Talisker 18 Year

149,95 123,93
Land Schotland
Whisky huis Talisker
Whisky Regio Skye
Whisky soort Single Malt
Inhoud (Alc) 0.7 ltr (45.8%)
Leeftijd 18
smaak whisky Krachtig en Rokerig
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over dit product

Talisker was de favoriete drank van 007, niet de martini - shaken or not ;-) . Het is de enige distilleerderij van Isle of Skye en werd oorspronkelijk gebouwd in 1831 voordat hij in 1960 werd herbouwd nadat een brand de hele faciliteit had vernietigd. Talisker gaf opdracht tot 5 exacte replica's van het origineel dat nog moest worden gebouwd om de kenmerkende smaak te behouden. Een interessant onderdeel van deze stills zijn de zwanenhals-loogbuizen die een deel van de te condenseren alcohol dwingen voordat ze de wormkuipen raken en herdistilleerd worden. Dit geeft Talisker zijn rijke lichaam! Fenomenale complexiteit en samenstelling hier. Mooie volwassen turf loopt over in een reeks van vruchten die al groeien en naar voren komen zoals ze de neiging hebben om te doen met de leeftijd. Rook en peper, zoals je zou verwachten met Talisker, maar alles in een balans die bij zijn leeftijd past.

Kleur: Amber.

Neus: Rijk en fruitig - Victoria-pruimen, groene groenten, misschien gedroogde sinaasappelschil - met wat butterscotch of rum-toffee en een rookgaren erachter. De rook komt al snel op de voorgrond en de toffee-toon wordt vergezeld door een lichte mintiness. Met water komen maritieme kenmerken naar voren - droge bootvernis, eetbaar zeewier. Nog steeds zoet; nu met tonen van jodium en de rokerigheid van een niet-geslagen wedstrijd.

Smaak: Lief aan de voorkant, dan assertiever, met een vleugje rook. Het totale effect is opwarming. De ontwikkeling is gericht op rook, koolteer en toffee.

Finish : Taliskers kenmerkende peper 'catch' is subtiel aanwezig in de afdronk. Een prachtige after-dinner whisky, hoewel deze ook prima kan in de late middag....

Vineyard for Talisker 18 Year
Meer informatie
Type Gedistilleerd Whisky
Land Schotland
Whisky huis Talisker
Whisky Regio Skye
Whisky soort Single Malt
Gebotteld door Distillery botteling
Cask type ex-Bourbon cask
Whisky Cask Type ex-Bourbon en Sherry Casks
Alcohol % 45.8
Inhoud 0.7 ltr
Biologisch gecertificeerd Nee
Alcoholvrij/arm Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Talisker 18 Year
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

18.09.2023

2022 Domaines Paul Mas Claude Val Rose

"Fris zomerwijntje" Jos Swevers

Bekijk product recensie