U het gerecht en wij adviseren de wijn! wijn vinden

KWARTEL

Er zijn een aantal wijnen die traditioneel gezien goed bij kwartel passen, afhankelijk van de manier waarop het vlees is klaargemaakt en de bijgerechten en sauzen die erbij worden geserveerd. Wat ons betreft is een Barbera (Alba/Asti) een pefecte begeleider bij vele bereidingen van Kwartel  Als u op zoek bent naar een rode wijn om bij kwartel te serveren, kunt u overwegen een Pinot Noir te proberen. Deze wijn heeft een licht tot medium body en zachte tannines, wat betekent dat het niet te zwaar of tanninerijk is en dus goed met kwartel zal combineren. 

De Barbera druif is een populaire druivensoort die voornamelijk in de Italiaanse regio Piemonte wordt gekweekt en wordt gebruikt om rode wijnen mee te maken. Deze druif geeft wijnen die vaak zijn rijk en vol van smaak, met aroma's van bessen, kruiden en specerijen. De Barbera druif is vaak een goede keuze bij kwartel omdat het een vleessoort is met een delicate smaak en een zachte textuur. De rijke smaken van de Barbera-wijn helpen om de smaken van de kwartel te benadrukken zonder te overheersen. De tannines in de wijn helpen ook om de sappigheid van het vlees te behouden en een mooie balans te creëren met de zachte textuur van de kwartel.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de keuze van de wijn afhankelijk is van de manier waarop de kwartel is bereid en de sauzen en bijgerechten die erbij worden geserveerd. Als de kwartel bijvoorbeeld op een Indiase manier is klaargemaakt met kruiden en specerijen, kan een wijn met een hogere zuurgraad, zoals een Riesling of Vermentino, helpen om het spannende karakter van de kruiden te balanceren. Als de kwartel wordt geserveerd met een saus met veel zuren, zoals een cranberrysaus, kan een wijn met een hogere zuurgraad ook helpen om de smaken beter te balanceren.

Als u op zoek bent naar een witte wijn om bij kwartel te serveren, kunt u overwegen een Chardonnay of Viognier te proberen. Beide wijnen hebben een medium tot volle body en een rijke, romige textuur, wat betekent dat ze goed zullen combineren met de smaken van de kwartel. Als de kwartel wordt geserveerd met een saus met veel zuren, zoals een cranberrysaus, kan een wijn met een hogere zuurgraad helpen om de smaken beter te balanceren. U kunt overwegen om een witte wijn met een hogere zuurgraad te proberen, zoals een Riesling, Viura of Vermentino. Uiteindelijk is de keuze van de wijn een kwestie van persoonlijke smaak, dus het is het beste om verschillende opties te proberen om te zien wat het beste bij uw kwartel en uw voorkeuren past.