U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

ZALM

Er zijn veel lekkere bereidingen van zalm, afhankelijk van je voorkeur. Hieronder geef ik een paar voorbeelden van lekkere bereidingen van zalm, en welke wijn ik zou aanbevelen om erbij te serveren.

Gegrilde zalm: Voor de bereiding van gegrilde zalm heb je de volgende ingredienten nodig: 1 zalmfilet, 1 el olijfolie, 1 tl zout en 1 tl peper. Verwarm de grill voor op medium hoogte. Leg de zalmfilet op een stuk aluminiumfolie en bestrooi het vlees met olijfolie, zout en peper. Leg de zalmfilet op de grill en bak het vlees ongeveer 8-10 minuten aan beide kanten, of totdat het vlees gaar is. Controleer de gaarheid van het vlees met een vleesthermometer. Het vlees is gaar wanneer de kern van het vlees een temperatuur heeft van 60 graden Celsius. Als je de zalmfilet aan beide kanten. Bij gegrilde zalm zou ik een droge, fruitige witte wijn aanbevelen zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Gris. Deze wijnen hebben voldoende zuurgraad 

Gerookte zalm is een smaakvol gerecht dat gemaakt wordt door zalm te roken met hout en kruiden. De smaken van gerookte zalm zijn hartig en rijk, met tonen van rook en specerijen. Wanneer je gerookte zalm serveert, zou ik een witte wijn aanbevelen om erbij te drinken. Een witte wijn met voldoende zuurgraad zal helpen om de smaken van de gerookte zalm te balanceren en te verfijnen. Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay zou goed passen bij de hartige smaken van de gerookte zalm. Deze wijnen hebben voldoende zuurgraad om op te gaan tegen de smaken van het vlees en zullen de smaken van het gerecht verfijnen. Als je liever een rosé drinkt, dan is een rosé met voldoende zuurgraad zoals een Pinot Noir rosé of een Grenache rosé ook een goede keuze. Deze wijnen hebben vaak tonen van rijp fruit en een frisse zuurgraad.

Bij Zalm zijn natuurlijk ook een Gruner Veltiner of een Chenin blanc erg mooie keuzes.  Gruner Veltliner is een druif die afkomstig is uit Oostenrijk en gebruikt wordt voor de productie van witte wijnen. De wijnen gemaakt van deze druif hebben vaak een frisse, zuivere smaak met tonen van groene appel, citrus en mineralen. Zalm is een stuk vis met een zachte, sappige structuur en een milde, hartige smaak. De smaken van zalm komen het beste tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met wijnen die voldoende zuurgraad hebben om de smaken van het vlees te balanceren en te verfijnen. Gruner Veltliner is een goede keuze als wijn bij zalm vanwege de frisse, zuivere smaken van deze wijn, die goed passen bij de milde, hartige smaken van de zalm. De zuurgraad in de wijn helpt ook om de smaken van het vlees te balanceren en te verfijnen, wat zorgt voor een aangename en harmonieuze combinatie van smaken.Daarnaast heeft Gruner Veltliner vaak tonen van groene appel en citrus, wat goed past bij de frisse smaken van zalm. De mineralen in de wijn helpen ook om de smaken van het vlees te versterken en te verfijnen.

Chenin Blanc is een druif die afkomstig is uit de Loire-vallei in Frankrijk en gebruikt wordt voor de productie van witte wijnen. De wijnen gemaakt van deze druif hebben vaak een frisse, zuivere smaak met tonen van citrus, appel en perzik, evenals tonen van honing en bloemen. Chenin Blanc is zeker een goede keuze als wijn bij zalm vanwege de frisse, zuivere smaken van deze wijn, die goed passen bij de milde, hartige smaken van de zalm. De zuurgraad in de wijn helpt ook om de smaken van het vlees te balanceren en te verfijnen.