U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

COQUILLES

Coquilles, ook wel schelpdieren genoemd, zijn een delicatesse die veel mensen graag eten. Ze zijn makkelijk te bereiden en kunnen op verschillende manieren worden gekookt, zoals gestoofd, gegrild of gebraden. Als je coquilles wilt bereiden, is het belangrijk om eerst de schelpen goed te wassen om ervoor te zorgen dat ze schoon en zonder zand zijn. Vervolgens kun je de coquilles klaarmaken door ze in een pan te doen met wat knoflook, uien, witte wijn en room. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen totdat de schelpen opengaan. Als de coquilles klaar zijn, kun je ze serveren met een lekker groen salade en een glas wijn.

Wat betreft de beste bijpassende wijn, is dat afhankelijk van je persoonlijke smaak. Bij coquilles is een droge witte wijn vaak een goede keuze, omdat de zachte smaak van de schelpdieren goed samengaat met de frisse en citrusachtige smaak van de wijn. Een Chardonnay of Sauvignon Blanc zijn bijvoorbeeld goede opties. Als je liever een rode wijn wilt drinken, kun je kiezen voor een lichtere en fruitigere variant zoals een Pinot Noir, die niet te overheersend is en goed samengaat met de smaak van de coquilles. Ook een heerlijke Portugese Vinho Verde of Encruzado of een Godello uit Gallicië. 

Een Godello is een druif die afkomstig is uit Galicië in Spanje en gebruikt wordt voor de productie van witte wijnen. De wijnen gemaakt van deze druif hebben vaak een frisse, zuivere smaak met tonen van citrus, appel en peer, evenals tonen van kruiden en bloemen. Godello is een goede keuze als wijn bij coquilles vanwege de frisse, zuivere smaken van deze wijn, die goed passen bij de milde, zilte smaken van de schelpdiergerechten. De zuurgraad in de wijn helpt ook om de smaken van het vlees te balanceren en te verfijnen, terwijl de tonen van citrus, appel en peer de smaken van het gerecht versterken en verfijnen.