U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

Een bavette is een stuk vlees dat afkomstig is van het kogelstuk van een rund. Het vlees is dun en plakkerig en heeft een volle, rijke smaak. Bavette wordt vaak medium gebakken of medium rare gegeten, omdat het vlees op deze manier het meest sappig en mals is. Bavette kan worden geserveerd met allerlei verschillende bijgerechten, zoals aardappelen, groente of salade. Het vlees is ook populair in Franse en Italiaanse gerechten, zoals bavette d'Aloyau en bavette alla fiorentina.

Een  bavette is een heerlijk stuk vlees dat op verschillende manieren kan worden bereid. Een van de beste manieren om een medium rare bavette te bereiden is door het vlees aan beide kanten snel aan te bakken in een hete pan met een klein beetje olie of boter. Dit zorgt voor een mooie, krokante korst en een medium rare binnenkant. Als u de bavette wilt op smaak brengen, kunt u het vlees bestrooien met peper en zout of met een kruidige marinade naar keuze.

Een wijn die goed past bij bavette is een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah. Maar wij zijn zelf ook groot fan van een Monastrell (of Mourvedre of z'n frans) en natuurlijk zeker ook een mooie Priorat wijn gebaseerd of Carignan en Garnacha. Deze wijnen hebben een volle, krachtige smaak die goed aansluit bij de smaak van het vlees. Als u liever een witte wijn bij uw medium rare bavette drinkt, kunt u overwegen om een droge, kruidige wijn zoals een Gruner Veltliner of een eiken gerijpte Chenin Blanc te proberen. Uiteindelijk is het echter aan u om te beslissen welke wijn het beste bij uw medium rare bavette past. Probeer verschillende wijnen uit en kijk welke het lekkerst is.