Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen

Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Vermout - de nieuwe trend voor 2016

Vorig jaar dronken we met z’n allen GinTonic. In 2016 gaan we vermouth drinken! De zwaar alcholische drankjes en cocktails worden meer ingewisseld in cocktails met een laag alcoholpercentage. Vermouth past met een alcoholpercentage van zo’n 15% goed in deze trend. De trendwatchers zien vooral dat de rode vermout een topper gaat worden. Deze versterkte wijn uit Italie heeft over het algemeen een lagere alcoholpercentage dan zijn hardcore sterke drank broeders en ligt daarnaast ook duidelijk lager in prijs. 

Vermout (Italiaans: vermut) is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De drank ontstond in Frankrijk in de 18e eeuw en was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn met alsem (Artemisia absinthium), een plant die in het Duits Wermut heet (in het Middelnederlands wermoed). Alsem is een kruid dat gebruikt wordt bij de distillatie van absint. Andere kruiden - minimaal 50 soorten - die kunnen worden toegevoegd zijn tijm, kinine en vanille. In sommige gevallen kan men ook suikers of zuren toevoegen.

De wijn rijpt in houten vaten met kruiden en eventueel fruitschillen. Karamel en suiker mogen worden toegevoegd, maar minder dan 100 ml per liter, anders is het een likeur.
 De Amerikaanse staat vereist verder dat Vermouth “de smaak, aroma en karakteristieken moet hebben die in het algemeen aan Vermouth worden toegeschreven”. Pff dat lijkt ons een lastige definitie. 

Bij Grandcruwijnen hebben we een fraai assortiment aan goede vermout (of vermouth) wijnen die de supermarket kwaliteit ruimschoots overtreffen. U vindt ook mooie recepturen voor het maken van een zalige cocktails gebaseerd op vermout wijn.

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Drapo Vermouth Dry

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Turin Vermouth is een van de beste producenten ter wereld. Vanuit van oudsher het centrum van de Vermouth rond Turijn in Italië. Vermouth wordt gemaakt van witte wijn, kruiden en specerijen. Hierna wordt nog alcohol toegevoegd. Om tot de top-kwaliteit te komen is het van belang dat de alle ingrediënten de juiste balans hebben en dat de de rijping met de kruiden op de juiste wijze gebeurt. Drapò doet dit op ambachtelijke wijze en dat is te proeven. De Drapo dry Vermouth is een verfijnde en droge Vermouth. De Drapo Vermouth (of vermout) heeft 18% alcohol en is de basis voor vele cocktails. Het aantal gebruikte specerijen zijn er meer dan 25. Deze droge versie heeft al enkele prijzen in de wacht gesleept op Vermouth concoursen. Vermouth is als aperitief ook uitstekend te combineren met verschillende soorten tapas. On the rock’s met een schijfje limoen en een scheutje Tonic is een veel voorkomende toepassing. 


    Lees meer

  • La Madre Vermouth

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    La Madre is een One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout. De basis wijn voor deze vermouth bestaat voor 60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu en hieraan wordt een unieke mix aan kruiden aan toegevoegd. De botanicals (gentiaan, nootmuskaat, boerenwormkruid, lavendel, vanille, koningsdistel, zoethout, kardemom, kaneel, steranijs, alsem, duizendguldenkruid, kalmoes) worden gehydrateerd in amfora's gedurende 24 uur. Aan de gehydrateerde botanicals wordt vervolgens wijn toegevoegd, waarna de maceratie start gedurende 30 dagen. Het resultaat is de moederessentie van de vermout of 'la Madre del Vermouth'. Deze moederessentie wordt verder op eikenhouten vaten gelagerd gedurende 6 maanden, zodat er nog een grotere complexiteit ontstaat tussen de verschillende botanicals.  Pracht Vermout


    Lees meer

  • Rey Fernando de Castilla Vermut

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Bij Rey Fernando selecteert men voor de vermut twee basissherry’s: een tien jaar oude Amontillado en een eveneens tien jaar oude Pedro Ximenez. De droge Amontillado, van 100% palomino-druiven, wordt mooi aangevuld met de zoete PX. De kwaliteit van die sherry’s is zodanig dat beide prima op fles verkocht kunnen worden. De kruiden die voor de vermut gebruikt worden zijn onder andere alsem, gentiaan, koriander, engelwortel, salie en sinaasappelschil. De blend van sherry-wijnen en botanicals rust na de samenvoeging ongeveer zes maanden, waarna de vermut gebotteld wordt. Het unieke aan de sherry-vermut is dat de wijn niet meer versterkt hoeft te worden, zoals bij Italiaanse en Franse vermout gebeurd. De sherry is namelijk al versterkt! Dit is een aanbeveling voor de sherry-drinker. Uniek!!
    Lees meer

  • La Madre Pink Vermouth

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Een werkelijk prachtige vermouth. La Madre Rose is een One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout.De basis wijn voor deze vermouth bestaat voor 60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu en hieraan wordt een unieke mix aan kruiden aan toegevoegd. De schillen vergisten even mee en dit geeft de wijn de prachtige rose kleur. In het glas heeft La Madre rose een heldere roze kleur met subtiele tonen van rode bessen. In de neus ruiken we aardbei aroma, citrusvruchtenschil, kaneel en aromatische, zoete riet (calamuswortel). Het mond gevoel is erg prettig en licht romig met een rijke, fluweelachtige textuur. In eerste instantie proef je zoete smaken zoals anijs en aardbeien maar na enige tijd neemt dit af en komt er een zeer prettige enigzns bittere tonen door vermengd met appel en sinaasappelschil


    Lees meer

  • Cillar de Silos Golfo Vermouth

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Vermouth of in het spaanse Vermut. Deze Vermut is van het fraaie huis Cillar de Silos. Het is een volwassen, volle maar frisse vermouth gemaakt van overrijpe tempranillo druiven gelegen inin de Ribera del Duero (Quintana del Pidio - Burgos - Spanje). De "Old Vines" heeft gerijpt in eiken vaten. Het heeft een mahonie kleur met licht oranje tinten. Un de neus heeft de wijn een intense neus geharmoniseerd met elegante tonen van kruiden. In de mond heeft de Golfo een mooie frisheid en maturiteit wat vooral komt door de hoog gelegen en noordelijk gelegen wijngaarden in de Duero. Zalig in de mix met een lekkere cava (1/3 golfo, 1/3 bruisend water en 1/3 Cava of 2/3 Cava en 1/3 Golfo ). Heerlijk bij Tortillas
    Lees meer

  • Lustau Vermouth

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Wat de vermout (of Vermut of Vermouth) van Lustau zo bijzonder maakt, is de samenstelling. Vermut Lustau wordt namelijk niet geproduceerd door een basiswijn te versterken met (wijn)alcohol, maar door twee Sherry wijnen (die al een alcoholpercentage van 15% of hoger hebben) te combineren. Eén daarvan is een Pedro Ximénez en de ander een Amontillado. Beiden hebben 10 jaar of langer op eikenhout gerijpt. De wijnen worden vervolgens gebruikt om meer dan tien botanicals zoals gentiaan, salie, absint, koriander en sinaasappelschil afzonderlijk macereren. De gemacereerde Sherry’s worden later door een Masterblender tot een vermout gemélangeerd. Lustau is niet in te delen in een stijl van vermout, maar is zeker voor liefhebbers van Sherry de moeite waard om eens te proberen.
    Lees meer

  • La Spinetta Contratto Vermouth Rosso

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De La Spinetta Contratto Vermouth Rosso is een volle Italiaanse vermouth gebaseerd op een recept uit de vroege 19e eeuw, de combinatie van witte wijn verrijkt met Italiaanse brandy en 30 kruiden maken dit een evenwichtige vermouth met een uitzonderlijke smaak ervaring. Contratto is opgericht in 1867 door Giuseppe Contratto. Contratto heeft een lange en rijke geschiedenis en produceert wijnen die over de hele wereld worden verspreid en voornamelijk in koninklijke huizen. Zo was Contratto ook de persoonlijk leverancier van het Vaticaan alsmede de Italiaanse koninklijke familie. Het bewaken van smaak en kwaliteit is niet eenvoudig. De basiswijn, het versterkende distillaat, het kruidenmengsel, de extractietijd en temperatuur spelen allen een rol in het eindresultaat. Hier waakte Guiseppe Contratto dan ook zeer stipt over. De Contratta Rosso heeft aroma's van koriander, laurier, klaver, kaneel, nootmuskaat, zoethout. Dit is niet zomaar een ermouth maar dit is een La Spinetta Contratto!!!


    Lees meer

  • La Spinetta Contratto Vermouth Bianco

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De La Spinetta Contratto Vermouth  Bianco is een mooie witte Italiaanse vermouth is gemaakt met maar liefst 50 ingrediënten waaronder korianderzaad, kaneel, muntblaadjes, gember wortel, kardemom, nootmuskaat en bittere sinaasappelschil waardoor het een heerlijke gekruide vermouth is. Deze aromatische blend is gemaakt op basis van witte wijn met een fijne citroen twist. De Contratta heeft aroma's van munt, gember, brandnetel, alsem, rabarber, sinaasappelschil, hibiscus, salie en behoort tot de beste Vermouth Bianco's die er zijn. Contratto is opgericht in 1867 door Giuseppe Contratto. Contratto heeft een lange en rijke geschiedenis en produceert wijnen die over de hele wereld worden verspreid en voornamelijk in koninklijke huizen. Zo was Contratto ook de persoonlijk leverancier van het Vaticaan alsmede de Italiaanse koninklijke familie. Het bewaken van smaak en kwaliteit is niet eenvoudig. De basiswijn, het versterkende distillaat, het kruidenmengsel, de extractietijd en temperatuur spelen allen een rol in het eindresultaat. Hier waakte Guiseppe Contratto dan ook zeer stipt over. 


    Lees meer

  • Willem’s Wermoed Vermouth

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Willem's Wermoed Vermout (ook wel geschreven als Vermouth) is een premium vermout geïnspireerd op de Amsterdamse Hortus Botanicus met 24 hand-geselecteerde botanicals zoals o.a. wilde tijm, kersenstelen, dennentoppen en wilgenroosjes. De basis van deze vermout is een Spaanse kwaliteitswijn, een blend van de Airén en Zalema druif die minimaal twee jaar op eikenhouten vaten heeft gerijpt. Dit samen geeft Willem’s Wermoed een subtiele, bitterzoete smaak met tonen van dennen, vijgen en zachte kruidige bitters in de afdronk. Deze premium Vermout is een uniek aperitief en premium basis voor mixed drinks en (klassieke) cocktails. De Willem's Wermoed is bekroond met zilver quality award International Wine and Spirit Competition 2016.


    Lees meer

9 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Na lang zoeken kan je ook nog serieuze bordeaux vinden onder de 15- Wat een verrassing was deze wijn. Nog fris en eigenlijk nog een beetje jong. Na paar uurtje kwam de wijn los en heb je een hele knap glas

- Edwin
Bekijk meer recensies