U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

WILDE EEND

Er zijn verschillende manieren om eend te bereiden, afhankelijk van je voorkeur. Hieronder geef ik een voorbeeld van hoe je eend op de grill kunt bereiden, en welke wijn ik zou aanbevelen om erbij te serveren. Voor de bereiding van de eend heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 1 eend
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl knoflookpoeder

Verwarm de grill voor op medium hoogte. Snijd eventuele harde vetlaagjes van de eend af en bestrooi het vlees met zout, peper en knoflookpoeder. Leg de eend op de grill en bak het vlees ongeveer 20 minuten aan beide kanten, of totdat het vlees gaar is. Controleer de gaarheid van het vlees met een vleesthermometer. Het vlees is gaar wanneer de kern van het vlees een temperatuur heeft van 60 graden Celsius. Laat het vlees even rusten voordat je het aansnijdt, zodat het vocht zich kan verdelen en het vlees niet uitdroogt.

Wanneer de eend gaar is, is het tijd om een wijn te kiezen die goed bij het gerecht past. Een rode wijn met medium tannines zoals fruitige Mourvedre (Monastrell)  of een Primitvo uit Puglia passen goed bij de smaken van de eend. Deze wijnen hebben voldoende body om op te gaan tegen de smaken van het vlees, maar zijn niet zo robust en tannine-rijk als bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon of Syrah, wat beter past bij vlees met een stevigere structuur zoals rundvlees of lamsvlees. Als je liever een witte wijn drinkt, dan is een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc een goede keuze. Deze wijnen hebben voldoende zuurgraad om op te gaan tegen de hartige smaken van het vlees en zullen de smaken van het gerecht verfijnen.