U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

HAAS

Hazenpeper of hazenbout is een traditioneel gerecht dat gemaakt wordt met hele hazenbouten die lange tijd gestoofd worden in een kruidige saus met rode wijn. Dit gerecht is zeer smaakvol en de saus is vaak rijk en geconcentreerd van smaak. De mooiste bereiding van hazenpeper of hazenbout is om het vlees langzaam te laten stoven in de saus, zodat het vlees zacht en sappig wordt en de smaken van de saus goed kunnen intrekken. Dit kan op het fornuis of in de oven gebeuren.

Tempranillo is een Spaanse druif die vaak gebruikt wordt voor de productie van rode wijnen. De wijnen gemaakt van deze druif hebben vaak een robuuste en volle smaak, met tonen van rijpe kersen, bessen en specerijen. Deze smaken passen goed bij de smaken van hazenpeper of hazenbout, die vaak rijk en geconcentreerd van smaak zijn. Daarnaast heeft Tempranillo vaak voldoende tannines om op te gaan tegen de stevige structuur van het hazenvlees en om de smaken van het gerecht te versterken. De tannines in de wijn helpen ook om de hartige smaken van het vlees te balanceren en te verfijnen. door de gestoofde bereiding en zeker ook de kruiden kan een stevige houtgerijpte Rioja dus een zeker goede optie zijn. 

In samenvatting past Tempranillo goed bij hazenpeper of hazenbout omdat de wijnen gemaakt van deze druif een robuuste en volle smaak hebben die goed passen bij de rijke en geconcentreerde smaken van het gerecht. De tannines in de wijn helpen om de smaken van het gerecht te versterken en te balanceren.