Abadia Retuerta Especial is de bekendste uitvoering van Abadia Retuerta. De wijn is donkerrood (opaque) in het glas. In de neus ruiken we tonen van rijpe zwarte en rode vruchten in combinatie met balsamico, kruidig bouquet (zoethout) laurier, havannatabak, cederhout, dadels met in de neus goed waarneembaar mooi gedoseerde vanille en eiken. Groot, fruitig, romig en blijvend in de mond. Mondvullend, goed gestructureerde materie met voldoende frisheid en fijne, sprekende tannines. De wijn is een grote persoonlijkheid. medium tot full bodied en zeer verfijnd en complex. De finale blend van de Abadia verschilt (een beetje) per jaar en de 2014 is een blend van 70% Tempranillo, 17% Syrah and 13% Cabernet Sauvignon en deze keer geen Merlot. De wijn heeft na 11 maanden (frans nieuw) eiken opvoeding gehad. De 2014 was wederom een geweldige jaargang welke is beloond met maar liefst 92+ Parkerpunten. 


    Lees meer

  • 2015 Abadia Retuerta Seleccion Especial

    Maak favoriet

    237 op voorraad

    De Abadia Retuerta Especial is de bekendste uitvoering van Abadia Retuerta. De wijn is een grote persoonlijkheid. medium tot full bodied en zeer verfijnd en complex. De finale blend van de Abadia verschilt (een beetje) per jaar en is voor de 2015 een blend van  66% Tempranillo, 24% Cabernet Sauvignon, 8% Syrah en 2% Merlot. De 2015 was wederom een geweldige jaargang welke is beloond met maar liefst 92 Parkerpunten! De Abadia Retuerta Especial wordt ook wel de Franse Spanjaard genoemd of de Spaanse Bordeaux en dat is niet vreemd want de wijnmaker bij Abadia is  Pascal Delbeck de fameuze wijnmaker van Chateau Angelus in de Bordeaux


    Lees meer

  • Abadia Retuerta Seleccion Especial in luxe geschenkendoos

    Maak favoriet

    Prachtige luxe geschenkendoos van Abadia Retuerta met daarin een fraaie fles Abadia Retuerta Especial (de Robert Parker 92 punten uitvoering)

    Op het geweldige natuur domein van Abadia Retuerta zijn uitgebreide bloemenvelden, pijnboombossen en naast geweldige wijnen produceert men op zeer kleine schaal ook nog een aantal geweldige producten zoals honing, zout en pijnboompitten. De Abadia Retuerta Especial is de bekendste uitvoering van Abadia Retuerta. De wijn is donkerrood (opaque) in het glas. In de neus ruiken we tonen van rijpe zwarte en rode vruchten in combinatie met balsamico, kruidig bouquet (zoethout) laurier, havannatabak, cederhout, dadels met in de neus goed waarneembaar mooi gedoseerde vanille en eiken.

    Dat we hier over een top wijnhuis praten blijkt ook wel dat men Pascal Delbeck van Château Ausone heeft aangetrokken en is lid van het management en consulteert Abadia Retuerta. Een ander grootheid die dagdagelijkse adviseert is Angel Anocibar Beloqui welke de eerste Spaanse Doctor in de oenologie aan de universiteit van Bordeaux is en  2005 door IWC is uitgeroepen als Beste Wijnmaker. Een ander zeer noemenswaardig feit is dat Abadia Retuerta op het domein een geweldige hotel en restaurant heeft en het restaurant heeft recent zelfs een michelin ster gekregen.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 33

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen