Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

Tenuta di Ghizzano wijn online kopen

Tenuta di Ghizzano - wijnen in perfecte harmonie met terroir en natuur!

Tenuta di Ghizzano is een biologisch gecertificeerd en biodynamisch wijndomein met een eeuwenoude geschiedenis en fameus om hun terroir-gedreven wijnen. Men houdt niet van kunstgrepen en gelooft dat voorwaarde voor een goede wijn de wijngaard moet zijn en een top wijn komt dus uit een top wijngaard. De wijnen van Tenuta di Ghizzano zijn stuk voor stuk pareltjes en zijn van een hoogstaand niveaus en dat wordt ook unaniem bevestigd door de wijn-critici. Tenuta di Ghizzano heeft als doel om producten van hoge kwaliteit te maken, beperkt in hoeveelheid, die de kenmerken van dit gebied volledig weerspiegelen, zonder de stijl, elegantie en rijke geuren van de glooiende heuvels die het wijnhuis omringen te vergeten. Het wijnhuis investeert dan ook in natuurlijke wijnbereiding en landbouw, wat misschien betekent dat er minder geproduceerd wordt, maar wat zeker betekent dat er BETER geproduceerd wordt. Het landgoed van Ghizzano bestaat vandaag de dag uit ongeveer 350 hectare, waarvan 20 aan wijnstokken, 20 aan olijven, 150 hectare graan en de resterende 150 bestaat uit woud en populierenbossen.

Vanwege de benadering "geen snelkoppelingen, geen chemicaliën" die typerend is voor de biologisch-dynamische landbouw, wordt de grootste zorg besteed aan elk van de stappen bij de productie van de wijn: alléén door een zeer zorgvuldige verzorging van de wijngaarden en de wijnbereiding kunnen fouten worden voorkomen en ontstaan er echt terroirgestuurde producten. Kwaliteit boven alles is dan ook het motto van dit geweldige wijnhuis. Elke wijngaard wordt in meerdere fases geoogst en de druiven worden meerdere keren geselecteerd: tijdens de oogst, daarna in de kelder en uiteindelijk, druif voor druif na ontsteling. Elk perceel wordt vervolgens afzonderlijk gevinifieerd en geproefd, tijdens de gisting, op een dagelijkse basis. Een traditionele benadering van moderne wijnbereiding betekent dus dat alle druiven uitsluitend met de voet worden geplet, om zo voorzichtig alleen de goede tannines te extraheren. Elektrische pompen worden ook zoveel mogelijk vermeden om de wijn te beschermen tegen onnodige stress en oxidatie. De gisting vindt alleen plaats via wilde gisten.

Tenuta di Ghizzano ligt op een oude pliocene zeebodem en is ongelooflijk rijk, bezaaid met fossiele schelpen en uiteindelijk perfect voor de wijngaarden. Het klimaat is uniek en geniet ook van de gunstige effecten van de nabije kust, zoals de lichtreflectie van de zee en de verkoelende zomerbries.

Historie

Er wordt aangenomen dat de familie Venerosi Pesciolini zich tegen het einde van de 14e eeuw in Ghizzano vestigde. Het wijnhuis en de oliemolen bevinden zich allebei direct naast de toren die in 1370 werd gebouwd door de Venerosi Pesciolini voorouders. Druiven en olijven, en de productie van wijn en olie, vormden de kern van de activiteiten van de familie en omvatten het hele landgoed zoals het nu is. Ghizzano is een klein dorp op een heuveltop, ongeveer 200 meter boven de zeespiegel, niet ver van de Toscaanse kust, op 40 km van Livorno en 40 km ten zuiden van Pisa, in een gebied dat de 'Colline Pisane' (heuvels van Pisa) wordt genoemd. Het landschap is zacht en het klimaat mild, dankzij de zeewind. Er zijn geen extreme temperaturen of een groot risico op vorst in de lente. Het land heeft een interessante compositie.

Het was Pierfrancesco Venerosi Pesciolini die het potentieel van Tenuta di Ghizzano echt begreep. Het wijndomein is vandaag de dag één van de meest innovatieve landgoederen in het hele gebied. Pierfancesco voelde passie over zijn land en erkende de kwaliteiten ervan volledig. Door zijn producten leverde hij een belangrijke bijdrage aan de vernieuwing van de Italiaanse wijnproductie.

In 80er jaren werd het gebied getroffen door een crisis en de landbouw, met name wijnmakerijen, leden zwaar. Terwijl veel van de naburige bedrijven hun wijnstokken ophieven of zelfs gedwongen werden hun land te verkopen, besloot Pierfrancesco Venerosi Pesciolini tegen het tij in te gaan en moedig te investeren in zowel de wijnstokken als de wijnmakerij met als doel een product van nog betere kwaliteit te produceren. In moeilijke omstandigheden, in een tijd dat overproductie van druiven de neiging had om tegen belachelijk lage prijzen te leiden tot een slechte kwaliteitswijn, durfde Pierfrancesco te proberen een 'serieuze' wijn te produceren, misschien in kleine hoeveelheden, maar in staat binnen de markt stand te houden.

Met de hulp van een vriend, Piermario Meletti Cavallari, werd de inheemse Sangiovese variëteit onderzocht en startte de productie van Cabernet Sauvignon en Merlot.

In 1985 werd Il Veneroso, de 1e gebottelde wijn, voor het eerst geproduceerd. Deze kreeg meteen 2 'glazen' van de wijngids van Gambero Rosso! De wijn is vernoemd naar Veneroso Venerosi die als eerste zijn passie heeft gewijd aan het land en de wijnbereiding. De intuïtie en moed die Pierfrancesco toonde in zijn ambities voor het landgoed zijn in de loop van de tijd volledig terugbetaald. In de jaren 1970 hadden de wijngaarden slechts 2500 planten per hectare. In de loop van de jaren is dit geleidelijk opgebouwd. Inmiddels heeft het wijnhuis 20 hectare waarvan 85% als volgt is herplant: in 1989 met 4.500 planten per hectare, vervolgens van 1999 tot 2003 met 6.600 planten en tenslotte in 2006 met 5.000 planten. Tegenwoordig produceren ze per jaar ongeveer 70.000 flessen, unieke wijnen, elk met zijn eigen karakter: Veneroso, Nambrot, Ghizzano Rosso en Ghizzano Bianco, evenals een uitstekende zoete dessertwijn, San Germano en een extra vergine olijfolie I.G.P.
In 2003 is het wijnhuis overgegaan op biologische landbouw en sinds 2008 zijn ze officieel biologisch gecertificeerd.

Tenuta di Ghizzano wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Tenuta di Ghizzano wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Artikel 1 tot 10 van 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Tenuta di Ghizzano Biologische Denocciolato Extra Vergine Olijfolie 250ml

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Biologische extra vergine olijfolie denocciolato (ontpit) van Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Zeer fraaie olijfolie, heldergroene en goud van kleur, een intense neus van artisjok, munt en salie met tonen van rijpe gele peper. De olie smaakt sterk, intens en heeft een soepel mondgevoel met een aangename bitterheid en scherpte. Zonder twijfel een van de allermooiste en delicaatste olijf-olie die te verkrijgen is. De Denocciolato (ontpitte) Extra Virgin olijfolie is rijker aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) dan de reguliere, niet-ontpitte olijfolie. Naast een positief effect op de gezondheid zorgt een hoger gehalte aan polifenolen en tocoferolen ervoor dat de olijfolie intensere smaken krijgt en oxidatie beter doorstaat, waardoor deze langer meegaat.


    Lees meer

  • 2017 Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Bianco Costa Toscana

    Maak favoriet

    61 op voorraad

    Fantistische elegante toscaanse wite wijn. Mooi fris en fruitig en gemaakt van Trebbiano, Vermentino en Malvasia Bianca die uitsluitend met de hand worden geplukt en geselecteert op rijpheid. De Vermentino druiven worden gevinifiëerd door ze traditioneel te persen en het sap op een lage temperatuur gedurende 1 maand te fermenteren met de natuurlijke gisten. De Trebbiano en Malvasia Bianca druiven blijven na het koelen nog enkele uren (7-12 uur) met de schil in de persmachine en gaan vervolgens in een roestvrijstalen tank om te gisten. Wanneer fermentatie van iedere verschillende variëteit ten einde is gekomen wordt de wijn samengevoegd. 

    Deze Il Ghizzano Bianco is zeer toegankelijk, zacht, fruitig (citrus aroma's), mineralig en heeft een fijne zuurgraad. De wijn is biologisch gecertificeerd en beschikt over het "Suolo e Salute" certificaat.

    Heerlijk bij zomerse gerechten. De wijn past ook goed bij pasta's, vegetarische gerechten en magere vissoorten. Ook prettig om op een terras van te genieten.


    Lees meer

  • 2016 Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Rosso Costa Toscana

    Maak favoriet

    89 op voorraad

    Met deze heerlijke rode wijn heeft wijndomein Tenuta di Ghizzano de wijnbars, wijnwinkels en restaurants over de hele wereld veroverd!  De rode Il Ghizzano is toegankelijk, aangenaam en rijk met een heerlijke vers fruit smaak, die ook nog eens zeer veelzijdig is bij het combineren met velerlei gerechten. Echt een wijn dus om bij een maaltijd van te genieten. De wijn is bovendien biologisch gecertificeerd. Gemaakt van Sangiovese druiven met een klein percentage Merlot die voornamelijk worden verbouwd in de Toscaanse wijngaarden "Santa Maria" en "Il Monte".


    Lees meer

  • Tenuta di Ghizzano Biologische Denocciolato Extra Vergine Olijfolie 500ml

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    Biologische extra vergine olijfolie denocciolato (ontpit) van Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Zeer fraaie olijfolie, heldergroene en goud van kleur, een intense neus van artisjok, munt en salie met tonen van rijpe gele peper. De olie smaakt sterk, intens en heeft een soepel mondgevoel met een aangename bitterheid en scherpte. 

    De Denocciolato (ontpitte) Extra Virgin olijfolie is rijker aan natuurlijke antioxidanten (tocoferolen en polifenolen) dan de reguliere, niet-ontpitte olijfolie. Naast een positief effect op de gezondheid zorgt een hoger gehalte aan polifenolen en tocoferolen ervoor dat de olijfolie intensere smaken krijgt en oxidatie beter doorstaat, waardoor deze langer meegaat.


    Lees meer

  • 2014 Tenuta di Ghizzano Veneroso DOC Terre di Pisa

    Maak favoriet

    2014 Tenuta di Ghizzano Veneroso DOC Terre di Pisa

    Aanbiedingsprijs: € 23,40

    Normale prijs: € 27,50

    102 op voorraad

    Prachtig en karaktervol rood. Elegante en zachte aroma's van zwart fruit, leer, zoethout en een vleugje tabak. Mooi gepolijst mondgevoel, volle fruitige smaak met een vriendelijke afdronk. Biologisch gecertificeerd.  Gemaakt door Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Voor het eerst geproduceerd in 1985 referentiekader voor het wijnbouwgebied. De wijn is gemaakt van Sangiovese en Cabernet Sauvignon die met de hand worden geplukt. Deze wijn kan je gerust naast een hele goede Bolgheri zetten. 

    92/100 • Vinous – Antonio Galloni 2017
    Three Red Stars • I Vini di Veronelli 2018
    91/100 • Guida essenziale ai vini d’Italia 2018 - Doctor Wine
    Two Red Glasses • Vini d’Italia 2018 – Gambero Rosso
    Three Vitae • Vitae La Guida Vini 2018 - AIS


    Lees meer

  • 2015 Tenuta di Ghizzano San Germano Passito Igt Toscana

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Smaakvolle biologische Toscaanse Passito, diep amber van kleur en op de neus het typische aroma van goed ingedroogde druiven (Vin Santo), specerijen en gedroogd fruit (vooral vijgen en abrikozen). Intense, zoete wijn rijk en vol van geur. Gemaakt door het kwaliteitswijnhuis Tenuta di Ghizzano van Trebbiano, Colombana en Malvasia Bianca druiven. Druiven worden 4 maanden opgehangen om te drogen, vatrijping voor 3 tot 3,5 jaar . 

    Deze dessertwijn smaakt uitstekend bij gebak, chocolade (truffels, pralines), ijs desserts en bij medium belegen kaassoorten.


    Lees meer

  • 2015 Tenuta di Ghizzano Il Ghizzano Rosso Igt Costa Toscana Magnum

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Met deze heerlijke rode wijn heeft wijndomein Tenuta di Ghizzano de wijnbars, wijnwinkels en restaurants over de hele wereld veroverd!  De rode Il Ghizzano is toegankelijk, aangenaam en rijk met een heerlijke vers fruit smaak, die ook nog eens zeer veelzijdig is bij het combineren met velerlei gerechten. Echt een wijn dus om bij een maaltijd van te genieten. De wijn is bovendien biologisch gecertificeerd. Gemaakt van Sangiovese druiven met een klein percentage Merlot die voornamelijk worden verbouwd in de Toscaanse wijngaarden "Santa Maria" en "Il Monte". De druiven voor deze wijn worden altijd met de hand geplukt en daarna zorgvuldig gecontroleerd en geselecteerd. Fermentatie gebeurt met de van nature aanwezige gisten in open roestvrijstalen- en/of betonnen vaten gedurende 12-14 dagen.  Deze rode wijn past goed bij gerechten met rundvlees, lam- en kalfsvlees en bij gevogelte.


    Lees meer

  • 2015 Tenuta di Ghizzano Nambrot Igt Costa Toscana

    Maak favoriet

    48 op voorraad

    Een geweldige rode Super Tuscan! Vernoemd naar de stichter van de familie Venerosi, wiens naam Nambrot was en leefde in het jaar 830. Gemaakt door wijnhuis Tenuta di Ghizzano. De Nambrot is het vlaggenschip. Deze serieuze, indrukwekkende wijn leent zich uitstekend om nog enkele jaren te laten liggen en zal dan nog verder ontwikkelen. De wijn is intens robijnrood van kleur met lichte violet hinten en heeft een diep en fijn fruitig boeket (zwarte bes, kers, pruim) en een vleug peper en chocolade. Tannines zijn in balans & stevig. Uitnodigende lange en zachte afdronk met eiken, bramen, teer, rook, zoethout en viooltjes. Wonderschone wijn. Dit is de Pomerol van Toscane en is gemaakt van exact dezelfde druiven als een Pomerol.


    Lees meer

  • Kerstgeschenk pakket Tenuta di Ghizzano

    Maak favoriet

    Een kerstgeschenkpakket met een zalige rode en witte wijn van het wijnhuis Tenuta di Ghizzano, samen met de olijfolie van hetzelfde wijnhuis.


    Lees meer

  • 2014 Tenuta di Ghizzano Veneroso DOC Terre di Pisa Magnum

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Prachtig en karaktervol rood. Elegante en zachte aroma's van zwart fruit, leer, zoethout en een vleugje tabak. Mooi gepolijst mondgevoel, volle fruitige smaak met een vriendelijke afdronk. Biologisch gecertificeerd. Past erg goed bij rundvlees, lam- en kalfsvlees en bij gevogelte.

    Gemaakt door Tenuta di Ghizzano uit Toscane. Voor het eerst geproduceerd in 1985 referentiekader voor het wijnbouwgebied. De wijn is gemaakt van Sangiovese en Cabernet Sauvignon die met de hand worden geplukt. Daarna volgt verdere tros-slectie op de tafel. De druiven worden traditioneel met de voeten geperst waarna fermentatie met de natuurlijke gisten plaats heeft in 3000 liter houten vaten bij een gecontroleerde temperatuur van zo'n 28°-30°C. Vervolgens rijpt de wijn voor 16 maanden op eiken vaten van 500 liter. 


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Fantastische wijn maar te vroeg open getrokken. Heel veel potentie! Volle bak bramen met een goed gebalanseerde houtsmaak. Echt nog even laten liggen als je het geduld hebt want de 2014 gaat erg mooi worden!

- Dimitri
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen